daj povej prosim kako je 1.5 TSI v kodiaqu, realno.Kodiaq 1.5 TSI, servisi na 15kkm:
- 15kkm: 220 EUR
- 30kkm: 285 EUR
- 45kkm: 240 EUR
- 60kkm: 535 EUR
So pa servisi izven Ljubljane običajno nekoliko cenejši. Tudi zgornji so bili delani izven Ljubljane.
Koliko malo 8-10l?Kodiaq oz karkoli novega z 1.5TSI lahko servisiraš na 30k km oz na 2 leti. Cca 300e, če malo pokličeš.
Mamo novega Q3 s tem motorjem in gre bolje, kot sem mislil, da bo šlo. Pa zelo malo pije.
Ne, 6.Koliko malo 8-10l?
Kako se pa pelje Tigaun 2.0 TSI 4M in koliko pije? Tega noben nikjer ne napiše, ampak žal je to po moje edini motor, ki je še za vzetKoliko malo 8-10l?
Tudi meni se na novem avtu ni dalo prepirati in sem menjal olje po 3 jurjih na nepooblaščenem, z original materialom, ki so mi ga na uradnem prodali b.p., še VIN sem dal stricu na odd. rez. delov :-DOdvisno od znamke, eni imajo na 3k-5k kar je tudi pravilno. Najbrž je tudi olje za ulaufavanje motorja pri takih motorjih drugačno na začetku. Eni poenostavijo in gre na redni servisni interval. Sicer za naše pogoje vožnje vskekakor prvi servis na 30k ni ravno dobra ideja ....
Sam sem na novem avtu menjal olje po pol leta oz. na cca. 6k km, predvidena menjava je pa na 15k km oz. 1x letno. Olje je bilo črno pa smrdelo je po bencinu, tako da bi rekel da je bilo zrelo za menjavo. Ker uradni servis seveda "noče" menjat olja prej kot je planiran interval, vsi vijaki od spodnje motorne zaščite dalje do čepa in pa oljnega filtra so pa "označeni" sem prvič v življenju menjal olje preko "šipke" (filtra nisem menjal, ker kot rečeno je "označen" z barvo in se vidi da si ga menjal = kompliciranje pri garanciji).
Tud filter kabine sem menjal po pol leta, noter je bil itak navadni papirnast najcenejši možni filter, konkretno zapacan ... predvidena menjava je na 2. servisni interval (2 leti oz. 30k km).
Uradni servis za menjavo olja v sklopu osnovnega "celostnega pregleda" računa cca. 300 eur.
Za 95% vse uporabe, ko sta v avtu eden ali dva, gre čisto solidno. Tistih parkrat na leto, ko se gre na dopust na polno naložen, plus mala prikola zadaj, se pač pelješ in pozabiš na prehitevanja. Imam ročni menjalnik, ki ima precej dolge prestave, pa se takrat neodzivnost še bolj pozna. Ne vem, kako izgleda z DSGjem.daj povej prosim kako je 1.5 TSI v kodiaqu, realno.
v Karoqu mi je ok, za večji avto me pa malo skrbi.
Prodajalci itak vsi shillajo dizle ... ampak me nekak ne vleče no.
jaz sem dal na uradnem zdaj za servis na 100k 255€
Saj ni tiste verzije z R. Je samo 265 hp gti motorček...Tam okoli 9 pri normalni vožnji (če govorimo za osnovno verzijo ne tisto R s 300+ konji). Gre lahko pod 8 če voziš po dizelaško, gre pa BP čez 10 če rabiš kaj več ...
Super...sam nisem imel take porabe z 2.0tdi 150KM terencem in le bila še za liter večja. Imaš TSI ali eTSI?Ne, 6.
Ne morejo te ven vrečt iz garancije, če maš račun za servis. Pa o kakih uv barvah. Keremu se lubi na servisu še vse šraufe gledat da ja ni keri kaj šraufal. prosim....Se vidi ker so vijaki, čepi in filter označeni. Včasih celo z UV barvo tako da na prvi pogled ne vidiš. Skratka stvari so "pod pečatom" in na rednem servisu načeloma bodo videli da si vmes menjal. Kolikor sem seznanjen se potem tudi označuje te dele na rednih servisih ponovno in imajo neke svoje barvne kode ki so interna skrivnost. Če s tem nisi seznanjen oni pa opazijo te BP vržejo ven iz "garancije" oz. tehnično so to "jamstva".
Nov model Q3, eTsi.Super...sam nisem imel take porabe z 2.0tdi 150KM terencem in le bila še za liter večja. Imaš TSI ali eTSI?