SiOL bo junija dvignil hitrosti

erikson

Guru
25. avg 2007
22.280
6.103
113
Pospešujemo Slovenijo

Z veseljem obveščamo vse obstoječe ter nove naročnike, da bomo z nadgradnjo sistemov naših central uspeli zagotoviti višje hitrosti storitve SiOL internet. V skladu s tehničnimi možnostmi bomo večini naročnikov storitve SiOL internet in paketov, ki vsebujejo SiOL internet, zagotovili dvig hitrosti prenosa podatkov, pri čemer bodo cene paketov oziroma storitev in pogoji za naročnike ostali nespremenjeni .

Dvig hitrosti bo izveden postopoma v mesecu juniju 2011, v skladu s tehničnimi možnostmi. Hitrosti prenosa podatkov ostanejo nespremenjene za naročnike na optičnem omrežju in naročnike paketov Trio 10 M in Trio 4 M, ki že imajo dostop do višjih hitrosti, ter naročnike na tehnologijah EMX, miniMSAN/SHDSL, naročnike paketov Pizzicato in 5/2 Mbit/s na VDSL brez SiOL TV in za naročnike s hitrostmi več kot 10 Mbit/s hitrosti prenosa podatkov. Prav tako dvig hitrosti ne bo možen pri naročnikih, ki so naročniško razmerje sklenili pred 1. 4. 2007 in po tem datumu niso opravili spremembe ali prehoda na drug paket in ob tem podpisali nove pogodbe, pri čemer si višjo hitrost prenosa podatkov lahko zagotovijo s prehodom na katerega od paketov v aktualni ponudbi. Več informacij o poteku sprememb ter novih hitrostih po opravljeni spremembi bomo objavili naknadno.

V čem je trik? Kaj se je spremenilo v pogodbah po 1.4.2007?
crazy1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Gotovo so tisti paketi pred 1.4.2007 starejši in niso več v aktualni ponudbi (domnevam da cenejši).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Takole po [luknjastem] spominu je enkrat takrat res bila sprememba, torej prehod od najema Telekomove opreme na nakup Siolove. Jaz sem ostal na prvi opciji do konca (do prehoda na optiko), zamenjali so par modemov in napajalnikov, razlike v narocnini pa prakticno ni bilo.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Krasno... Bom zgleda pospešil prehod na Amis optiko. Trenutno imam 5Mbit/2Mbit VDSL2. Jasno brez kockic na IPTV.
Mogoče je pa po desetih letih xDSL že čas, da »nadgradim«.
tongue-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Res super, zvesti naročniki se lahko je---- torej.

Saj je ze ves cas isto ... pri optiki je celo tako zabavno, da so poleg Prosperotov (switch/router z ustreznim transceiverjem) delili zastonj USB WiFi module, ki naj bi preverjeno delovali s Prosperotom in ga torej spremenili tudi v wireless router. No, delili so jih samo tistim, ki so narocili optiko PO dolocenem datumu (november 2009, ce se ne motim), tisti, ki smo to naredili prej, smo pa pac brez
bonk.gif
Za druge tehnologije so bili vsaj odkriti, da pac pobirajo smetano s trga.

Jaz sem imel ze od prej WiFi router, pa tudi sicer WiFi izjemno redko uporabljam, zato mi je dokaj vseeno, je pa hecno ves cas gledati kako vsakic znova oberejo najbolj vztrajne (najprej je bil ISDN leta 1996 debelih 100-150 jurjev + plava kuverta, potem je bil mastno drag ADSL nevemkaterega leta, spet seveda prvi DSLAM v blizini, potem tole z optiko ... tako pac je, ce hoces imeti najboljse, kar je na voljo).

Ob tem me vsakic zvije, ko se spomnim na bucmane, ki so dali po jurja mark za prikljucek in zaradi tega zahtevali nevemkaj nazaj, ces da so "vlagali v TK omrezje". Newsflash: od tistega omrezja je danes p**kin dim koristi, za ves samoumevni luksuz, ki ga imajo na voljo, so pa placevali drugi, sicer bi bila Slovenija danes se vedno na ravni ostanka Balkana. Revezi dol zasluzijo pol manj, cene za TK imajo pa 2x visje ...
rolleyes-1.gif

@SouthPark: precej preprican sem, da se moras ob prehodu na nov paket (s kupljeno opremo) vezati za 24 mesecev, ce zelis iste mesecne stroske (storitev + nakup opreme). Ce se ne, pac placas nesubvencioniran nakup opreme, kar ni poceni.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Amm, ja? Trenutno plačujem 28 € na mesec za 5M/2M. Samo Internet. TV me ne zanima. Telefon prav tako ne. Najdeš kaj cenejšega? Trenutno je za 1M/1M (VDSL) 26€ na mesec. Če bi hotel imeti enako hitrost proti sebi, bi plačeval 36€ na mesec.
bonk.gif

5M/2M VDSL2 imam od 31.8.2008. Zakaj bi šel torej na dražje?
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Res super, zvesti naročniki se lahko je---- torej.

Kaj novi paketi so manj ugodni ali zakaj vztrajaš na 4 leta starem paketu?

Pač naročil sem si že nekih 10 let nazaj tisti 1024/256 in nisem nikoli imel potrebe nekaj menjat paketa.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Odvisno kako točno boji ti dvigi potekali. Ker če bojo 1/1 vdsl uporabnike prestavili na 5/5 potem se ti splača biti naročnik z novo pogodo na 1/1 za 26€.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
In koliko plačuješ?

Najbrz tistih 28 EUR, sicer bi pa 27 in nekaj; tako je bilo tukaj (vmes se je morda kaj podrazilo). No, zdaj je optika tudi priblizno toliko, tako da ni pretirane dileme ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To je bila cena z vezavo za 24 mesecev (tista z najemom opreme je brez kakrsnekoli vezave). Ce bi zelel kupiti opremo brez vezave, bi se podrazilo za znesek njene cene, brez nje pa ne mores uporabljati storitve, Telekom pa svojo odnese (ce se spomni ...).

zzz333

Pripravnik
12. jan 2010
202
0
16
o kakšni opremi to govoriš? pri siolu je treba plačati samo stb če ga ne vzameš na vezavo, vse ostalo je kolk jaz vem zastonj.

in tudi prehodi med paketi so zastonj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.881
6.961
113
Torej, če prav razumem tole obvestilo...vsi, ki imajo ADSL + TV + telefon, bodo imeli "up to" 10 mega na sekundo, oz koliko pač lahko potegne linija brez spremembe opreme ali paketa, vse to se bo storilo avtomatsko? Bo uporabnik o tem obveščen?