Shekano dvofaktorsko preverjanje pristnosti!

luka51

Guru
16. avg 2007
14.651
5.969
113
Eh kaj te bluziš, če pa on ve da to se njemu ne bo zgodilo ker on ne klika. Nimajo tu verzija os-a nobene veze….

erikson

Guru
25. avg 2007
22.850
6.606
113
Če koga zanima tematika v dramatizirani obliki, je danes na Netflix prišla nadaljevanka Zero Day.

igi

Guru
13. okt 2007
5.672
1.242
113
Celje
Se imam za "previdnega" in "iz foha". A na drugi strani se zares zamislim, ko vidim, s kakšno lahkoto in hitrostjo danes preneseš par 100k EUR iz ene banke na drugo, pa na tretjo tujo, pa potem na Trade republic in podobno.

V bistvu ne, da sem paranoičen, ampak večkrat pomislim na to, da se bom enkrat prijavil in bodo računi prazni.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

erikson

Guru
25. avg 2007
22.850
6.606
113
Mojemu bančniku nikakor ni jasno, zakaj nočem imeti poslovne banke na mobilnem telefonu.

Zaradi prve objave v tej temi pa imam za Google stvari drug brskalnik.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
So tudi napadi, ki delujejo brez klika, ampak moraš biti Jeff Bezos (ali opozicijski politik oziroma novinar), da jih uporabijo na tebi. Ker so take napake izredno redke in se drago prodajajo.
To kar ti omenjaš so še nerazkrite ranljivosti, ki se za velike denarje prodajajo na črnem trgu.

Če pa je varnostna luknja razkrita in dovolj dolgo zunaj (recimo če več let ne posodabljaš sistema), potem je takšnih opcij lahko zelo veliko.

Probaj iti z Windows XP gor direkt na internet z vsemi odprtimi porti pa boš hitro videl kaj se zgodi :)

• Všeč mi je
Reactions: guardy in erikson

damirj

Guru
9. maj 2012
5.424
2.463
113
To kar ti omenjaš so še nerazkrite ranljivosti, ki se za velike denarje prodajajo na črnem trgu.

Če pa je varnostna luknja razkrita in dovolj dolgo zunaj (recimo če več let ne posodabljaš sistema), potem je takšnih opcij lahko zelo veliko.

Probaj iti z Windows XP gor direkt na internet z vsemi odprtimi porti pa boš hitro videl kaj se zgodi :)
WinXP so že prestari, ne zgodi se nič... Da bi namerno kliknil kak link in odprl, se ne bo zgodilo nič, ker linka niti odpret ne bo šlo :)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.651
5.969
113
Win xp niso prestari. Stvar nekaj minut in bo zadeva okužena. Imas po spletu teste kako hitro gre to. Brez da kaj odpiraš. Samo priklop na net je dovolj.

• Všeč mi je
Reactions: philips

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.159
2.679
113
Ker sem manj kot 24 ur pred tem objavljala FB oglas, in mail je govoril o tem, da so težave z mojim FB oglasom. Nisi ti edini pameten, znamo tudi drugi najbolj očitne spame ignorirat. Govorimo o tem, da postajajo vedno bolj sofisticirani.
Kako premamiti uporabnika, da instalira program?
Citat: pravkar sem naredila objavo na Facebook! To je povezava, trik, da odpreš meil.
Je pa zanimivo to, da to kar je META, ne komunicira z uporabniki!
Drugič: Kako premamiti uporabnika, da instalira program?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113

damirj

Guru
9. maj 2012
5.424
2.463
113
Ja za časa še Win7, je zadeva v zelo kratkem času okužila WinXP, sedaj se ni zgodilo (še) sem ravno pred ene pol leta se nekaj igral z WinXP, mogoče samo nisem dovolj časa čakal..

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.046
-578
48
Valparaiso
Jaz imam doma še en win 8.1, nikoli posodobljen.

S tem notebookom se samo surfa, pa kaj napiše, preprosta opravila. Dela vse kot prvi dan. Na notebooku ni ničesar za maznit, prijavljen je le en google account brez vsebine.

Lahko zaženem pregled s kakim online orodjem za hec, če je kaj okuženo :)

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.292
985
113
Kakorkoli, sunl so mi, v 3 minutah, 0.15 BTC iz Bitstamp računa, še dobr da imam ostalo na hladni denarnici.
Bitstamp podpora se mi že dva dni ne javlja, v račun še mi je uspelo samo enkrat prijavit, kjer pa sem zasledil da je zgodovina te kraje pobrisana, sedaj pa se tudi prijaviti ne morem več, ker sem zbrisal hackan google račun iz telefona.
Pizdarija je cela, ker sem se s tem računom prijavljal v različne stvari, tudi Microsoft račun in samsung račun, sedaj pa cela štala kako to spremenit na drug google račun brez dostopa do starega.
Računalo windows sem že ponastavil na tovarniške nastavitve, pa spet vleče stari email v prijavo. Tako, da razmišljam da bi kar na novo instaliral Windows in nov račun odprl. Pa še da bi en telefon ali comp nabavil samo za občutljive zadeve, banka, borza, zdravstvo...

Eno vprašanje, ker sem zbrisal račun, mi tudi avtentikator ne deluje. Ali se da avtentikator kako drugače nastaviti, da dobiš kode za posamezno aplikacijo, na drugem google računu.