Sintetika in smrad po švicu

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
Ja jaz ga dam v prekat za prašek ali pa direktno v boben - ampak se mi zdi, da če ga dam v prekat za prašek, in se pomeša z vodo, da je boljše ... Ponavadi prvo zlijem kis, da ga prva voda spere , potem pa dam v isti prekat še prašek ..
Če pa misliš pranje stroja, gre pa v boben, pa na 95° ...
smile-1.gif

Če imamo kakega kemika, bi bilo lepo, da bi me popravil ampak kis + prašek v isti vodi ne vem če je dobra kombinacija. Kis je kisel, prašek bazičen in skupaj ravno izničita eden drugega.
sprasujem se.gif

Po tem takem bi bilo potrebno kis dodati v prekat za mehčalec, da ga stroj vzame pri zadnjem izpiranju.

LP

Sicer pa, pri reakciji kisline z bazo, nastane sol, postopku pa se reče nevtralizacija; in vseeno se ne izničita čist ponavadi? No ne vem, kemije se iz srednje šole ne spomnim toliko, meni pač deluje in to mi je važno
smile-1.gif
).

Drugače pa, pri zelo hudih madežih recimo uporabim kis že prej (madež sperem s kisom, če je zelo trdovraten pa kar namočim) in zaenkrat mi je vedno uspelo - tudi če sem zraven npr. uporabila sodo (ki je tudi bazična). Poteče pa med kisom in sodo npr. kar močna reakcija, mogoče to kaj pripomore? ne vem, lahko pove kdo kaj več, če ve ...
smile-1.gif

V prekat za mehčalec sem jaz probal sedaj že nekajkrat dodati kis in na perilu ni vonja po vloženih kumaricah. Ampak biti mora NEAROMATIZIRAN!

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
možno, sem črpala iz dveh različnih virov
smile-1.gif
meni se zdi ok, kot delam, bom pa dala še v prekat za mehčalec, da vidim, kakšna je razlika - če je.

Drugače sem pa veliko uporabnih stvari odkrila v temle "priročniku": KLIK . Upam, da pride še komu prav
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
možno, sem črpala iz dveh različnih virov
smile-1.gif
meni se zdi ok, kot delam, bom pa dala še v prekat za mehčalec, da vidim, kakšna je razlika - če je.

Drugače sem pa veliko uporabnih stvari odkrila v temle "priročniku": KLIK . Upam, da pride še komu prav
smile-1.gif

Upam da nam boš zaupala rezultate in hvala za "priročnik".
cheer.gif

Malo offtopic, za kar se avtorju opravičujem, upam da ne bo zameril:
Lansko leto konec zime sem si naredil domači detergent za perilo na ta način.
Navodila sem zelo natančno upošteval in točno doziral. Na začetku so bili dobri rezultati, a s časom je perilo ponovno začelo smrdeti.

Vsekakor mi je šele tole definitivno odpravilo problem.

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Ja, govorimo o Nearomatiziranem alkoholnem kisu. Alkoholni kis je kis za vlaganje. Kot že rečeno, pazi da je NEAROMATIZIRAN!

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Ja, govorimo o Nearomatiziranem alkoholnem kisu. Alkoholni kis je kis za vlaganje. Kot že rečeno, pazi da je NEAROMATIZIRAN!
Pa se ta NEAROMATIZIRANI dobi povsod, ali samo kje v specializiranih trgovinah?

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
ponavadi kupim v tušu vegis (3l pride neki čez 1€). sodo kupim v müllerju pralno ali pa kar navadno v eurospinu ...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
raje se umivajte bolj redno in kupujte bombažne tkanine .....najbolj me moti ko ima ženska sintetične hlačke ...uh smrdijo
1897412-fernseher-0108.gif

Priponke

• 1897412-fernseher-0108.gif
    1897412-fernseher-0108.gif
    97,9 KB · Ogledi: 253
Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Pa se ta NEAROMATIZIRANI dobi povsod, ali samo kje v specializiranih trgovinah?

Dobi se v navadnih štacunah, samo prebrati je treba da med sestavinami ni arome. Če ima kolegica @Karizma prav, potem niti Vegis nima.
Lahko potrdim, da Lidlov kis za vlaganje nima, 1l pa stane 0,45 EUR.

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
Bajkman, preverjeno je brez arom
smile-1.gif
glede materialov: vsak nosi, kar mu paše - pač dvomim da ima kdo samo bombažna oblačila. se pa strinjam glede redne higiene - to pa noben kis ne pomaga ...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik retro pravi:
raje se umivajte bolj redno in kupujte bombažne tkanine .....najbolj me moti ko ima ženska sintetične hlačke ...uh smrdijo

Za normalno vsakodnevno nošnjo se strinjam, da je bombaž OK.
Za šport pa so že dosti boljša DRI FIT in podobna oblačila...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
Bajkman, preverjeno je brez arom
smile-1.gif
glede materialov: vsak nosi, kar mu paše - pač dvomim da ima kdo samo bombažna oblačila. se pa strinjam glede redne higiene - to pa noben kis ne pomaga ...

Pozdravljena, hvala za informacijo!
cheer.gif