SIOL.NET - hujskaštvo in pranje možganov

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Vrag pa po portalu ... glavno je, da je SiOL še vedno na isti ravni, kot je bil leto dni nazaj ali več ...

Ko kvaliteta pade pri SiOL Tvju in internetu, me več ni med njihovimi uporabniki ...

Še dobro je, da je vsakih par let en ponudnik vedno zraven, zato lahko izbiraš ponudnike kolikor hočeš ...

Kdo pa je direktor ... "pederski pasjejebec", malo zaostal človek, milijonar, lopov, morilec itd ... pa mi je čisto vseeno, dokler sem zadovoljen z njihovim internetom in tvjem ...

Sicer je pa edini taki medij, ki si kaj upajo povedati na račun politikov Radio 1 ... Res da se veliko hecajo, včasih pa s heca itak povejo kot je v resnici ...

In edini novinar, ki mi je super je Slak ... Človek take dela z gosti (lopovi, lažnjivci in mafijci), da se že sam čudim, kak to, da ga noben ne pospravi ali nalomi, kar tak direktno povedano ...

Sicer je pa to tak ... pri vsakem mediju stoji gor politika, da ne bi kdo kaj preveč objavil. Mi bi mogli meti enega medija, ki bi bil kot je francoski L'Equipe, kjer povejo svoje mnenje o tem in onem športniku, pa če se športnik pritoži na ta časopis ali ne, jim je vseeno ...
Ali to so športniki, politika je pa politika, tu so ljudje ki "držijo" gor državo .. oz prej dol ... Zato je pač tako, da je politika na vsakem vogalu ...

Mogoče ste že kdaj slišali, da mediji tak po tvju kot po časopisih pred 30, 40., 50-leti ali več, po svetu, niso smeli objaviti neke "bum" novice, dokler niso dobili dovoljenja ...

Prva jedrka bomba na primer .. tajna skrivnost, vse dokler ni udarila po japonski ... mislim, da je samo par medijov zvedlo za prvo preizkušeno atomsko bombo, pa niso dolgo časa smeli objaviti javnosti, dokler niso dobili dovoljenja od predsednika.
Prvi (ameriški) nevidni lovec, vojaška elita Komandosi, pa še bi se našlo, ki se trenutno ne spomnim ... to so ene take stvari, ki se dolgo časa niso smele izdati javnosti ...

Politika drži vso državo gor .. če hočejo "zjebati" cajtinge Večer, Novice ipd, bo jim uspelo .. če želijo "uničiti" proizvodnjo, jim bo uspelo (TSO) na primer - tu se jim ni dalo ukvarjati s to tovarno, hoteli so samo denar, zato so dali tovarno tujcem ... zaj ko so jo tujci zaprli, pa se država tolče po glavi, da smo izgubili zelo dobro "cukerco"...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.503
2.863
113
v lokalni ostariji
nigel: dnevnik je morda malo (ampak res malo) pristranski. čeprav so poročali tudi o aferah baričevič in ostalih "svinjarijah". tuid o jankoviču poročajo... in konstruktivno kritizirajo tako levo kot desno vlado (kar je ok... )
siol pa kot je rekel sijan sedaj odkrito pluvajo po opoziciji, levici... ampak to s nizkimi populističnimi forami (jankoviæ bo zgubil del mesta itd itd...)
da o planet.tv, kjer se vrti samo reklama ne govorim...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
Koga misliš zavajati? Mene ne, Dnevnik je ultra levičarski cajtng, še Delo ni tak. Bistvo je kdaj objavijo, kako objavijo.... se pa strinjam, da je Siol postal trobilo SDS! Tako da, oba sta skrajna, eni v kvazi levo oziroma tajkunsko, drugi v kvazi desno!

Planet tv so začeli ustanavljati še pred to vlado, tako da ne trosite laži, če vam kaj ni poznano!

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.503
2.863
113
v lokalni ostariji
8888 hja morda sam ne gledam tako ker pač prebiram dnevnik in mi je ok.... objavijo vse, sledijo aferam... je pa berljiv ker v bistvu ne pišejo hvalnice ne enim ne drugim... je pa ok, da nekdo tudi skritizira delo vlade (neglede katere)

8888

8. jul 2010
33.711
6.107
113
Se strinjam da bi morali cajtngi oziroma vsi mediji kritični predvsem do delovanje vlade, pa ni važno katere, bistvo je, da so pri nas kritični samo do JJ pa naj si bo v opoziciji ali na vladi.
Sam ne maram ne SDS ne Janše, pa vendar vidim kako poročajo naši mediji!

