Narod tam dobesedno pretirava z bremzanjem (50 je povprečje), jaz osebno grem čez malo čez 60, pa nič se ne bliska za mano.Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
U ja, zato ker se včasih peljem po dunajski okoli 50 skozi križišče pri AMZS-ju sem pa delal štale, ah dej no prosim te.
je to v kakem predpisu konkretno opisano? namreč zadeva postane zanimiva v krožiščih, ali omejitev hitrosti velja do krožišča, ali po celotnem krožišču?Citat:
Uporabnik keber pravi:
Omejitev se konča s koncem križišča, ne z njegovim začetkom
...
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
U ja, zato ker se včasih peljem po dunajski okoli 50 skozi križišče pri AMZS-ju sem pa delal štale, ah dej no prosim te.
Verjetno si ti nek vele um ki obvladaš vse in veš vse, ane? Klanjam se ti mojster volana!
Krožišče je križišče, torej čisto isti šmorn. Omejitev pred krožiščem velja v celotnem krožišču do izstopa iz njega.Citat:
Uporabnik sass pravi:
je to v kakem predpisu konkretno opisano? namreč zadeva postane zanimiva v krožiščih, ali omejitev hitrosti velja do krožišča, ali po celotnem krožišču?Citat:
Uporabnik keber pravi:
...
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Uporabnik keber pravi:
...
recimo konkreten primer je nesojena titova cesta med rondojem žale in novim rondojem tomačevo, kjer so tik pred krožiščem postavljeni znaki za omejitev 40 (ampak samo na teh uvozih, na drugih pa ne).
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Čeprav pa ne najdem člena, ki bi sploh določal, da križišče razveljavi omejitve.
Za moj pojem bi tako ali tako morali uveljaviti avstrijski sistem, torej razveljavlja lahko samo prometni znak.
Citat:
100. člen
Znake za izrecne odredbe je treba ponovno postaviti za vsakim križiščem ceste, na kateri je takšen znak, z drugo cesto, če naj velja izrecna odredba tudi še za takšnim križiščem.
Izrecna odredba, izražena z znakom za prepoved ali omejitev ali z znakom za obveznost, postavljenim pri vhodu v naselje na istem drogu, na katerem je tudi znak III-14 (ime naselja), velja na območju vsega naselja, če na posameznih cestah ali delih ceste v naselju ni z drugim prometnim znakom izražena drugačna odredba.
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Verjetno si ti nek vele um ki obvladaš vse in veš vse, ane? Klanjam se ti mojster volana!
Take a bus....it will be better....for all of us!
Bemti, ne ser ga po cest, pa bo....
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Take a bus....it will be better....for all of us!
Bemti, ne ser ga po cest, pa bo....