Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
Ja jaz ga dam v prekat za prašek ali pa direktno v boben - ampak se mi zdi, da če ga dam v prekat za prašek, in se pomeša z vodo, da je boljše ... Ponavadi prvo zlijem kis, da ga prva voda spere , potem pa dam v isti prekat še prašek ..
Če pa misliš pranje stroja, gre pa v boben, pa na 95° ...
Če imamo kakega kemika, bi bilo lepo, da bi me popravil ampak kis + prašek v isti vodi ne vem če je dobra kombinacija. Kis je kisel, prašek bazičen in skupaj ravno izničita eden drugega.
Po tem takem bi bilo potrebno kis dodati v prekat za mehčalec, da ga stroj vzame pri zadnjem izpiranju.
LP
Sicer pa, pri reakciji kisline z bazo, nastane sol, postopku pa se reče nevtralizacija; in vseeno se ne izničita čist ponavadi? No ne vem, kemije se iz srednje šole ne spomnim toliko, meni pač deluje in to mi je važno).
Drugače pa, pri zelo hudih madežih recimo uporabim kis že prej (madež sperem s kisom, če je zelo trdovraten pa kar namočim) in zaenkrat mi je vedno uspelo - tudi če sem zraven npr. uporabila sodo (ki je tudi bazična). Poteče pa med kisom in sodo npr. kar močna reakcija, mogoče to kaj pripomore? ne vem, lahko pove kdo kaj več, če ve ...
V prekat za mehčalec sem jaz probal sedaj že nekajkrat dodati kis in na perilu ni vonja po vloženih kumaricah. Ampak biti mora NEAROMATIZIRAN!