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Zdaj je treba ločit nekaj in sicer, med tem, katero pisanje nekomu ni po volji in med lažjo, zdaj pa meni kot nebralcu Siola razloži, kje se lažejo, katere laži pišejo, da bom vedel ali ga sploh odpret ali ne.

8888

8. jul 2010
33.711
6.107
113
467716-post_slo.gif
tako je, bistvo je da ne lažejo!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.503
2.863
113
v lokalni ostariji
ah robi, še nisi ugotovil da je najbolj važno to, kdo financira časopis...

dnevnik zna napisati pikro tako za levo kot desno vlado... siol pa je začel z lažmi zavajanji samo da bi se "prikupil" JJ ker pač pričakujejo €€€ oz se bojijo menjave zaradi vladnega vpliva

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Kako ste zabavni st nesmiselno debato.

Dajte že enkrat razumet, da nevtralnih medijev (recimo temu informativnopolitičnih, po domače dnevnih časopisov, portalov in podobnega) ni. Nikjer. Kar poglejte malo čez mejo.

In s tem ni nič narobe, dokler je jasno, v katero smer se kateri nagiba in dokler so kljub temu izpolnjene osnovne zahteve novinarske obrti.

Saj je čisto preprosto: če jaz zdajle ustanovim svoj cajtng, bom kot direktor za urednika nastavil nekoga, za kogar sem prepričan, da deli moje poglede na stvari. In on si bo na pofdoben način izbral ekipo. Res je, da bi se šel nekaj takega predvsem zato, da prinese kaj denarja, ampak si resno predstavljate, da bi v v lastnem časopisu bral stvari, ki mi niso všeč? Ki so kontra mojim prepričanjem? Hvaljenje politične opcije, ki je ne maram?

Saj ni treba, da zato potem rata kak strankarski pamflet: o osnovah se pač poroča. AMpak ko se je pa treba odločit, a gre noter recimo članek od faj stvari, ki so jo predlagali eni ali nečem podobnem pri drugih, placa je pa le za enega (da malo karikiram), je pa jasno, kaj gre noter.
In tako pač je. Če kdo hoče uravnotežene informacije, naj kupi (oz na netu bere) še konkurenco z drugačno usmeritvijo.

Nazadnje urejeno:

8888

8. jul 2010
33.711
6.107
113
Tako so svoj čas hoteli narediti na Delu, pa jim žal ni ratalo, zato pa tudi padajo! Problem pri Siolu in RTVSLO je v tem, ker sta oba državna in tam bi nekako moralo biti enakomerno porazdeljeno!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.503
2.863
113
v lokalni ostariji
težava je, da ko se vlada zamenja nastavijo urednika ki je njim po godu... saj ni to nič čudnega...

potem so pa še pritiski preko podjetij v katerih ima država vpliv (reklame). je pa tako, da vse kar prebereš moraš prebrati kritično in ne smeš vsega jemati za suho zlato...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tako so svoj čas hoteli narediti na Delu, pa jim žal ni ratalo, zato pa tudi padajo! Problem pri Siolu in RTVSLO je v tem, ker sta oba državna in tam bi nekako moralo biti enakomerno porazdeljeno!

Edino tu dse strinjam. Načeloma bi bilo prav, da so od države financirani mediji (predvsem RTV, pa tudi Siol) res nevtralni. To nekje v tujini celo kolikor-toliko uspeva, predvsem pri nacionalnih TV. Ampak hkrat je pa to tudi najtežje zagotovit, ker ima politika takorekoč neposreden dostop in vpliv ne le do medija, ampak predvsem do zakonodaje, ki mu omogoča (ali ne) preživetje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

potem so pa še pritiski preko podjetij v katerih ima država vpliv (reklame). je pa tako, da vse kar prebereš moraš prebrati kritično in ne smeš vsega jemati za suho zlato...

