Senčniki

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.721
70
48
Živjo, ali ima kdo kakšne izkušnje s clip-on senčniki za avto? V Polo 9N želim dodati nekaj da bo otroku zadaj prijetneje pa da bi se avto mogoče malo manj grel. Gledam komplet ki se ga dobi tukaj: https://www.withcar.si/sencniki-za-volkswagen-polo-5-vrat-2002-do-2009?oblika=1565

A se to tako lepo namesti kakor oglašujejo? In ali lepo stojijo v avtu med vožnjo? Res ne bi dajal 100e za sranje. Ali pozna kdo še kakšno trgovino kjer bi lahko pogledal zanje?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.149
236
63
Živjo, ali ima kdo kakšne izkušnje s clip-on senčniki za avto? V Polo 9N želim dodati nekaj da bo otroku zadaj prijetneje pa da bi se avto mogoče malo manj grel. Gledam komplet ki se ga dobi tukaj: https://www.withcar.si/sencniki-za-volkswagen-polo-5-vrat-2002-do-2009?oblika=1565

A se to tako lepo namesti kakor oglašujejo? In ali lepo stojijo v avtu med vožnjo? Res ne bi dajal 100e za sranje. Ali pozna kdo še kakšno trgovino kjer bi lahko pogledal zanje?
Imel, kupil ravno pri njih za prejšnji avto. Ne vem, kakšni so tukaj pritrdilni čepi... jaz sem imel v bistvu neke kovinske profile, ki jih zahaklaš za okno. Na stranskih šipah lepo drži, na zadnji pa moraš dve speti skupaj in je bolj tako labavo. Na zadnji šipi sem jih samo sprobal, nisem pa jih uporabljal, ker sem imel že tako slabši pogled nazaj.
Od zunaj s parih metrov zgleda, kot da bi imel zatemnjene šipe. Avto pa ne bo nič manj hladen, saj ti toplota seka tudi preko strehe in drugje (v primeru da je avto parkiran na soncu). Pomaga samo pri direktni sončni svetlobi, da ti ne sveti v glavo... oz. otroku. Enako kot navaden senčnik na plastične čepe.
Kako pa je z odpiranjem zadnjih šip, kjer so nameščeni ti senčniki, pa ne vem. Jaz sem imel samo sprednja vrata, tako da zadnjih šip niti nisem mogel odpirati.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.002
6.297
113
šipe se normalno odpirajo.
Sem mel with car. Edini problem kaj je bil je lepilo na tistih kovinskih zatičih, ki je spustilo. Potem sem dal 3m trak in je držalo.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.721
70
48
Ampak drugace sta zadovoljna? Ok, ze ce otroka ne bo slepilo sonce je dost. Predvsem mi je pomembno da stvar drzi. Tudi mene moti da je zadnji del iz dveh delov, ful. Eni ki sem jih nasel imajo zadnji del iz enega kosa ampak jih nikjer ni zalogi.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.149
236
63
šipe se normalno odpirajo.
Sem mel with car. Edini problem kaj je bil je lepilo na tistih kovinskih zatičih, ki je spustilo. Potem sem dal 3m trak in je držalo.
Lepilo? Najbrž misliš obojestransko lepilo? Jaz pri teh, kjer se zadnje šipe ne odpirajo, nisem imel nobenega lepila (vsaj spomnim se ne).Samo neke kot U-profile iz pleha, ki si jih zataknil ob šipah.
No jaz sem jih nabavil predvsem zaradi tega, da sem imel zadnje stranske šipe "zatemnjene" brez homologacije.
Saj kot sem rekel, temperature v avtu ne boš zmanjšal, če pa ti je primarna stvar, da na otroka zadaj ne sije sonce, pa raje kupi tiste senčnike na čepke, ki jih dobiš povsod - je veliko ceneje.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.002
6.297
113
Ja obojestranski trak na okvir okna. Ostale so mele tiste zavzahaklat.

Piccadilly ja so prednosti in slabosti. Edina prednost je da lahko dol vzames. Druge prednosti pred temnimi šipami ne vidim. Ajde cena še.
Jaz ne razmisljam več o tem. Ali temne šipe original al pa folija.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.848
518
113
Kras
www.mtl.si
Imam jih na vseh mojih vozilih, razen na tistih, ki imata tovarniško zelo temnjena stekla.
Meni so odlični (prav od Withcarja), niso pa brez napak. Tukaj so plusi/minusi. Če ti ne skoči direkt na pluse/minuse, skoči ročno na 15:53:

Še glede temperature notranjosti: malenkost jo bo seveda znižalo, ampak pri otroških sedežih je bolj pomembno to, da prepreči, da sonce segreje otroški sedež in je potem ta kot pečica. Notranjost je pa precej lažje shladiti (odpreš vrata), kot pa če so sedeži in cel ostali zadnji del pregreti.

Še glede montaže: odvisno od avta, sem imel manjšo težavo le pri Audiju zgoraj (moram pohvaliti TAKOJŠNJO podporo WithCarja in Privacy Shades), pri vseh ostalih so senčniki gor/dol v treh minutah. In se lahko stekla odpirajo/zapirajo. Verjetno je odvisno tudi od avta.

Pri vseh mojih vozilih so bili kovinski zatiči in ni bilo nobenega lepljenja. Tukaj si poglej za tvoje vozilo navodila za montažo, da veš, kaj te čaka:

In pa še glede enojnega zadnjega senčnika: sem imel na testu, vendar odsvetujem. Ti senčniki (drugi proizvajalec) so bistveno slabše kvalitete od Privacy Shades in pa če imaš karavana ali SUVja z pravokotnim zadnjim steklom na tla bo v redu. Če pa imaš recimo avto s položnim zadnjim steklom (Octavia limuzina recimo) ne boš videl nazaj popolnoma nič, ker je tkanina izjemno tanka in naredi ''zaveso''. Sam sem jih vrnil in vzel od Privacy Shades. Na sredinsko črto sem se pač navadil.

Tako da, jaz jih priporočam.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.848
518
113
Kras
www.mtl.si
Tukaj imaš navodila za tvoj avto:
Enako na U profil zatiče kot pri mojih avtomobilih. To imaš v parih minutah gor/dol brez kakršnegakoli lepljenja.
Še to: za zadnji senčnik za Škodo so bili pri mojih senčnikih še neki zatiči, pa jih sploh nisem rabil, ker lepo ''vpneš'' senčnik noter in stoji popolnoma fiksno na mestu.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.721
70
48
Hvala za lepe komentarje. Sem naročil pa da vidimo. Že če bo otroku lepš zadaj brez sonca bo ok.