na pcju bo esxi. Glavni porabnik rama bo freenas, ki uporablja sw RAID. Vsaj polovico ga bo potreboval.
Pci reže rabim za dodatno 4x lan kartico ter dva sas/sata kontrolerja. Še eno režo bom rabil za grafiko, tu razmišljam o GT710, ki deluje preko PCIe X1 vodila. Če ima kdo idejo za kater drug GPU naj prosim napiše.
Ostal ram in CPU moč bo večinoma testno okolje. Recimo Win server 2016 pa potem HyperV z dodatnimi virtualkami Win server in Win10. Vse bolj kot ne testno.
Verjetno bom gor preselil še Debian distribucijo na kateri je DNS, DHCP, VPN, pa še par stvari.
V glavnem bo to storage + testno okolje za Win server. Vse server vrjante odpadejo, ker bom imel testno okolje doma in nimam kam dat glasnega serverja.
Sem pa še vedno v iskanju ecc rama, če ima kdo idejo kater bi deloval v tem setupu.
Tnx pa lep dan
Edit: Mi zna kdo na kratko razložit razlike med:
-Asus X570pro
-Asus ws x570-ace
Kolikor sedaj gledam imata obe podporo za 128GB ram in pa pri obeh piše da podpirajo ecc (v odvisnosti od procesorja)
570-ace ima dodatno realtek LAN kartico, ki jo esxi verjetno itak ne bo zaznal.
Je še kakšna pomembna funkcija, ki jih ločuje?
Pa esxi teče na tem PCju? Ko sem jaz pred leti sestavljal en mini server, smo poskusili z vsemi mogočimi matičnimi in procesorji in se ESXI (verzija 4) ni hotel naložiti niti pod razno, vedno se je pritožil na kakšen gonilnik. Ko sem pa nataknil na supermicro, je pa namestil v minuti. Pa lani sem spet delal novega, tokrat takoj na supermicro, spet iz prve. Pa še prej sem preveril, če je dotična konfiguracija združljiva, torej tudi ESXi 6.xx ne dela z vsem.
Jernej