Segway

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Veliko boljši in bolj okreten je skiro ali moped, če že mora biti nek pogon.
Kako greš s tem po cesti ali pločniku? Zavzameš 1 meter širine. Kje je toliko prostora? In če se ne sezide, se ti bom jaz umikal al kaj?
Pa ta reč menda stane ene 5 jurjev...
Za v mesto ni, za na sejme ni, za na avtocesto ni..
Točno tako. Sicer pa je za zdrave ljudi tudi navadno kolo boljši nakup kot Segway, sploh pri nas, kjer so pločniki in ceste večinoma izjemno ozke.

Pa še za tiste, ki primerjajo Segway z avtomobilom - oglasite se takrat, ko boste s Segwayem prevozili 100 km v eni uri.

Nazadnje urejeno:

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Ga nimam, ker mi je predrag. Sem se pa že vozil z njimin mi je precej všeč. Mi ga je pa posodil delni invalid, gi ga je uporabljal za prevoz do službe. Zame je to prejdraga igračka (ki pa bi jo imel, če mi jo kdo da :D )

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Zakaj pa je bolje, da nekam prej prideš, kot če bi peš hodil?
Zakaj je bolje podpirati lenobo?
Zakaj je ne bolje hoditi in s tem tudi krepiti zdravje ?

In nenazadnje, zakaj je folk, ki je zdrav in ima zdrave noge tako PRITEGNJEN, da to kupuje za v podporo vsega prej naštetega ?

Kaj vse ne sproducirate...torej je brezveze vsako prevozno sredstvo, ker z nogami prideš povsod, samo vprašanje časa je?

Ko boš razumel/a smisel Segway-a, torej ideja za koga in zakaj je na trgu in komu je v pomoč, preberi še enkrat moj prejšnji post.
In bo malo več jasno

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
No tej igrački je kar njen izumitelj naredil najboljšo reklamo. Izumitelj Segwaya se je s to zadevo ubil. Torej to je smrtno nevarna igračka.

Ko smo že pri teh igračkah, sem zadnjič nekje na netu zasledil eno kolo na katerem stojiš, ki zavzame bistveno manj prostora, pa še kamot ga nosiš za sabo - slowheel .

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Malo zavajaš, Slovenet. Nevarna je glih toliko kot pa vsako drugo vozilo. Izumitelj je padel čez rob pečine, lahko bi tudi peš, s kolesom itd..
grims-1.gif

Tista zadeva na linku je pa kar nekaj-me prav zanima, kako z njo spelješ ali pa ustaviš. Že za segway ne smeš biti preveč neroden.
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Ja, nesreče so kar čudne...človek pade na segwayu in drži stojalo nazaj in ga povozi...

Nesreča pri 1:10 je zanimiva, moral bi počakat ko ni teže na stojalu.

https://www.youtube.com/watch?v=F8oKJbU5MCQ

In za večino nesreč so krivi ljudje sami ker se ped.erišijo na segweyu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
no, kakšne so kaj sedaj cene? zdej verjetno niso več po 5k?

men je tud ok zadeva... za po mestu se malo zapeljat al pa na kavico je super.

in ne vem, zakaj tistim k to ni všeč sploh težijo z proti-razlogi, ker ne bo nič drugače...

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
2500 USD (+ prevoz in carina itd)

Tale je dober 3250 usd

Tako da alternativ je polno..

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja samo ni samo alternativa mora tudi servis pa še kaj biti vsaj v EU, če ne pri nas.

Sem se pa ob failih na teh igračkah kar dobro nasmejal.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
Ne morem da ne bleknem.
Vi, ki ste že probali, zakaj ne piskate skozi zobe? Ste si jih že popravili?
baje si takoj zobe ven zbiješ
smile-1.gif

Ta spredne
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Jap. Zraven vsakega segwaya dobiš 4 enice zraven (zobe) v škatlici.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Zakaj ma ta Segway tako visoko končno hitrost? Meni se zdi ubijalsko. Ne vem,če bi si upal s tem peljat. Na onem monociklu pa bi se že pri stopanju na njega ubil. =]
Pa še eno vprašanje. Ta Sageway nima nobene ročke v stilu kosilnice, da ko jo spustiš, se ustavi? Ker na posnetku zgoraj se jih par rasipa z njim, pa jih konkretno povozi. xD

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Ne morem da ne bleknem.
Vi, ki ste že probali, zakaj ne piskate skozi zobe? Ste si jih že popravili?
baje si takoj zobe ven zbiješ
smile-1.gif

Ta spredne
smile-1.gif
Če si neroden, ti noben bog ne pomaga, da se ne bi tudi peš razbil, to je vse.
Pa še spodnjemu: hitrost pa res nima ubijalske-20-25 km-h. Krmiliš ga z nagibanjem naprej-nazaj, nagibanje ročke levo-desno. Simpl kot pasulj, še zame, ki res nisem več 15 let star, neroden bučman pa tudi ne.
cool-1.gif

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Pri normalni vožnji se redko kdo razleti...videi so res bolj od nerodnežev, ki zadenejo ob robnik ali kaj drugega...