Citat:
Uporabnik helltom pravi:
@Softi,tudi motor za sesalce PHILIPS.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
S tem, da je avto zaradi varnostnih zahtev kakih 30% težji, dela klima...Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A današnji avto s 60 KM vozi mnogo bolje kot pa pred 20 leti avto 60 KM?
Ne, ampak za 60km ne rabiš več motorja z volumnom 1,6l ampak npr, 0,9l in poraba gociva je polovico
manjša...
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Morda pa takšni ukrepi le niso sami sebi namen.
Pri prekomerni porabi elektrike v gospodinjstvih je EU pač naredila nekaj korakov v smer prisilnega varčevanja.
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ne vem, čeprav je takšno razmišljanje, torej dajte najprej omejit velike, mi bomo v tem času trošili 100 na uro, napačno.
Zanimivo pa je, da je bil pri varčnih žarnicah (sijalkah) na začetku enak odpor z enakimi argumenti, sedaj pa je naenkrat velika moda led razsvetljava "ker malo pokuri".
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Je pa tudi dejstvo da moj Elektroluxov sesalec moči 1400W sesa bolje od Philipsa ki je 2200W. Zakaj nevem. Je pa dejstvo da so proizvajalci na veliko nategovali folk z temi wati, zakaj ker je vsak mislo, da če ma več watov bolje sesa.
Pa tudi proizvajalci bojo morali zdaj dat malo več na razvoj in optimizacijo sesalnih cevi... prej so enostavno vrgli not močnejši motor in zadeva je bolje sesala, baš jih boli klko troši elektrike.
Tehnologija je šla v zadnjih časih tlko naprej, da bi lahko tudi tu naredli kaj druga kot dvigovali moč motorjev. Je pa dejstvo, da je dvig moči motorja lažje in ceneje kot celotni redizajn sesalnih kanalov in njihova optimizacija.
Če sem pravilno razumel direktivo, ni problem pri uporabnikih, ki bi imeli prepoved uporabe, ampak pri proizvajalcih in trgovcih s prepovedjo prodaje. Torej kdor ima sedaj 'super duper' sesalec z večjo močjo od predpisane, ga bo lahko še kar uporabljal, dokler ne bo odpovedal.Citat:
Uporabnik Pepe pravi: Vseeno pa je vprašanje, zakaj bi EU morala dirigirati nekaj državljanom in omejevati svobodo na tržišču?