Šejk policistu podaril dragocene ure in denar

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.566
5.129
113
Meni je že jasno, kaj bi moral narediti policist, vprašanje pa je, kaj je tuji gost mislil, ko mu je darilo sploh dal. Dvomim, da evropski politiki dajejo darila osebju, ker je to v našem kulturnem prostoru drugače. Ko pa trguješ (tudi politika je trgovina) s tujcem z drugega kulturnega prostora, pa se običajno moraš prilagoditi, če hočeš kaj prodati. Kdove na katero karto je moral igrati Pahor, da je dobil politično podporo Gadafija za gradbene projekte naših podjetij v Libiji. Samo po načelu "mi smo najkvalitetnejši ponudnik za najnižjo ceno" to 100% ni šlo skozi.
A ni bila enkrat razstava daril, ki so jih dobili politiki? Mislim, da to roma v arhiv, prodajati bi bilo nevljudno.

aliara

Zelenc'
3. sep 2010
8
0
1
Zakon naj velja za vse enako, nebi pa trebalo takšnega rompompoma delat s tega. Vse kar se zgodi in pozabi.........pa nihče ne odgovarja.Te uboge policiste pa bi sedaj kar linčali.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Mislim, da darila politikom postanejo državna last, če ga politik seveda prijavi.
Ne dvomim pa, da bo poteza, da policist ne sme zadržati takega denarja slabo vplivala na počutje veljakov iz takih eksotičnih držav. Denar je po mojem dobil zato, ker so razumeli, da se je še posebej potrudil za njihovo varnost. Ko se bodo to zvedelo izven, se bodo taki oliarhi bali, ker jih ščiti policist samo za državno plačo in ne tudi za posebno nagrado. Kaj bi se pa policistu zgodilo, če bi predstavnika delegacije kdo poknil? Nič, kvečjemu bi ga prestavili na drugo delovno mesto z enako plačo. To bo pa tujim gostom že manj jasno...
In kaj potem država naredi s temi darili? recimo kaj bo s Turkovo uro?

Varnost teh oligarhov pa ni odvisna samo od teh treh policajev, ki so dobili ure ampak od cele ekipe, torej množice ljudi, ki pa niso nč dobili.
Policaj bi moral darilo prijaviti, tu je deloval v nasprotju z zakoni.

Kaj pa naj naredi s 15.000 USD? Naloži jih na državni račun, kjer jih bo ob prvi priliki kdo pohapsal.

Jaz na nagrado gledam simbolično. Poveljnik je tisti, ki je glavni in ki nadzoruje delo ostalih, v tem smislu je moralno čisto ok, če sprejme darilo za opravljeno delo in ga porazdeli tistim, ki on hoče (ure). Obstaja pa zakonska norma, ki prepoveduje prilastitev daril v zvezi z opravljanjem poklicne dejavnosti. Moje mnenje je pa, naj obrži tistih 15 jurijev in naj ure porazdeli med sodelavce po lastni presoji. V takšnem primeru naj se naredi izjema.
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Mislim, da darila politikom postanejo državna last, če ga politik seveda prijavi.
Ne dvomim pa, da bo poteza, da policist ne sme zadržati takega denarja slabo vplivala na počutje veljakov iz takih eksotičnih držav. Denar je po mojem dobil zato, ker so razumeli, da se je še posebej potrudil za njihovo varnost. Ko se bodo to zvedelo izven, se bodo taki oliarhi bali, ker jih ščiti policist samo za državno plačo in ne tudi za posebno nagrado. Kaj bi se pa policistu zgodilo, če bi predstavnika delegacije kdo poknil? Nič, kvečjemu bi ga prestavili na drugo delovno mesto z enako plačo. To bo pa tujim gostom že manj jasno...
In kaj potem država naredi s temi darili? recimo kaj bo s Turkovo uro?

