Sezona brazilcev na sesalcih je tu...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
predvsem pa bi za reg. tablo morali predpisat neki fiksni okvir, ker zdaj gor obrnejo pa čao brate
jezen.gif
To je predpisano. Če imajo obrnjeno gor in tega nimajo homologiranega
evil.gif
, je vozilo tehnično neizpravno. Posledica: izredni tehnični, cena tehničnega, ter 500 EUR kazni.

Sranje je le to, da se modri pajaci ne upajo teh banditov niti pogledat, kaj šele dotaknit. Pol se pa spravljajo na ''normalne'' državljane in jih tam hebejo s temi kaznimi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kakšna je to kultura, da zapelješ z desnimi kolesi na bankino, d abi se mi umaknil. čeprav voziš po ali celo and omejitvami. je to kultura, al je to nek bedni strah pred motoristi, ki ga pa ne sme bit. motoristu če se tišči, naj tišči. magar v prvo steno.

o prehitevanju stoječe kolone vozil, ali počasi vozeče na dvopasovnici pa ne bom izgubljal besed. ker tukaj gre pa predvsem in samo za zavist.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kakšna je to kultura, da zapelješ z desnimi kolesi na bankino, d abi se mi umaknil. čeprav voziš po ali celo and omejitvami. je to kultura, al je to nek bedni strah pred motoristi, ki ga pa ne sme bit. motoristu če se tišči, naj tišči. magar v prvo steno.
Se ne bi malo motoristi uskladili med sabo. Zgoraj namreč pljuvajo, da pa avtomobilisti jih ne spuščamo, tukaj pa, da naj ne spuščamo. Ko boste to uredili se pa jajcajte naprej.
Citat:
o prehitevanju stoječe kolone vozil, ali počasi vozeče na dvopasovnici pa ne bom izgubljal besed. ker tukaj gre pa predvsem in samo za zavist.
Definitivno.
priden.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
briga mene, če se ti pelješ mimo kolonice, v kateri mene, ki sem dovolj svoboden, da na dopuste in ostale zadeve ne hodim ob priložnostih največje gneče, ni.

in res smo vozniki avtomobilov nevoščljivi mopedistom, medtem ko sami v klimatiziranem avtu pri 20°C poslušamo radio, mopedisti pa se potijo v kombinezonih.

hja, nevoščljivi smo vam tudi takrat, ko si med nevihto zapremo streho in se na suhem peljemo mimo vas, ko vam med čelado in kombinezonom teče voda mimo jajc v škornje, če že ne vedrite pod kakim nadvozom ali kaj podobnega in čakate na boljše čase in sanjate o hitrem prihodu na cilj. seveda, ko se v nevihti peljete ste zelo varen udeleženec prometa, s pregledom nad celotno situacijo. to vam omogoča posebna oblika vaši vizirjev, mi avtomobilisti moramo imeti pač brisalce...

pa se vrnimo k prvi zadevi;
če se umaknem, to definitivno storim na način, s katerim ne bom ogrozil sebe, kar vožnja na bankini definitivno je. ker imam avto ožji od voznega pasu imam kar nekaj maneverskega prostora na razpolago. če se umaknem pol metra levo, se vozim še zmeraj znotraj sredinske in desne črte... nariši si, da si boš lažje predstavljal!
tako da jaz s svojo prijazno gesto nisem nobenemu mopedistu naredil peskanja njegovega vozilca.

ampak v redu, bolj ko te berem bolj se mi zdi da sem vam s temi gestami umika v napoto in težave.
bom zdaj vsakič, ko bom videl mopedista ki me želi prehiteti, potegnil, da vam ne bom v napoto.

tako bo pot voje zagotovo bolje, a ne?

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Umikanje v desno se izvaja seveda na način, ki ni nevaren ali pa težko izvedljiv.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne bom zgubljal besed zate.

povzetek je, ne umikajte se, če se pa že morate, pa dajte to lepo počasi varno, ne v paniki in strahu, kot se to velikokrat pokaže na cesti.

glede dežja, čelad, kombinezonov ti pa lahko samo rečem: Nisi okusil motorja, užitkov in se ne zavedaš, da je to pač..stil.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:glede dežja, čelad, kombinezonov ti pa lahko samo rečem: Nisi okusil motorja, užitkov in se ne zavedaš, da je to pač..stil.
hysterical-1.gif

Sam sem tudi malce na motorju, pa mi gre ob tem kar berem od tebe na bruhanje. Pač z ničemer nisi zadovoljen.
priden.gif

PS: Zakaj se motoristi NIKOLI (do sedaj srečal 2, da sta se mi umaknila, od tega en bil tujec in pa tukaj ne štejem sebe noter) ne umaknete, če delate kolono za sabo?
confused-1.gif
.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik softi pravi:
glede dežja, čelad, kombinezonov ti pa lahko samo rečem: Nisi okusil motorja, užitkov in se ne zavedaš, da je to pač..stil.

