Sesalec za pepel

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
570
113
Lani sem kupil enega iz Leclerca, pa ne vem če sem ga 5x uporabu, pa je shodu
frown-1.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
No ker še nisem kupil sesalca, ker še ne kurimo,sem zasledil, da ima Kaecher novi model sesalca za pepel AD 4 , ki pa ima samo 600 W, kar je polovico manj kot ima AD 3.

https://www.ideo.si/sesalniki_...9_731_0_KARCHER

Ti wati pa so verjetno kar pomembni al ne? Zakaj so naredili novi model s samo 600 Wati?

Evropska uredba o sesalcih... Pač velja za vse sesalce, ne samo za hišne.

Zaradi te uredbe ima ta sesalec čeprav je novejši slabšo sesalno moč
bonk.gif

Hm... sam sem načeloma za novitete in rad kupim novejši model katerekoli tehične robe, samo to se mi zdi pa mimosum.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kolikor so meni razložili, moč motorja nima zelo veliko veze s sesalno močjo, oz. boljše povedano ni samo od moči motorja odvisna kakovost posesanega.

Je pa močnejših še cel kup po "policah", pa še cenejši so, ker se je treba znebit zaloge.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ma kupite rabljenega gradbenega ala bosch (modri)/metabo/starmix/makita,...to bo vse prežvečilo in ne bo nič crknlo, pa še boljše bo sesalo vse življenje naprave. je pa res da boš za rabljenega dal toliko kot za tega novega.

giovanotti

Fizikalc
20. dec 2012
187
103
43
Problem pri sesanju pepela je zlasti nestrpnost uporabnikov in količina hkrati sesane snovi. Ko čistiš stanovanje, ali pa npr. režeš s povratno žago, je količina odsesanega prahu v primerjavi s transportnim zrakom majhna.
V primeru pepela, je "na voljo" nekaj centimetrov debela plast. A ni užitek notri zariniti cev in opazovati, kako kupček izginja?
Seveda pri takem opravilu zmanjka zraka, ki bi uspešno porinil prah na rob ciklona (in bi prah padel dol). Tako fini prah lepo zabije filter, iz sesalca se pokadi, moč pade, slaba volja je tu.
Efektivnega sesalca za pepel za male pare NI.