briga mene, če se ti pelješ mimo kolonice, v kateri mene, ki sem dovolj svoboden, da na dopuste in ostale zadeve ne hodim ob priložnostih največje gneče, ni.
in res smo vozniki avtomobilov nevoščljivi mopedistom, medtem ko sami v klimatiziranem avtu pri 20°C poslušamo radio, mopedisti pa se potijo v kombinezonih.
hja, nevoščljivi smo vam tudi takrat, ko si med nevihto zapremo streho in se na suhem peljemo mimo vas, ko vam med čelado in kombinezonom teče voda mimo jajc v škornje, če že ne vedrite pod kakim nadvozom ali kaj podobnega in čakate na boljše čase in sanjate o hitrem prihodu na cilj. seveda, ko se v nevihti peljete ste zelo varen udeleženec prometa, s pregledom nad celotno situacijo. to vam omogoča posebna oblika vaši vizirjev, mi avtomobilisti moramo imeti pač brisalce...
pa se vrnimo k prvi zadevi;
če se umaknem, to definitivno storim na način, s katerim ne bom ogrozil sebe, kar vožnja na bankini definitivno je. ker imam avto ožji od voznega pasu imam kar nekaj maneverskega prostora na razpolago. če se umaknem pol metra levo, se vozim še zmeraj znotraj sredinske in desne črte... nariši si, da si boš lažje predstavljal!
tako da jaz s svojo prijazno gesto nisem nobenemu mopedistu naredil peskanja njegovega vozilca.
ampak v redu, bolj ko te berem bolj se mi zdi da sem vam s temi gestami umika v napoto in težave.
bom zdaj vsakič, ko bom videl mopedista ki me želi prehiteti, potegnil, da vam ne bom v napoto.
tako bo pot voje zagotovo bolje, a ne?