Simobil Smart20

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Koliko vas je preklopilo na ta paket? Vtisi?...

Po pregledu porabe zadnih nekaj mesecev sem bil na tem, da grem k Tuš-u. No... zdaj mi ni treba.
Poudarek je bil pri klicih na stacionarca, kjer sedaj največ privarčujem. Referenti dobaviteljev imajo
večinoma na mizah stacionarne telefone in me naročila s terena ne bremenijo več tako kot prej.

V vseh teh letih sem za seboj potegnil precej znancev. Vesel sem, da se nisem zmotil.

Hvala, Simobil.

PS: privarčevano bom itak vrnil z uporabo novih storitev, kot so prenos podatkov, moneta...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Si imel kar prav...

Ob začetnem navdušenju je sicer izgledalo, da bom hitro dosegel tistih 1000 minut pogovorov znotraj omrežja.

Po prvem mesecu pa se je poraba nekako normalizirala na prejšnje stanje in prilezel sem malo čez polovico zakupljenih minut in okoli 250 SMS-ov (predvsem na racun dolgih SMS-ov, ki jih natipkam kar na računalnik). Proti Orto Smart naročnini z opcijo mobilni in opcijo stacionarni je to še vedno precej bolj ugodno.

Pod črto je zadeva enostavno povedano - odlična. Je tudi odličen magnet za ljudi, ki hočejo zamenjati operaterja in obenem - končno nekaj za stare uporabnike. Malo me edino skrbi, da se vam ne izplača
smirk-1.gif
.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
plakat za ta paket se lepo bere..ampak v praksi ravno ni tak poceni..

1. 1000 minut v omrežju simobil ne morš uporabit..(oz. težko)
2. 1000 minut v stacionarna omrežja..večina ljudi kliče iz mobilnega na mobilnega..le v redkih primerih je drugače
3. 1000 sms..porabiš edino, da pošiljaš skupini 30 ljudi naenkrat
smile-1.gif

in zakaj je račun višji kot 20..

1. kličeš uporabnike ostalih mobilnih omrežij, ki jih je 80%
2. pregled kakšne wap strani..messenger..
3. kakšen klic v tujino..oz. prejem klica v tujini ali klicanje iz tujine

moje osebno mnenje je, da si s tem paketom hoče simobil malo povečat povprečni dohodek na uporabnika, ki je verjetno pod to cifro..kakih 12 €..mam prav?

..na simobilu so ponavadi tisti, ki nebi radi dobivali računa za telefoniranja..1 teden nazaj se hvalijo, da so šli na simobil..potem pa mi na mobitel puščajo signal
hysterical-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
e fara moja si pa prejec brcnil v temo,...
koliko minut ti že narediš na mesec? izračunaj enkrat pa boš videl da ti kar nekaj manjka do 1000,...
tudi point paketa smart 20 si zgrešil in ne boš verjel ARPU je višji kot 12€ razen če si mislil samo halo,...
Nazadnje ko sem gledal račun sem opazil naslednje:
- 92% klicev v Si.mobil
- 6 % ostala omežja in
- cca 2% na fiksne cifre ob somih urah izhodnih klicev oz. cca 560 minutah.

Imaš pa prav gprsja, tujine in komercialnih sporočil v sm20 ne upoštevajo med 1000 minutam,...

l.p. b

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
92% klicev v simobil je zelo specifičen podatek, ki se opira zgolj na to, da je večina ljudi, ki jih kličeš prav tako pri S!. Glede na delež uporabnikov je ta delež realno veliko nižji. Samo tako...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
imaš prav, res je specifičen podatek a to nekako pomeni:
- familija je na Si!
- sodelavci tudi
- tudi kolegi so tu
ostane mi torej kak znanec, ki ga je potrebno poklicati na mobitel, pa kak dohtar na fixn

l.p. b

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Točno tako. Ljudje večinoma odhajajo k Simobilu "v paketu". Torej za sabo potegnejo punco/fanta/koga drugega, ki ga pogosto kličejo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Torej ti pri ADSL-u plačuješ nekaj, kar sploh ne porabiš? Enako pri televiziji plačuješ cca 50 programov, gledaš pa jih le 15? Malo imaš sfaljeno razmišljanje. To je praktično unlimited paket za SMS-e in klice znotraj Simobila, poleg tega tudi za klice na stacionarna omrežja.

Tudi meni se ne splača, imaš še preveč klicev v Mobitel, pozdravljam ga pa, ker verjamem, da se dostim osebam splača.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Ta paket je dober za tiste ki res rabijo zakupljene minute....tko da komu se splača naj vzame komu pa ne pa naj ne vzame..in brezveze je razpravljat o tem..sam naj vsak preračuna če se mu splača...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Meni se splača. Še zdaleč ne porabim tistega, kar je vključeno (minute, SMSi), kličem pa zdaj tastare, pa žensko na domačega. Saj so tudi stacionarci prenosni, pa v bistvu ni razlike .. no, razen na mojem računu
cool-1.gif

Dejte se no mal zresniti. A se vam splača sploh za tistih par evrov delati takšno študijo?
rolleyes-1.gif

peace brothers
wink-1.gif

Drugizvezdnik

Pripravnik
20. jul 2007
432
0
16
Jaz sem prestopila na Smart20, ker se mi dejansko izplača:

Če pogledam samo zadnji račun:

5€ naročnina
2,08€ opcija mobilni
5,50€ klici znotraj omrežja simobil
16,47€ sms
2,96€ klici na stacionarne številke

= 32,01€ (se pravi se mi že tukaj pozna 12€ razlike)

Klici na omrežja mobitel: 38,19€

Mislim da bi morala prišparati nekje vsaj 20€ na mesec, saj bom klice na omrežja mobitela nadomestila z stacionarnimi, kar se bo pač dalo, pa še nekaj mobitelovih naročnikov prepričam da grejo na simobil pa smo zmagal
grin1.gif
.

LP

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
uh...tole oglaševanje da se kliče za 0 evrov je v bistvu pretkano. ampak sej vsi vemo da brez nič ni nič