Kaj pa vem... DARSov nadzorni center riše po tablah, un za promet, NCUP, tam pri Dragomlju k greš proti štajerski, na desni je. Bo narisal 100-ko gor, sekcijsko itak računa povprečje, potem samo še log-e rabiš koliko je bila takrat omejitev na tablah pa se da lepo uparit s podatkom o hitrosti (boš vozil 130 pa si 30 čez) - niti AI-ja ne rabiš za to. Zna kar bit tako, ne rabiš certificirane naprave, ona samo izračuna povprečje - ali je znotraj omejitve ali ne pa potem primerja policija oz. naredi drugi SW. Drugače imam občutek da se bom več čez Gameljne vozil proti Gorenjski zdaj, ker je začetek sekcijskega pred uvozom za Gameljne, konec pa pred Vodicami, se pravi ne bodo imeli začetne fotke za primerjat in bom "pass" ne glede na brzino.
Lahko pa če se komu da pisat (kakšen nadebuden pravniški študent tle gor?) naredi anonimko za DARSove nadzornike (odgovarjajo z vsm premoženjem) lahko kazensko ali pa prijavo na FURS - gre za nedovoljeno prelivanje denarja iz DARS proračuna v državo (državno podjetje ne more kar kupovati za državo - lahko da v proračun, pa potem oni kupijo, to da DARS da MNZju neposredno naprave v upravljanje (jih kupi za njih), isto kot so jim za avtocestno policijo kupili avte - je pa oškodovanje našega državnega premoženja, pa še izogibanje davku na dobiček - tako da je zrelo za eno anonimno FURS ali pa kazensko ovadbo nadzornikov pa uprave DARSa). Torej: DARS -> dobiček -> davek od dobička gre v proračun -> zaradi mene tudi sam dobiček, lastnik si ga ima pravico izplačat če plača davek -> država ureja proračun. Ne pa: DARS kupi za MNZ, se izogne plačilu davka in MNZ to uporablja. Predstavljajmo si: imam bajto na vasi in kupim svoj radar in ga postavim ob cesti, pa ga dam v upravljanje policiji (to je iz vica o sanjah vsakega policaja: da bi si kupil križišče pa šel na svoje). Skratka za te mahinacije mimo proračuna bi moral nekdo odgovarjat, pa pogodba bi morala biti nična posledično. Izvajalec je pa itak vse roke zamudil, bi mu morali pogodbo že zdavnaj prekinit - vprašanje kdo je mastno zaslužil da niso pogodbe prekinili, dvomim da je bil višji interes, prej bi sklepal na višjo vsoto

če sem mal žleht. Ja ja, glede na moje pisanje lahko vsak sklepa da nisem navdušen nad temi represijami v cestnem prometu. Saj sem iz foha, ampak prestar in premalo motiviran da bi sam ovadbo pisal...