če ne vozim 2x nad omejitvami in če nimam vse avtomobiliste za grožnje še ne pomeni da nisem motorist...

srečno & l.p.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
A motoristi delajo tudi kolone...? Glede na prebrano tukaj, smo nevidni izstrelki, zelo veliko težav povzročamo sploh v naseljenih krajih kjer s prebijanjem zvočnega zidu strašimo ljudi in stekla na oknih pokajo...
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Zvočnega zidu ravno ne prebijate, vi prebijate raje kar taprave zide, stene, škarpe, ograje itd...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
A motoristi delajo tudi kolone...? Glede na prebrano tukaj, smo nevidni izstrelki, zelo veliko težav povzročamo sploh v naseljenih krajih kjer s prebijanjem zvočnega zidu strašimo ljudi in stekla na oknih pokajo...
bonk.gif
Malo se zapelji po planinskih ridah. Po ravnem vsi znajo nekaj gas navijat, na ovinkih se jih pa 95% vleče kot mulc z mopedom, 4,99% se jih normalno pelje, 0,01% pa, da jih ne moreš z avtom držat
evil.gif
.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ampak to pa res
hysterical-1.gif
Pa ni treba ravno na planinske ride, povprečno majhna krožišča so čisto dovolj.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
To je pa res, na ovinkih tudi mene včasih avto prehiti, samo jaz se mu umaknem....to je dobro zame je vsaj prej mimo....
Razlog za tako vožnjo je predvsem v velikem številu novih motoristov, ki pač ne znajo oz. ne znamo in upamo tišat čez ovinke.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zakaj pa potem tako veselo tiščite/tiščijo po ravnem, če pa ne znate vozit? Povprečen voznik avto precej bolj obvlada, pa se ne preseravamo vsi z doseganjem nekih hudih brzin po ravnini. Pa ne rečt, da avtomobili ne grejo 200+.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam se z veseljem umaknem na kakih ridah, ker pač ne gre kot gre lahko komu v avtu.

treba je vedet, da povprečno majhna krožišča so smrt za težke motorje. ampak kdor ne vozi ne ve. in ride tudi niso lepe za mnoge motorje. in mnogi se tega zavedamo.

mtl
tisti en sem bil jaz.

zakaj tiščimo na ravnina. ker si upamo. po ovinkih si pa ne.

zakaj pa avto tiščite po ac 160, po regionalkah pa ne. pa zakaj v soncu letite, v dežju, da ne govorim snegu, ste pa polži.

ne vem zakaj sme pričakoval, da ste se nekateri od suxa naprej, po dveletnem premoru amlce zresnili. pa se očitno niste.

elvir. midva se morava srečat.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj pa avto tiščite po ac 160, po regionalkah pa ne. pa zakaj v soncu letite, v dežju, da ne govorim snegu, ste pa polži.

Seveda, ampak zakaj si pa upate motoristi tako hitro vozit po naseljih mi pa ni jasno. Imate neverjetno kratke zavorne poti in hitre reflekse? Avtomobilisti v enakih pogojih tudi dosegajo velike hitrosti, pa tega večinoma ne počnejo.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj tiščimo na ravnina. ker si upamo. po ovinkih si pa ne.
priden.gif

Citat:
Uporabnik softi pravi:zakaj pa avto tiščite po ac 160, po regionalkah pa ne. pa zakaj v soncu letite, v dežju, da ne govorim snegu, ste pa polži.
Jaz ga malo manj tiščim po AC ker nam to veleva bonton in pravila, za katere pa motoristi še niste slišali.
Zakaj pa vas v snegu sploh ni.
smirk-1.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Enostavno zato, ker je takrat motor obvladljiv, kratki in zaprti ovinki, sploh pa krožna križišča so pa za nas zelo težavna...Na ovinku tudi zaviranje ni možno in to je razlog, da raje počasi zapeljemo v hud ovinek...Tam ste avtomobilisti precej hitrejši. Sicer je pa znano, da ja avtomobil na ovinkih hitrejši....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
To je pa res, na ovinkih tudi mene včasih avto prehiti, samo jaz se mu umaknem....to je dobro zame je vsaj prej mimo....
Razlog za tako vožnjo je predvsem v velikem številu novih motoristov, ki pač ne znajo oz. ne znamo in upamo tišat čez ovinke.
Ne oporekam, da se počasneje vozi in razlogom zakaj se tako vozi. Ampak ne mi bluzit ob črti ali pa potem na ravnini nekaj gas stiskat. In potem po ovinkih jovo na novo spet 20 km/h. Sam se, ne glede na prevozno sredstvo, če vidim, da delam gužvo za sabo na prvem mestu ustavim in spustim mimo. Ali pa na ravnini ne pritisnem takoj na plin, da gre pač tisti lahko mimo. No, so tudi izjeme
evil.gif
. Zakaj je to veliki večini motoristov pod častjo narediti?

@softi: Hudo visoko se ceniš
priden.gif
.