Napredne domače polnilnice - izkušnje

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.569
1.308
113
Hja, ne najdem napisano, ali ima v vtikaču (šuko) temepraturni senzor, da prekione polnjenje, če se pregreje. Če nima, ne bi vzel.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.145
321
83
Sam da ne bo pol jok, ko se bo kaj skurilo. Ne bi bilo prvič.
Metron pa res ni drag. Če ima kdo viška, lahko recimoMOON2go vzame.

Če bo kaj skurlo, bo skurlo ali 50 let staro napeljavo ali 35 let staro vtičnco, ker bo en genij z svojo 500€ vredno metron polnilnco hotu filat z 16A cel dan...

Glede na to, da takšno polnilco ne uporabljaš vsak dan, pač nerabi met pozlačenih kontaktov in srebrnih vodnikov. Druga stvar je pa fiksna polnilnca k jo vsak dan uporabljaš; mogoče tam glih ne kupiš absolutno najcenejšega krša k se najde.

Nerabmo delat cele znanosti iz tega, ker gre na konc dneva samo za mal bolj fancy podaljšek. Sj verjetno povprečen alteraš tut ne kupi navadnega podaljška za 200€, ampak običajn najcenejše kar je na polici (ali blizu tega)... Pa tut nima nobenga zadrza gor prklopit par jurjov vredn stroj...

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.145
321
83
Ja, ampak ne s kabli/ročko renomiranega proizvajalca, dovolj podprtimi protokoli in vmesniki, zaščito ... In seveda supportom, servisom. Dovolj dobro poznam BOM in stroške razvoja/servisa/supporta, da je realna cena take polnilnice nekje od 600 € naprej. Se pa da dobiti tudi renomiranega proizvajalca za man, samo je treba kak kompromis sprejet, če ti to pač ustreza.
protokol je standard. Ni tle "dovolj podrtih protokolov". Tudi osnovne zaščite ima vsaka, tudi tista za 100€. Kakšnih bolj fancy fičerjov pa na prenosni šuko tko nemorš met ze by design.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.145
321
83
Drži, ampak imam izkušnje z Iphone in USB C kabli z alija.
Pa lahko 100% napišeš, da gre samo za kos žice in plastiko, ampak vem, da je razlika med kablom za 2 EUR iz Alija ali pa kablom za 15 EUR od renomirane znamke.
Kot sem napisal: vsakemu svoje. Jaz vem, da pri takih zadevah raje kupim enkrat renomirano znamko in sem miren.

Tle primerjava ni glih na mestu. USB-C kabl je izjemno potrošna roba, z izredno širokim naborom kupcev. Posledično je race to the bottom izjemen. Zato pa imaš tudi zelo crap kable; tudi takšne k imajo namesto bakrenih zic zlitini zeleza, aluminija in karkol kovinskega je blo tist dan na voljo.

EV polnilnica je pa vseen mal bolj specifika z bistveno ozjim krogom kupcev. Posledično še nismo tam, da bi bil strašanski race to the bottom, k bi se skimpalo vsepovsod. Nenazadnje je pa vseeno type2 protokol narejen z neko varnostjo v mislih. Kot sn ze zgori reku; veliko prej boš mel probleme z crappy napeljavo ali vtičnico.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.145
321
83
Jaz se vedno znova sprašujem, kako nekateri tako enostavno polnite avtomobile za več 10.000 eur s polnilci iz Alija za 50 eur.
Ampak vsakemu svoje.

To se bere priblizno tako, kot da morš pr 3 jurje vrednem TVju in 2 jurja vrednem sound setupu obvezno kupit vsaj 200€ vredne HDMI kable. K sreči obstaja trg tudi za ljudi k tako razmišljajo, zato ti pa te firme z veseljem prodajo polnilnico za jurja+. Da se boš pol bolš počuto, k si kupo fancy polnilnco za 10 jurjov vredn eGolf

sad

Guru
24. avg 2007
21.712
10.344
113
Tle primerjava ni glih na mestu. USB-C kabl je izjemno potrošna roba, z izredno širokim naborom kupcev. Posledično je race to the bottom izjemen. Zato pa imaš tudi zelo crap kable; tudi takšne k imajo namesto bakrenih zic zlitini zeleza, aluminija in karkol kovinskega je blo tist dan na voljo.

EV polnilnica je pa vseen mal bolj specifika z bistveno ozjim krogom kupcev. Posledično še nismo tam, da bi bil strašanski race to the bottom, k bi se skimpalo vsepovsod. Nenazadnje je pa vseeno type2 protokol narejen z neko varnostjo v mislih. Kot sn ze zgori reku; veliko prej boš mel probleme z crappy napeljavo ali vtičnico.
Torej hočeš ti meni povedati, da pol metra dol USB kabel za 2 EUR je race to the bottom, Typa 2 5M polnilni kabel z elektroniko noter za 50 EUR je pa fuLLa draga zadeva. A to se bo na koncu prodajal za 10 EUR ali kaj?
To se bere priblizno tako, kot da morš pr 3 jurje vrednem TVju in 2 jurja vrednem sound setupu obvezno kupit vsaj 200€ vredne HDMI kable. K sreči obstaja trg tudi za ljudi k tako razmišljajo, zato ti pa te firme z veseljem prodajo polnilnico za jurja+. Da se boš pol bolš počuto, k si kupo fancy polnilnco za 10 jurjov vredn eGolf
Kje sem pisal jaz o tem, da moraš kupiti jurja vredno polnilnico? Napisal sem PRIZNANIH izdelovalcev. Ne pa šanžan, ki se bo jutri imenoval čučan.

Lahko pa kaj takega nabaviš
Evo, rabljen kvaliteten kabel za 160 EUR. Sam jajc, k tam pa dobiš fuLLa tanajtaboljš NOV kabel za 50 EUR. To je fuLLa predrago, sam znamko plačaš. :evil:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.056
4.592
113
Greš malo pogledat kje imajo rabljene električne vw je , pa prodajalcu 50€ stisneš , pa ti ga da iz enega rabljenega.

sad

Guru
24. avg 2007
21.712
10.344
113
Čak zaj. A niso Kitajci fulla naprej v tehnologiji. Tak da, nea boš rabljeno sranje od VW kupil, če pa dobiš NOV fuLLa boljši kabel. :evil: