SIM registracija ni uspela

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je to napaka moje opreme ali omrežja?

Ko se je prvič zgodilo, sem še enkrat poskusil klicati, pa je začelo.
Naslednjič pa se izklopil in vzel vem SIM, spihal, dal nazaj.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Si delal prenos številke v tem času?

Če nisi, potem je vrjetno SIM kartica hin. Daj simko v drug telefon, pa probi. Če naredi isto, boš mogu menjati SIM, če ti na drugmu telefonu normalno deluje, so hin kontakti na tvojmu telefonu...
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Si delal prenos številke v tem času?
Ne.

Citat:

Če nisi, potem je vrjetno SIM kartica hin. Daj simko v drug telefon, pa probi. Če naredi isto, boš mogu menjati SIM, če ti na drugmu telefonu normalno deluje, so hin kontakti na tvojmu telefonu...
zmaga.gif

Malo nejasno sem napisal:
- ko se je prvič zgodilo, sem dal klic, pa je pol začelo normalno delovat (ta klic sicer ni uspel, ampak po njem pa je takoj vse bilo normalno: zaznalo omrežje itd...)
- drugič sem za foro odprl, da spucam kontakte in pol je tudi spet delovalo

Torej telefon v redu dela 24 ur na dan, 7 dni na teden... z izjemo tistih pol minute, ko ni delalo.

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Potem je težko rečt, kaj bi lahko bilo. (kolk je pa stara simka?). Mogoče je bilo potrebno samo malo kontakte popucat, mogoče je bila pa kaka napaka na centrali..

Če se pa še pojavi, pa vseeno menjaj SIMko
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Mislim, da sem enako napako občasno dobil, ko se sem imel na podatkovni kartici slabe kontakte za SIM (vizualno se je videlo, da so nekako zavihani) . Pod garancijo so mi kartico menjali, SIM-ka pa mi je ostala. Mogoče je torej problem v napravi + SIM in ne v omrežju. Bi pa verjetno operater moral znati točen odgovor. Mislim, da npr. Mobitel menja SIM-ko zastonj.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
pomoje da ti še isti dan nardijo zamenjavo, 2-3 urce mogoče....

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Men jo je posrednik takoj zamenjal in je takoj delala (v roku 5min), plačal sem pa , ko je pršla položnica.