Siol - pogodba, vezava itd

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Živjo!
Že nekaj časa se prerekam s telekomom oziroma siolom itd, pa sem šele sedaj nekaj opazil. Pogodba za tri je sklenjena za nedoločen čas, kakršnega koli aneksa pa nisem niti videl niti podpisal, sem pa vzel subvencioniran siol box. Če sedaj prekinem pogodbo, mi grozijo s kaznijo in plačilom razlike do polne cena siol boxa. Ves čas sem bil prepričan da je pogodba sklenjena za min 24 mesecev, zdaj pa na njej vidim da je za nedoločen čas. Mi lahko kdo objasni kaj to pomeni oziroma ali lahko nekdo, ki je vzel subvencioniran box, pogleda kaj mu piše na pogodbi. Hvala!

zzz333

Pripravnik
12. jan 2010
202
0
16
poglej na servisne strani pod MOJ PROFIL - SUBVENCIJE kaj tam piše.

ti si vzel siol box z vezavo za 2 leti. in če predčasno prekineš pogodbo moraš plačati razliko kolk mesecev ti še je ostalo od teh 2 let.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, na subvencijah že tako piše. Mene zanima ali kje piše da sem karkoli podpisal. Pri meni niso niti ene stvari speljali tako kot je treba, pa ne vem če se niso tudi pri pogodbi ušteli, enkrat za spremembo v svojo škodo. Zato me v prvi fazi zanima kaj piše na pogodbah drugih - je povsod za nedoločen čas ali je naveden rok.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Kako pa naj ti navedejo rok? Potem naj te ob roku odklopijo?

Pač kazen in del subvencije plačaš le v primeru če si vzel subvencioniran box.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne vem, zato sprašujem , predvsem če lahko nekdo pogleda. Pri mobitelu sem namreč podpisal aneks, da sem dobil telefon. Tu nisem podpisal nič, nič ni nikjer navedeno. Mogoče je v splošnih pogojih, bom še pogledal, a nekje bi po mojem vendarle moralo biti navedeno.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Običajno se pogodba sklepa za nedoločen čas oz. do preklica, v aneksu pa se zavede subvencija in obvezna vezava.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Vse kar piše piše v posebnih pogojih za siol storitve. Tako da verjetno je to to. Ekstra pa nisem nič podpisal, zato se mi je zdelo čudno.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.527
434
83
Pri boxu mislim da velja od dneva registracije naprave v sistem. Nisem pa prepričan.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če v pogodni (ali splošnih pogojih) ni omenjene kazni, potem bodo to težko zaračunali.

Za box pa ne razumem čisto. Bi ga rad obdržal?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Ja, na subvencijah že tako piše. Mene zanima ali kje piše da sem karkoli podpisal.
Podpisati si moral še aneks za SiOL box. Z aneksom se osnovna pogodba spreminja oziroma dopolnjuje.

Ker ti SiOL nudi storitve, dokler jih ti izrecno ne odpoveš, gre za pogodbo za nedoločen čas.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne, znebil bi se ga rad. nNon stop se klicarimo skrižem in vse kar je je to, da ne dela oziroma non stop nagaja. Enkrat slika, drugič spet daljinc, tretjič ne vem kaj še vse. Sem pa delno tudi sam kriv, čeprav se mi zdi da še vedno nikjer ne piše - dodatek za box plačuješ avtomatsko, če imaš omenjeno škatlo. Četudi snemanja itd ne rabim, ga ne morem izklopiti in sem primoran plačevati.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Aneksa nisem niti podpisal niti dobil v branje. Si prepričan? No, tudi osnovne pogodbe nisem podpisal, ker je bilo naročilo telefonsko sem jo samo dobil z opremo vred in ker je bil samo en izvod, ga nisem podpisal in poslal nazaj. Pa tega niti ne mislim izpodbijat, da ni podpisana, ker smo se tako zmenili. Ampak aneksa mi ni nihče pomolil pod nos.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Povej jim, da odpoveduješ zaradi nezadovoljivega delovanja. Po opremo pa naj pridejo.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Že poskusil, a jih ne zanima. Box je kao moj in so mi ga le prodali po subvencionirani ceni. Če ne dela, naj se po njihovem obrnem na uradni servis! Sem itak zadevo že predal tržni inšpekciji, a imam občutek da bo box prej odplačan preden bodo karkoli "povohali".

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Koliko časa pa imaš TRIO? A ni prvi mesec kao poskusno in lahko brezplačno odpoveš če nisi zadovoljen?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Lahko imaš poskusno, a kaj ko je takrat delal. Jeseni bo sicer eno leto. Mah, bo videl. Včeraj sem bil spet s telekomom na vezi zaradi nedelovanja daljinca itd. Mogoče bo pa res nesel škatlo na servis in vzel nadomestnega, pa da vidimo. Razen če bo že sam od sebe spet začel delat. Saj škatle sem se kar navadil in če dela mi je v redu, a kaj ko je vsak dan nekaj narobe, največkrat pa daljinc nagaja.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz bi jih začel drkat,naj pride tehnik, ker se kao ne razumeš. Vsak dan če je treba.
Nikjer v pogodbah ali aneksih ne piše, da moraš znat drkljat po kablih, resetirat modem, ......
Pa da vidimo, kdo se zna delat budalo.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe tale je dobra ja
smile-1.gif
!

@Samojed
Pri men je bila težava v interni inštalaciji. Najprej so sami zamenjal kabel do hiše, jst pa potem naprej po hiši. Sedaj dela brez težav. Prej pa sem jih tudi že mislil odpovedat.

Prvi daljinčki na boxu so res katastrofa. Lovi zelo slabo. Potem so začel devat zraven RF daljinčke.
Ne vem kaj pa je z vsemi temi kitajci in dizajnerji, da ir diodo skrijejo za črno plastiko? Na xtreamerju sem jo odstranil in sedaj lovi bilo kam ga obrnem.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Imam RF daljinc in zadeva nagaja. Lučka na boxu utripne, pa ga ne zazna. Enkrat drugič ne utripne, kar je jasno da ga ne zazna. Pa je štos da če ga obrnem v strop ali steno za hrbtom, ga pa zazna. Mislim kmalu mi bodo dodatno zaračunali, ker imam družinsko zabavo - kako prestaviti kanal. Da vidiš kakšne štorijo so če želiš natipkati program 121 na primer. Prime 1, pa nič, tako da že preklopi na 1, kot ti uspe pritisniti 2. Pa se zezamo - program 1, program 2, pa mogoče vmes celo 12, pa spet 1 in z malo sreče, ko je že konec filma, prideš na 121.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Verjamem da si bateriji tudi že zamenjal?
V čem je potem problem da naprave ne odneseš na servis?

Pri novem BOX-S sem imel podobno težavo z daljincem, pa je bil krivec le ena skoraj prazna baterija
smile-1.gif

Če sam nimaš aneksa glede subvencionirane opreme, oziroma če ti to ne piše v pogodbi pa povprašaj na SiOLu če ti lahko posredujejo kopijo
wink-1.gif