Še jaz bom povedal svoje mnenje
Pred 7 leti sem svojim doma nabavil Philipsov TV srednji razred. Stal je okoli 550 EUR. Sedaj se na temu TV dogaja to, da ko ga prižgeš, se zvok pojavi takoj, slika pa se prikaže čez 1 uro (nikoli prej). Očitno se mora dobro segreti, da prikaže sliko od takrat naprej TV dela brez problemov. Torej ugotovili smo, da se je po 7 letih pojavila težava z zagonom TV, ker je potrebno počakati 1 uro, da lahko TV sploh gledaš (sicer jo pa lahko samo poslušaš).
Jaz načeloma nimam težav s tem, da sem pred 7 leti plačal 550 EUR in vem, da to ni nek denar, zato se niti ne jezim, da gre TV proti koncu. Zavedam se, da stvari niso več tako kvalitetno narejene, kot so bile nekoč. Tudi sam delam v podobnem fohu in vidim vse, kar se dogaja.
Tako da jaz ne bom "pizdil" čez znamko in rekel, da je nekvalitetna. Pač tako je - plačal sem toliko in za 7 let igranja po 15 ur/dan je opravila odlično delo!
Doma (pri sebi) pa sem pred 6 leti kupil TV Samsung srednji razred (serije 6), cena okoli 700 EUR. Po 2 tednih je TV pristal na servisu, ker mi je sliko zelo kockalo (imam kabelskega operaterja). Razumem in zavedam se, da je lahko pri VSAKI tehnični stvari takoj na začetku kakšna napaka in jo servis seveda odpravi (izjema so seveda fizične poškodbe). Kar je mene na samem začetku zgodbe s Samsungom zmotilo je to, da ko sem TV pripeljal na uradni servis (na Rudniku je takrat bil), me je (baje) tamkajšnji vodja dobesedno "nadrl", da si izmišljujem in da TV NE kocka!! Odnos do mene je bil res porazen, obnašal se je kot nek "pretepač" če lahko temu tako rečem in bil sem kar precej šokiran. Jaz sem ga samo gledal in bil tiho in mu na koncu samo rekel, da TV prepuščam njemu in da bo že videl, ko bo testiral sliko. Pobral sem se odšel. Niti me ni zanimalo, koliko časa bo trajalo to popravilo/testiranje.
Po 5 dneh me kličejo in rečejo, da lahko pridem po svoj TV in da mi bodo vse obrazložili ob prevzemu. Pridem tja in mi ta isti "vodja" servisa na lep način pove (odnos je bil čisto drugačen kot prvič), da so mogli zamenjati nek del (ne vem točno kaj - ali matično ali samo nek modular za 256 QAM) - skratka - nima veze kaj, ampak so menjali ker je preveč kockalo tudi pri njih in testirali in sedaj ne kocka več. Se zahvalim, prevzamem TV in odpeljem. Kockanje se ni več ponovilo (tu pa tam kdaj zakocka čisto na začetku ko TV prižgem, ampak to traja 10 sekund, potem pa dela kot mora).
Moje vprašanje: zakaj je bilo potrebno, da je bil tak aroganten odnos do stranke že na samem začetku? Stranka ni NIČ kriva, če naprava, katero je kupila, ne dela pravilno. Ni nujno, da se stranka izmišljuje zato ne obsojaj vsake stranke in ne meči vsake stranke v isti koš. Bodi človek za vsako stranko in če ugotoviš, da stvar dela kljub temu, da ti stranka pove, da ne dela - ji v živo dokaži, da dela in tako stranko PRCAJ v glavo!
Povedal želim to, da se mi je bolj zameril sam odnos servisa Samsung, kot znamka Philips, ki nas po 7 letih počasi zapušča. Kot je že nekdo napisal, ZELO pomemben je odnos servis-stranka.
Pri Samsung TV mi pa gre na živce to, da so v vseh teh 6 letih, odkar ga imam, začeli postopoma odstranjevati in "onemogočevati" aplikacije, katere sem dobil ob nakupu. Namreč ta TV je na pol "smart tv", ima nek svoj app store, kjer je bilo včasih veliko aplikacij na voljo, danes pa ni več skoraj nobene. Ampak nimamo kaj - važno, da TV dela.
No, sedaj pa je tako, da bi jaz ta svoj Samsung TV dal svojim (Philips bi pač vrgli, ker se ga ne splača popravit?) in sebi bi nabavil Philips TV in bi imel malo bolj multimedijski Android TV, pa Netflix bi gledali doma, pa Youtube itd...
Debato sem odprl tu:
KLIK
Sicer se zavedam, da za ceno 450 EUR, kolikor stane trenutno ogledan TV, dobim veliko funkcij, vendar vprašanje je, koliko časa bo TV delal. Po vse temu branju tukaj me kar malo mineva, da bi ga nabavil in bi raje ostal na trenutnemu Samsungu.
Če mi bo delal vsaj 5 let, bo več kot dovolj saj 450 EUR na 5 let je dobra cena zame (glede na to, kakšno kvaliteto dobimo danes pri vsej tej tehniki)
Pa še nekaj bi povedal - dajmo si nalit čistega vina in reči, da ne moremo pričakovati, da bodo današnje TV delali 10 let +, saj so tudi prodajne cene zelo padle.
Poglejte recimo samo model 40PUH6400 - tega dobiš že za 396 EUR
Avtor teme - sorry za moj dolg post, ampak krajše se ne da