Siol bon za 250 e

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Torej hipotetično, od kolega kupim ta bon za 100€, grem v mobitel center kjer vzamem galaxy S4 za 300€+100 ki sem jih dal njemu me košta 400€?
je tako ali ni tako?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa ne samo pri Mobitelu ampak tudi pri Siolu. Tak da tile boni, ki jih folk prodaja na Bolhi, so nateg. Nekdo ti bo prodal bon, potem se pa yebi z njim (ali pa skleni 2-letno vezavo pri Siolu, pri čemer bi tako ali tako dobil svoj bon).

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pomoje to ni res, vezal se je za 2 leti na siol ta, ki ga prodaja.

"BON je prenosljiv, unovčite ga sami ali pa ga podarite družinskemu članu ali prijatelju."

Je pa res, da lahko bon unovčiš samo, če si naročnik Mobitela in se vežeš za 2 leti.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No če lahko bon pridobi šele potem, ko se je že vezal, potem gre skozi. Za prenosljivost sicer vem, ampak v družini je manj verjetno, da bi te nekdo nasral.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa ne samo pri Mobitelu ampak tudi pri Siolu. Tak da tile boni, ki jih folk prodaja na Bolhi, so nateg. Nekdo ti bo prodal bon, potem se pa yebi z njim (ali pa skleni 2-letno vezavo pri Siolu, pri čemer bi tako ali tako dobil svoj bon).

Kar nekaj. Kako lahko nekaj označiš za nateg, če sploh ne veš zakaj se gre... Sam sem izkoristil bon ki smo ga dobili ko smo se vezali na Siolu, potem sem pa še preko bolhe uzel enega za 100€ za mojo. In je šlo skozi bp. Ampak normalno se moraš pa na mobitelu vezati potem za 2 leti, tako kot se moraš tudi če vzameš telefon brez bona...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
ampak če prav razumem tele bone talajo zastonj, da ga vnovčiš pa moraš ali sklent na novo vezavo za 2 leti ali podaljšat obstoječo ( s tem da nimaš trenutno vezave). ampak če skleneš novo razmerje ali podaljšaš obstoječo itaq dobiš bon, torej ta bon je dejansko ničvreden če ne skleneš 2 leti razmerja?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
a je sploh kak primer da lah vnovčiš tale bon z bolhe ali zakaj pol to psloh prodajajo?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Izgleda zato, da zaslužijo 100-150€, ker dobiš ga zastonj, samo 2 leti se moraš na Siol vezat. Pri trenutni krizi pa takšnih ni malo.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
pa sej če se vežeš na siol itaq dobiš bon, vnovčiš pa lah sam enega zakaj bi kdo sploh kupu ta bon če ga ne more uporabt?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
ajaaaa zdej je jasno,.. da dobiš bon se vežeš na siol za 2 leti, da ga vnovčiš pa na mobitel
smile-1.gif
kera beda

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
se pravi če si na mobitelu nisi pa na siolu ti lah ta bon prov pride adin tko,....ali sem preveč zafeclal?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Poglej - doma imaš recimo T-2, Telemach... in hočeš samo nov telefon pri Mobitelu. Poiščeš nekoga, ki ima Siol in se je pripravljen vezat za 2 leti, tebi pa prodat bon. On je vezan na Siol, ki ga je že tako imel, ti pa nov telefon pri Mobitelu za 150€ ceneje (če ga kupiš za 100€ recimo).

Kakšna je računica za Telekom Slovenije pri tem sicer ne vem, zgleda se tako bojijo odhoda od Siol-a, da rajši podarijo bon za 250€, kot da gre nekdo stran (no OK, njih seveda ne stane 250€).

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
se pravi če si na mobitelu nisi pa na siolu ti lah ta bon prov pride adin tko,....ali sem preveč zafeclal?

Tako je, da dobiš bon, se mora nekdo vezati pri Siolu za 2 leti, potem pa ta bon proda na bolhi/podari in tisti, ki ta bon dobi, gre lahko na mobitel, se veže za 2 leti ter dobi določen telefon za 250e ceneje. Ni pa važno, da sta ta dva osebka kakorkoli krvno ali regijsko povezana
evil.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Precej si zakompliciral ja:) V bistvu si si odgovoril že v prvem postu. Če boš od kolega kupil bon za 100€ boš dal za S4 400€, brez bona boš dal pa 550. V obeh primerih pa se moraš vezati za 2 leti...