Zdaj pa seštej tole, kar si napisal, pa napovedan dvig DDV, pa bo jasno, kaj se ta hip dogaja medijem pri nas.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Se strinjam da bi morali cajtngi oziroma vsi mediji kritični predvsem do delovanje vlade, pa ni važno katere, bistvo je, da so pri nas kritični samo do JJ pa naj si bo v opoziciji ali na vladi.
Sam ne maram ne SDS ne Janše, pa vendar vidim kako poročajo naši mediji!

To pa seveda ni res. Sam sem politično sredinsko usmerjen, včasih malo levo, včasih malo desno (odvisno od tematike, nimam neke prirojene pripadnosti) ampak med zadnjo predvolilno kampanjo, recimo, je bilo pljuvanja po obeh straneh. Več siocer po desni, ampak to je glede na to, da so bili takrat levi na oblasti, normalno. Trenutna oblast bo v takem primeru vedno imela prednost.
Pa še nekaj ne pozabi: ločit je treba pljuvanje od poročanja. Če je JJ na sodišču, je pač na sodišču. Če se poroča o tem, to ni pljuvanje, dokler je to opravljeno kot se spodobi. In v predvolilni, recimo, je bilo pri praktično večini medijev.
Če levega vodje takrat ne vlačijo po sodiščih, desnega pa, je jasno, da bo več negativnega napianega o desnem. Ampak za to niso krivi mediji, tako pač je, ker enega vlkačijo po sodiščih, drugega ne.
Enako je zdaj z barbiko in zverino. Eden dela PR salte, drugega skoraj ne opaziš, pa še tam kjer se pojavi, je dolgcajt. Kdo misliš, da se bo več pojavljal v medijih?

In ne, ne pričakuj, da bodo vsi mediji kritični dp vlade. Kot sem že napisal: to je odvisno od njihove politične usmeritve, ki jo vsak medij pač ima (in jo bo vedno imel). Je pa prav, da je medijski trg takšen, da omogoča preživetje vsem. Bolj ali manj levim/desnim, bolj ali manj ekstremnim. Tegs pa pri nas ni, vedno se politična opcija, ki je na oblasti (eni to uspevajo bolj, drugi pa manj skriti, počnejo pa oboji) trudi, da bi bilo poročanje le njim v prid in pri tem pač mečejo polena pod noge "nasprotnim" medijem, ne zavedajo se pa, da s tem uničujejo vse medije.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

Zdaj pa seštej tole, kar si napisal, pa napovedan dvig DDV, pa bo jasno, kaj se ta hip dogaja medijem pri nas.

Sej ne bo šlo čez parlament. Še v koaliciji nimajo podpore.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Kaj te to tako preseneča? Saj tudi pri aferi patria je bilo vsak dan na naslovnica, pač aktualna zanimiva tematika...bolj bi se vprašal o kredibilnosti in ažurnosti medija, ki je šele enkrat popoldan ugotovil, da se ekaj dogaja in dal to med stranske novice...
hysterical-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Na Siolu sedaj prevladuje ena stran, s tem bi se deloma sprijaznil. Ka pa ti v komentarju moderator briše neko besedo, s katero te nek drug uporabnik samo par postov prej lahko BP žali, no to zame ni moderatorsko delo in se točno vidi katero stran "preferira". Taga pod prejšnjo vlado sam nisem (vsaj ne tako očitno) zasledil.
Pa me o sedanjih politikih boli k****, ampak potvarjat zgodovine jim pa ravno ni treba...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Največji problem Siola je v tem, da s svojim pisunstvom povzročajo hujskaštvo in namerno delitev ljudi na leve in desne. Pljuvajo vse povčez samo da se blati leve. To pa je velik problem!! Tega pa nihče ne želi, razen zagrižen pripadnik določene desne politične opcije.
Problem je tudi, da delajo zgodbice iz nič.

Tu vidim ogromno razliko med Delom in Dnevnikom saj ti dejansko zastopajo (kritično ali pohvalno) obe strani.
Sicer ne bom rekel da občasno niso nekoliko bolj na levi, vendar nikakor ne izrazito in pristransko!! Zelo objektivno poročanje!

Pa še 24ur, da omenim. Mislim da so edini v SLO, ki delujejo po principu senzacionalnosti. Njih ne zanima ne leva, ne desna. Važno, da se dogaja. Kar pa je pomojem boljša opcija, kot da si politično skrajen.