SIOL.NET - hujskaštvo in pranje možganov

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Ne vem koliko spremljate SIOL.NET (eden izmed bolj prepoznavnih slo portalov), vendar opažam, da se je v zadnjih mesecih prelevil iz dokaj objektivnega medija v skrajno enosmerno politično trobilo Janševe SDS. To kar se dogaja ni ne demokratično, ne primerno in zelo sprevrženo do javnega medija, ki je pod 100% državno lastjo. Kar se zadnje mesece dogaja na SIOL.NET presega mejo vsakega dobrega okusa. Sicer pa ni nič čudnega, če je glavni odgovorni urednik Vinko Vasle, za katerega vsi poznate zgodovino!

In ravno tu je problem v Sloveniji, da mediji postajajo politična trobila, kar je največji problem demokratičnosti in suverenosti javnega novinarstva.

Vsi ne da želimo, zahtevamo NEPRISTRANSKE in NEODVISNE medije, ki bodo kar najbolj objektivno poročali. Samo tako lahko dobimo prave informacije na podlagi katerih se odločamo po svoji vesti. Nikakor pa ne PRANJA MOŽGANOV in HUJSKAŠTVA!!!

To velja za vse glavne medije v Sloveniji od Siola do 24ur, Dnevnika, Večera, Dela, Slovenskih novic, Žurnala24.
Kako je z političnimi trobili Demokracija, Reporter Politikis, Požarreport pa itak vsi vemo.

Večina ljudi takega dela ne podpira...Škoda portala siol.net, ki ima sicer na drugih področjih dokaj kvalitetno vsebino.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Na Alter-ju so zastopane vse strani.
cheer.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Sem slišal, da ta siol filajo z janševci kot za stavo.

Ko je pa Jankovič zmagal, so pa nekateri kot zombiji hodili par dni
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
391
83
Nekatere problematične teme že v naprej označijo in ne dovolijo necenzuriranih mnenj, ok če se kdo ubije štekam, ker je folk kretenski.
Ampak zdaj je to že v temah o evru itd.. ko se povsem lepo vprašaš kdo bo plačal vse silne milijarde itd.. ti seveda pobrišejo komentar oz. ne dovolijo, da sploh pride ven.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tudi jaz sem opazil, da zelo selektivno brišejo komentarje.
Včasih mi je bil res dober, zadnje čase pa gre strmo navzdol. Pa sem mislil, da se samo meni zdi, da se je portal spremenil.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Tudi jaz sem opazil, da zelo selektivno brišejo komentarje.
Včasih mi je bil res dober, zadnje čase pa gre strmo navzdol. Pa sem mislil, da se samo meni zdi, da se je portal spremenil.

Torej se vedejo tako kot se MMC. Tam so zaželjeni samo levaki, nas sredinske so sčevljali ven.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.503
2.863
113
v lokalni ostariji
pišejo zavajajoče, hujskaško... (npr jankoviæ bo izgubil del mesta itd...)

oprosti... tudi dnevnik je pisal o aretaciji jankoviæa... ne hujskaško...

ravno tako je pisal o janši...

ne hujskaško... in pristransko...

siol, je bil včasih ok medij. sedaj je postal desno trobilo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
A pišejo kaj takega kar ni res? Pišejo zavajajoče?

Ali je njihov greh morda to, da pišejo nekaj, kar levi mediji prezrejo oz. o tem nočejo pisat? Kaj je s tem narobe?
Ovca!

Ovca je prej tisti, ki gre v stožice z alkohlom v prtljažniku avta, potem pa 'uživa' v poslušanju glasbe, ker so mu pozabili povedati, da akustika ne štima...pol se pa na alterju pojavijo slika nog uporabnice, je pa panika pa alter nicki pa take fore...
bonk.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.483
1.582
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
A pišejo kaj takega kar ni res? Pišejo zavajajoče?

Ali je njihov greh morda to, da pišejo nekaj, kar levi mediji prezrejo oz. o tem nočejo pisat? Kaj je s tem narobe?
Ovca!

Ovca je prej tisti, ki gre v stožice z alkohlom v prtljažniku avta, potem pa 'uživa' v poslušanju glasbe, ker so mu pozabili povedati, da akustika ne štima...pol se pa na alterju pojavijo slika nog uporabnice, je pa panika pa alter nicki pa take fore...
bonk.gif

hysterical-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pišejo zavajajoče, hujskaško... (npr jankoviæ bo izgubil del mesta itd...)

oprosti... tudi dnevnik je pisal o aretaciji jankoviæa... ne hujskaško...

ravno tako je pisal o janši...

ne hujskaško... in pristransko...

siol, je bil včasih ok medij. sedaj je postal desno trobilo.

