Siljenje s predčasnimi volitvami...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sicer pa je znano da JJ ne bo prevzel vlade ce ne bo imel dovolj mocne vecine v parlamentu za izpeljavo nekaj ustavnih reform.
Znano od kje? Brez skrbi, da bo prevzel vlado, četudi ne bo imel pokritih 2/3 parlamenta. To sploh ni dileme. Če pa mu uspe povrhu vsega še spreminjati ustavo, bo pa to le še češnja vrh smetane.
Ne morem ti navesti vira, mi je pa takp informacijo podalo kar nekaj ljudi iz desnih krogov prav tako pa so se namigovanja v tej smeri pojavila ze tudi na strani sds ko so omenjali prihodnost drzave.

Point ki sem ga hotel izpostavit je ta, da JJ gotovo ne bo sel zgodbe kjer bi ga kaka mini stranka izsiljevala on pa bi bil odgovoren za vso sranje v drzavi (ker tocno to je pokopalo pahorja)

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Point ki sem ga hotel izpostavit je ta, da JJ gotovo ne bo sel zgodbe kjer bi ga kaka mini stranka izsiljevala on pa bi bil odgovoren za vso sranje v drzavi (ker tocno to je pokopalo pahorja)
Pahorja je pokopalo, ker se je pustil nategovati drugim, Janšo pa ponavadi pokoplje, ko on izsiljuje/nateguje druge. Njuna sloga vladanja nista primerljiva. Ampak to je že off.
Kar se tiče ustavnih sprememb: četudi bi Janši uspelo realizirati 50+, mu še vedno zmanjka od oka 15 glasov za ustavne spremembe. In ti bi morali biti nujno iz opozicije, ker v koaliciji ne bi bilo nikogar. In prej bi rekel, da bi opozicija iz principa zavračala Janševe predloge, četudi bi bili dobri, kot pa da bi podpirala takšne, ki bi bili po Janševem okusu.
Je pa po drugi strani res, da Janša rad sanja včasih.
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj pa misli na ustavi spremeniti?
govorili so mi o volilnem sistemu, pravosodju (mislim da glede trajnih mandatov) in se ena zadeva.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
govorili so mi o volilnem sistemu, pravosodju (mislim da glede trajnih mandatov) in se ena zadeva.

Eden od predlogov, ki sem ga zasledil v medijih je, da se v ustavo zapiše, da se Slovenija ne sme zadolžiti za več kot 45% BDP

Verjetno gre pa še za način imenovanja vlade - parlament potrdi samo mandatarja, predsedniku vlade pa lahko prosto menja ministre. Če sedaj minister sam ne odstopi, na predlog predsednika o tem odloča državni zbor

Kolikor vem, se SDS zavzema tudi za spremembo pri morebitni zamenjavi vlade in sklicu predčasnih volitev

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.621
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Eden od predlogov, ki sem ga zasledil v medijih je, da se v ustavo zapiše, da se Slovenija ne sme zadolžiti za več kot 45% BDP

Verjetno gre pa še za način imenovanja vlade - parlament potrdi samo mandatarja, predsedniku vlade pa lahko prosto menja ministre. Če sedaj minister sam ne odstopi, na predlog predsednika o tem odloča državni zbor

Kolikor vem, se SDS zavzema tudi za spremembo pri morebitni zamenjavi vlade in sklicu predčasnih volitev
Ja to zadnje...spremembe glede predcasnih volitev je bila ta "se ena stvar"

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Saj veš da se izvede lustracija.
Lustracija je passe. To bi morali narediti 1991/1992.

Sicer pa menim, da so vsi, ki ste jih našteli kot morebitne Pahorjeve naslednike, ravno tako podvrženi lustraciji - če se bo ta pravilno formulirala.
wink-1.gif

Kar se, jasno, ne bo - tisti, ki res vlečejo niti, so se preveč "ugojili" in dandanes je denar sveta vladar in vsak ima svojo ceno.
Razen mene - mene ne bi mogli kupit za noben denar, ker mi denar nič ne pomeni. Pometel bi z barabami od sredaj in zadaj. Verjetno bi me pa potem kak "pjanček" po nesreči "posred čela - i tako pet puta".
crazy1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Že spet iščeš kreg? Mi bomo banani ti se boš smejal.
Iščem Janševe planirane spremembe ustave.
O bananah pa si sam napisal v drugi temi.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
KSZ
Imam obcutek, da silijo s temi predcasnimi volitvami zato, da se do volitev slucajno ne bi pojavil kak nov kandidat, ki bi lahko bil tudi na volitvah uspesen. Do predcasnih volitev pa tak ne bi mogel pripraviti uspesne kampanje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Nisem mislil resno, se pa strinjam da bi tudi JJ padel iz politike če bi prišlo do lustracije.
Torej ti je lahko jasno, kako misli resno z zahtevami po lustraciji, in koliko so take zahteve samo vaba za volilce.
Enako s spremembami ustave. Ja, zdej je že navdušen, da bi opozicija lažje zahtevala nove volitve, tudi če vlada noče odstopiti, ko bo pa on vladajoči bo pa obrnil ploščo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ
Imam obcutek, da silijo s temi predcasnimi volitvami zato, da se do volitev slucajno ne bi pojavil kak nov kandidat, ki bi lahko bil tudi na volitvah uspesen. Do predcasnih volitev pa tak ne bi mogel pripraviti uspesne kampanje.

In kaj bo slogan nove stranke? Nova nova politika?

Pozabite na nove obraze. Kdorkoli hoče uspeti mora biti znan, tudi če se s politiko ne ukvarja. Na vsakih volitvah kandidira vsaj 15 strank, koliko jih ima realne možnosti? Politika je stvar (političnega) marketinga, za amaterje in neznane obraze ni prostora.

Na volitvah se voli kar je pač na voljo in se izbere po lastni presoji manj slabo možnost. Sanjati o idealni stranki nima smisla, ravno tako kot nima smisla idealizirati obstoječih strank.

Je pa precej značilno, da naenkrat mnenjski voditelji in mediji pozivajo k novim obrazom. Kako to, da za nove obraze niso navijali že leta 2008?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kako to, da za nove obraze niso navijali že leta 2008?
Saj so. Ravno pod tem sloganom so propagirali zlasti SD, nekoliko manj Zares. Misija "prodati opozicijo kot nove obraze" je takrat uspela. Ker pa so tega jokerja že pokurili, zdaj navijajo za "dosedaj nepolitične snove obraze". Ki jih, jasno, ni od kje vzeti.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kdor je takrat tele kupil za "nove obraze", bo zdej kupil tud Kučana, Jankoviča al pa kogar kol.
Je eno preprosto dejstvo - in to je, da novih obrazov ne bo, dokler se tastarih ne spuca.