Simobil Smart20

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Koliko vas je preklopilo na ta paket? Vtisi?

Zame je stvar zelo uporabna, sploh za klicanje na razne urade in podobno v dopoldanskem času, ko sem pač zdoma in nimam dostopa do stacionarnega telefona. Klice na Mobitel pa so delno nadomestili SMS-i...pač spišem malce daljši SMS, tako ali tako je vseeno.

Sam gledam, da je 1000 minut v 040 ravno taka cifra, ki jo mimogrede presežeš za 100 ali 200 minut. SMS-i in klici v stacionarno omrežje so praktično nemogoči za zapolnit kvoto. Zame bi bilo idealno Smart30 1500/1500/1500 ter enaka cena klicev po preseženi kvoti kot pri ostalih paketih (sploh to zadnje mi je malce nelogično v obstoječi shemi).

Še vedno pa ostane varianta, da po prekoračeni kvoti do konca meseca preklopiš paket nazaj na Orto Smart / Smart I (kar je brez vezave zastonj).

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Očitno je da smart 20 ne poznaš dovolj,...
rekel bom takole če boš presegel 1000 min izhodnih klicedv v simobilovo omrežje mi daj na PM cifro pa ti častim višek nad 1000 min.
Preveri kolikšno je tvoje dosedanje povprečje in če prideš do 750 min si že car. Ga ni junaka do sedaj ki bi pokuril 1000 min.
klici na mobitel stanejo toliko kot pri ostalih paketih z opcijo mobilni,...
borovnica

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Jaz sem preklopil in to iz tega razloga:
- res je, klicev v simobil nimam vec mesecno kot cca 2 uri
- sedaj bom lahko namesto tiste ki sem klical na mobitel klical na stacionarno
- poslal bom lahko vec SMS-ov
- klical ceneje na Tuš mobil saj je tarifa enaka kot na Mobitel

That's it. Splača se mi v vsakem primeru bolj
wink-1.gif

LP

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Jaz še nisem preklopila, ker čakam izpisek zadnjega obračuna, da malo skupaj potegnem, če se mi splača....klice na stacionarca ne uporabljam nič, tako da imam veliko klicev v mobitel, plus veliko kratkih klicev v simobil omrežje...če sem prav razumela se vsak klic obračuna prvo minuto po normalnem ceniku, se pravi, da je to bolje za tiste, ki imajo manj dolgih klicev, kot veliko kratkih....

Me pa zanima, če je kdo že več kot mesec na tem paketu (nimam pojma koliko časa obstaja), da lahko iz prve roke pove, za koliko konkretno se mu je znižal račun?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Dejstvo je, da je pri paketu vse lepo in prav dokler kuris tisto cemur je paket namenjen oz. kar zajema. Ce ne sms-jas in imas precej klicev denimo v m@ pa zadeva ni vec tako roznata. Tako, da vsi ki opevate paket, gre za namenski paket, kar je ok, vsem se ne da ustreci niti ni to v operaterjevem interesu.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja, saj ravno zato sem rekla, da moram počakat izpisek, da dejansko vidim koliko imam minut v mobitel omrežje ter približno številčno koliko klicev v simobil,...glede smsjev pa vem, da bi se mi splačal ta paket
grin1.gif

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Očitno je da smart 20 ne poznaš dovolj,...
rekel bom takole če boš presegel 1000 min izhodnih klicedv v simobilovo omrežje mi daj na PM cifro pa ti častim višek nad 1000 min.
Preveri kolikšno je tvoje dosedanje povprečje in če prideš do 750 min si že car. Ga ni junaka do sedaj ki bi pokuril 1000 min.
klici na mobitel stanejo toliko kot pri ostalih paketih z opcijo mobilni,...
borovnica
Na Tušmobilu je nekdo v enem mesecu pokuril večkot 3000 minut.
evil.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
če je res pokuril 3000 minut potem je hmmm bolnik ali pa misli da je GSM vmesnik,...

l.p. b

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

1000 minut je dobre pol ure na dan. To so trije daljši klici.

Meni se ne zdi tako nemogoče.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

V temi "novo pri Simobilu" je objavljena ena super Excel tabela, kjer si lahko preračunaš.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
To je res...

Trenutno imam 200 od 20. februarja (oziroma še malo več zaradi minutnega intervala... sem samo poštel sekunde v tabeli).

Kar se mene tiče, je to daleč najboljša stvar od Simobila v zadnjem času. Sploh, ker je na voljo brez vezave in tudi za stare naročnike. Pravzaprav se mi edino čudno zdi, da ni prišla ven hkrati s spremembo intervala (ker roko na srce... pri tem paketu se prav nihče ne sekira za interval).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Malce sem predelal tabelo, ki jo je naredil sbor (https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/238953/an//page/0/vc/1), dodal prenos podatkov in še par stvari.

Primerjava Orto Smart in Smart20.

Priponke

• 250661-SimobilOrtoin20.xls
    22 KB · Ogledi: 221

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
Eno vprašanje ?
Imamo društvo in bi naše člane radi obveščali o novostih oz akcijah preko SMS sporočil. Je možno da paket Smart 20 sklene pravna oseba ( s.p. oz d.o.o.) ali velja ta paket samo za fizične osebe ?