Sesalniki in Bruselj

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Kaj pa bodo naredili s staro zalogo, če je ne smejo prodajati?

Dobavitelji, vendorji ne smejo več prodati v retail. Po domače novih dobav ni več.

Stara roba pa se v štacunah bp prodaja

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
zmaga.gif
... bom poklical v BB, hvala.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
btw, glede teh omejitev, a veljajo tudi za vodne sesalce, ker tisti so ponavadi 2000W+, pa pomoje tudi morajo bit kar orenk močni, da zabrišejo svinjarijo v vodo...ni to na luft sistem, kjer je dovolj da samo vleče skozi vrečo?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nope, sam ti "klasični" na vrečo oz posodo.

Tut industrijski na posodo so še ok..

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
K. bomo pa suho rezal
smile-1.gif

No plus je vsaj a zdej res lahk primerjaš med sabo sesalce, kolk je kkšn učinkovit.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Morda pa takšni ukrepi le niso sami sebi namen.
Pri prekomerni porabi elektrike v gospodinjstvih je EU pač naredila nekaj korakov v smer prisilnega varčevanja.

Hipotetično: recimo, da bi v ZDA pričeli z intenzivnim varčevanjem fosilnih goriv že pred 50 leti, bi bil danes morda svet drugačen, boljši?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne bi bil.

se pa strinjam z varčevanjem, ampak..pristop je mal zgrešen. recimo odlok, dodatek zraven razlaga, dodatek 2 pa info o obveščanju proizvajalcev in posledicah v proizvodnji.

to da vem ker kok sesa je ok.
da mi vzamejo philipsa 2200 mi ni OK. da mi pokažejo, da bo philips naredil zdej zdej 100w z istim učinkom..sem srečen.

problem žarnic. vzel so naprej tavelike. na trgu pa ni bilo primerne zamenjave..ne tehnično ne cenovno. naj menjam luči?
danes imaš tehnično izvedbo, cenovno pa pač..je kukr je.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Pri prekomerni porabi elektrike v gospodinjstvih je EU pač naredila nekaj korakov v smer prisilnega varčevanja.

Hipotetično: recimo, da bi v ZDA pričeli z intenzivnim varčevanjem fosilnih goriv že pred 50 leti, bi bil danes morda svet drugačen, boljši?
ampak dobro koliko % se bo na letni ravni zaradi sesalcev prišparalo? ker tako ali tako gospodinjstva še vedno porabijo manj kot gospodarstvo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ne vem, čeprav je takšno razmišljanje, torej dajte najprej omejit velike, mi bomo v tem času trošili 100 na uro, napačno.
Zanimivo pa je, da je bil pri varčnih žarnicah (sijalkah) na začetku enak odpor z enakimi argumenti, sedaj pa je naenkrat velika moda led razsvetljava "ker malo pokuri".

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ampak pri sesalcih jaz ne vidim neke revolucije kot pri LED-icah.
Saj ni tako, da gre od 2000 W sesalne moči v samo sesanje le 200 W, ostalo pa u lift, kot je to pri žarnicah z nitko.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pravkar na kanalu A, prispevek o tej temi.
Če povzamem - večanje nazivne moči še ne pomeni tudi povečanje učinkovitosti. Večina podatkov okrog reklamiranja 'močnih' sesalcev je marketinški prijem in ne nazadnje - "sosedovi imajo pa dva kilovata, mi ga tudi rabimo" Kratek intervju iz Domel-a je bil le potrditev tega, da ta omejitev ni slaba poteza, ampak prav nasprotno.
Inženirju iz Domela lahko verjamemo ali pa tudi ne ...

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8
Jaz Matjažu Čemažarju, dr. Jožici Rejec in vsem v Domelu popolnoma zaupam in verjemem. Ker delam v Domel-u. Smo preprosto najboljši.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A današnji avto s 60 KM vozi mnogo bolje kot pa pred 20 leti avto 60 KM?

Ne, ampak za 60km ne rabiš več motorja z volumnom 1,6l ampak npr, 0,9l in poraba gociva je polovico
manjša...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

ampak dobro koliko % se bo na letni ravni zaradi sesalcev prišparalo? ker tako ali tako gospodinjstva še vedno porabijo manj kot gospodarstvo.
Za industrijo so že od junija 2011 v veljavi strožji pogoji za izkoristke elektromotorjev, ki se s 1.1.2015 še zaostrijo. Obstaja sicer nekaj (tudi nepotrebnih) izjem, ampak na splošno se dela na tem.

Podobne teme