A ti nisi nikoli Praprotnikvih pisanj v Dnevniku bral? Praprotnikova razpredanja o "pretorianski gardi", pa napihovanje "afere Sova"...?
Dnevnik nepristranski? Ja, in sloni letijo.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
No, tisti, ki trdi, da sta Dnevnik ali pa Delo nepristranska in objektivna časopisa lahko kar zaključi z debato.

Taki, kot sem jaz imamo zadnja leta resne probleme... demokracija, reporter, mladina, delo, dnevnik ---> vse to je isti drek. Nekateri se morda iz leta v leto še slabšajo (dnevnik), pri nekaterih pa točno veš, kje si. Pri tem moram priznati, da demokracije in reporterja nikoli niti nisem imel v rokah (kar sem videl sem videl na spletu); dnevnik in delo sem pa včasih redno bral.

Zaradi Sijana sem sedaj odprl SIOL (ga drugače nikoli ne berem), pa se mi zdi čisto OK. En zgrešen prispevek (kao Turkov tajni predvolilni štab) je res mimo, ostalim pa nič ne manjka.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Glede komentarjev: po milijontem "tega bi jaz ubil / tega bi trebalo ubit / a gremo?" se nobenemu uslužbencu več ne da resno ukvarjati s to gnojšnico. (na 24ur imajo tudi čudno - neko avtomatsko cenzuro al' kaj je že - sem ta mesec hotel nekaj komentirati, pa ni in ni šlo, potem sem neko bedarijo za test napisal, tisto pa je "šlo skoz"...)

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
No, bom naštel nekaj ti.zgrešenih prispevkov kot pravi Ganesh:
- V prejšnjem tednu, ko so bile hišne preiskave pri Jankovičih 5 dni ni bilo možno na naslovnici siola najti drugih informacij kot Jankovič gor dol, to so bili tudi po 3je ali celo 4je članki izpostavljeni na vrhu naslovnice, vsi na isto temo. 5 dni!! Kot da se ni dogajalo nič drugega! Pa ravno takrat so se sprejemale oz. bile v proceduri izjemno pomembne teme v parlamentu.

- Njihovo uredništvo prav čaka, da se nekje samo nekaj omeni o Jankoviču in je že prva glavna novica na naslovnici tudi po cel dan.

- O predsedniku Turku manipulirajo in izvajajo hujskaštvo proti njemu. V skoraj vsakem članku. Ko ima razne govore in srečanja ga praktično ne omenjajo, čeprav vsi ostali mediji poročajo. Primer včerajšnjega članka, ki kaže na namerno zavajanje in diskreditacijo : http://www.siol.net/novice/slovenija/2012/10/danilo_turk_tajni_stab.aspx Predvsem pomembno besedilo popravka na koncu članka.

- O Zveru samo najboljše, ni slabe besede napisane!

- Janšo kujejo v zvezde, Janša naredil to , Janša odšel v tujino, Janša je bog itd... Praktično NIKOLI v vseh mesecih ni bilo zapisane ene slabe o Janši in SDS. Zelo pristransko in olepševalno poročanje iz parlamenta in sej. Tudi vsi očitki v povezavi z SDS ali ne objavijo ali pa priredijo na način, da olepšajo in hitro izberejo tiste komentatorje, ki zagovarjajo samo njih, kontra pa ne!

In Ravno tu je razlika med Delom in Dnevnikom, ko eni primerjate - tam je vsaj kakor toliko dobra nevtralnost in objektivnost, ki jo opažam, saj vedno poročajo o vsem. Tudi, če je Jankovič, Turk, Pahor na tapeti,ali če je Janša v sumljivih poslih. O vsem se poroča in se ne prireja. Enkrat jih dobijo levi, drugič desni. Res pa je da skrajni desničarji vidijo članke, ki kritizirajo vladne ukrepe ali vlado kot direkten napad nanje. To pa je problem!

In VSE kar sem zgoraj zapisal glede Siola je zame IZREDNA MANIPULACIJA ljudi. NAMERNA DESKREDITACIJA posameznikov, laži in prevare. Kot da smo v srednjem veku!
Sicer pa vse to ljudje vidijo!