Shell pri nas?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Že. Ampak, če bi prišel k nam kak Shell, bi itak vsi vidli da je toliko boljši in bi posledično bile vrste pred bencinsko!

Če lahko MOL prodira k nam, zakaj Shell ne bi mogel.

Ah...bomo pač bolj pogosto hodli v avstrijo
wink-1.gif

Pumpa v Sloveniji z prodajo ne zasluzi NIC.Zato nikogar ne zanima Slovenija, prav zaradi prirejene politike ki gre na roko Petrolu.
To akj bi ljudje raje tankali pri Shellu je njim kaplja v morje ker oni majo z vecinoma firmami podpisane pogodbe...
Shell je bil v Sloveniji pa se je umaknil,ter rekel da smo zadnja drzava ne svetu ki jih zanima, pumpe so pa prodali Petrolu.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Stvar okusa. Večina goriva je itak iz istih bazenov, tako da...

OMV ima 100 svojo... ampak kolega recimo ravno zato nikoli ne tanka tam. Pravi, da je njegov beemve narejen za 98 in da bo tankal samo 98. Ergo - Petrol.

Narejen (predpisan je 98), sicer pa nema veze, v US ne poznajo stotke, kok se spomnim sem jaz tam vlival 89,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Še malo offtopic, na Siolu pri predstavitvi nove E klase piše "Vseh (v začetku zamišljenih) motorjev k nam ne bo, saj slovensko gorivo ne ustreza standardom, ki jih zahtevajo v tovarni."

Na hrvaškem ko so sli z morja ribnila laguna. Redčena nafta. Južno ko se gre večja svinjarija se not vlije.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Prevec zvepla ki je najvecji problem pri dizelskem gorivu. Proizvajalci motorjev bi najraje gorivo brez zvepla, to pa je zelo zahtevno in drago narediti. Bi se pa hudo zmanjsale emisije ce bi imeli tako gorivo. Pri nas pa ima dizel vec zvepla kot v Nemciji kurilc.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Stvar okusa. Večina goriva je itak iz istih bazenov, tako da...

OMV ima 100 svojo... ampak kolega recimo ravno zato nikoli ne tanka tam. Pravi, da je njegov beemve narejen za 98 in da bo tankal samo 98. Ergo - Petrol.

Narejen (predpisan je 98), sicer pa nema veze, v US ne poznajo stotke, kok se spomnim sem jaz tam vlival 89,...

USA in EU imata razlicen standard, kljub RON-u.

premium 93 oct v USA je enak eurosuper98. normal 87oct je to kar je pri nas bil nekoc 91 oktanec. unleaded 91 je pa na ravni nasega obicajnega eurosuper 95.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Lahk tud z osebnim tankaš, maš tud tamalo ročko na teh pumpah, samo kartico moraš met shell, od kod pa gorivo pa ne vem. Se mi zdi da ga vozjo slo-car ajdovščina, probi tam vprašat.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
Pubeci pa saj od 1.1.2009 mora biti po celotni EU gorivo EURO 5 kvalitete se pravi brez žvepla, tak da ne napijat v tri dni. In na Hrvaških pumpah se Petrol šopiri z oznakami da točijo gorivo EURO 5 kvalitete, kar je logično da ne bodo imeli posebne logistike + OMV in TIFON (sedaj madžarski MOL z drugimi barvami) tržijo izključno Euro 5 gorivo ,ker so rafinerije predelali na to vrsto goriva. Edino INA še toči goriva EURO 4 to je tam kjer piše EURO zraven vrste goriva in brozgo to so pa tista goriva ki so označena DIZEL ,SUPER 95 in SUPERPLUS 98. No pa raznih privatnikov se izogibat ker je ponavadi gorivo iz ININIH rafinerij SISAK in RIJEKA. Po zadnji podatkih je Hrvaška vlada prestavla modernizacijo teh rafinerij na 2011 leto. POZOR Hrvatov, Bosancov Srbov Makedoncev ne zavezuje EU normativ o kakovosti goriv.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
larifari, goriva z 0% zvepla se ni nikjer, je pa v Nemciji ze blizu tega.
Samo za info, Bosanci imajo precej boljse gorivo kot v SLO.Govorim za dizel seveda.