Varnost teh oligarhov pa ni odvisna samo od teh treh policajev, ki so dobili ure ampak od cele ekipe, torej množice ljudi, ki pa niso nč dobili.
Policaj bi moral darilo prijaviti, tu je deloval v nasprotju z zakoni.

Kaj pa naj naredi s 15.000 USD? Naloži jih na državni račun, kjer jih bo ob prvi priliki kdo pohapsal.

Jaz na nagrado gledam simbolično. Poveljnik je tisti, ki je glavni in ki nadzoruje delo ostalih, v tem smislu je moralno čisto ok, če sprejme darilo za opravljeno delo in ga porazdeli tistim, ki on hoče (ure). Obstaja pa zakonska norma, ki prepoveduje prilastitev daril v zvezi z opravljanjem poklicne dejavnosti. Moje mnenje je pa, naj obrži tistih 15 jurijev in naj ure porazdeli med sodelavce po lastni presoji. V takšnem primeru naj se naredi izjema.
wink-1.gif
Noo, glavni povelnik je v naši zgodbi je zakon, ki točno določa kako se darilo razdeli.
Policaj je pa zakon kršil, denar pobasal v svoj žep, ure pa podelili z nekaj sodelavci, ne pa z vsemi, ki so opravljali varovanje.
Sem pa mnenja, da policaj nebi smel dobivat darila v zvezi z njegovim delom.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Policist je vedel kaki je običaj in je normalno darilo sprejel, ne moreš od šejka darila zavrnit a ste normalni?!! Zaj se pa tu na policista spravljajo-to je samo zaradi slovenske foušije.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Ne piši neumnosti. Ni treba zavrnit, prijaviš in pač pustiš državi. Ali pa poveš da pač ne smeš sprejeti. Saj nimamo samov naši državi takih pravil.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
ko bo pa miličnik enega čez spustil ko bi drugeče pihnil ga boste pa linčali!

drugače pa lepo sprejme darilo in pusti državi. simpl ko pasulj. ne pa da malo v žep malo pa okoli da kdo ne pametuje...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Foušija gor ali dol. Imamo zakon in pika. Poleg tega je informiranec. Če se ne motim, je ure potalal keš pa ne. Jah, al vse al pa nič.
Je mala riba in tle mu kazen (in poštena) ne uide.
Tle se je za zamislit, koliko šele poberejo naši veljaki?
Drugače pa, bog ve kake navade majo tm v peskovniku. Takle šejk itak lahk cel dan mimoidočim tala taka darila pa se mu ne bo nič poznalo. Naše zakona verjetno ne pozna, roko na srce se jih tudi sami tolmačjo in prirejajo posvoje. To mislim bl na naše vodilne.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Tist nakit ima itak ceno 0. Če ga ne prodajaš.

Ko ga pa prodajaš je pa druga zgodba.

Kaj misliš, da Turk pa ure prodaja na bolhi
grin1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne piši neumnosti. Ni treba zavrnit, prijaviš in pač pustiš državi. Ali pa poveš da pač ne smeš sprejeti. Saj nimamo samov naši državi takih pravil.

Če politiki ne prijavijo svojih daril zakaj bi jih pa on moral? Pa verjemi da politiki dobijo 100x večja denarna darila kot pa policaj.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ja, denarja se baje ne sme vzeti v nobenem primeru. Jaz mislim, da bi bila zavrnitev darila za šejka huda žalitev (taka kultura pač), ki bi lahko imela posledice tudi za Slovenijo, zato mislim, da je prav, da ni zavrnil darila, bi pa moral vse lepo kot si sam že dejal, prijaviti in prepustiti državi...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.622
1.145
113
Titograd
To je v kulturi tam doli, taka ura in jurja € je kot pri nas žepnina: na idi si kupit en sendvič varianta. Nevljudno je če zavrneš.

Če bi prijavil bi pa te ure tak potalali drugim. Bo potrebno ta darila vrniti ali kak?