Seagate FreeAgent Theater+ HD Media Player

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nismo se razumeli, poznam jaz zadevo na sliki kako izgleda, tudi na youtubu ampak rad bi dobil nekoga ki je dejansko preizkusil stvar. Razni plačani oglasi in videi in hvaljenja me ne zanimajo. Zanima me predvsem kako se obnaša pri predvajanju zahtevnejših HD vsebin (720p, 1080p) saj je že na zahtevnem PCju umetnost naložit codece da na momente ne trza. Ko sem pred časom spraševal tukaj gori kako vam laufajo mkv faili na 1080p so vsi trdili da gladko in nihče nima nobenih posebnih codecov. No od takrat dalje sem preizkusil te zadeve še na dveh novih PCjih, en laptop je celo i5 in lahko trdim da nobenem ti faili ne laufajo popolnoma gladko, sploh pri določenih scenah se na moment za milisekundo lomi slika... No in ker se mi ni veš za drkat s tem bi kupil to zadevo v koliko predvaja tako kot je potrebno. Nevem, mogoče pa sem samo jaz preveč občutljiv in je to lomljenje na momente ob zahtevnejših scenah normalno...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ko sem pred časom spraševal tukaj gori kako vam laufajo mkv faili na 1080p so vsi trdili da gladko in nihče nima nobenih posebnih codecov. No od takrat dalje sem preizkusil te zadeve še na dveh novih PCjih, en laptop je celo i5 in lahko trdim da nobenem ti faili ne laufajo popolnoma gladko, sploh pri določenih scenah se na moment za milisekundo lomi slika... No in ker se mi ni veš za drkat s tem bi kupil to zadevo v koliko predvaja tako kot je potrebno. Nevem, mogoče pa sem samo jaz preveč občutljiv in je to lomljenje na momente ob zahtevnejših scenah normalno...
Glede Seagata ti ne morem povedat. Ampak moj LG 42" televizor čisto lepo predvaja 20Mbit HD streame, posnete s DVB-S2 (preko USB priključka). Strojno pospeševanje H.264 dela čudeže.

Na PCju ti svetujem PowerDVD 10, kjer si vklopi strojno (GPU) pospeševanje. Vendar se včasih strojno pospeševanje krega s podnapisi DirectVobSub (če jih rabiš). Probleme z zatikanjem lahko odpraviš, če ti CPU utilizacija ne pride nikoli čez 100%. Hec je v določanju prioritete: odpri Task Manager. Pod procesi, daj powerdvd10.exe prioriteto High, vse obstoječe High/Above Normal procese (vseh uporabnikov) pa daj na Normal. Mogoče si moraš izbrati, da ti kaže te stolpec s prioriteto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm sem šel pod task manager in je finta v tem da je 8 procesov nastavljenih pod "visoko" in to so procesi prevsem od windows orodij! Teh ravno nebi dajal na normalno ali...? Drugače pa PowerDVD10 še nisem preizkusil, do sedaj sem le preizkusil MPC, Bsplayer, Gom Player ter še enih par levih playerjev. Bom zrihtal Power in javil, drugače pa mi CPU nikoli ne obremeni nad 30-40% tudi pri najjačih mkvjih ki so 1080p in 30GB tako da more bit finta nekje drugje...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Itak, da nastavi sistemske procese na normal (tiste, ki so porabili več kot 3s CPU time). Kaj hočeš, da ti sistem prekinja gledanje filma???

Ti paketi kodekov so v redu:
instaliraj po vrsti:
- SD Pack
- HD Pack (oba na http://www.dvbsupport.net/download/index.php?act=category&id=18 )
- Kazaa lite codec pack full (brez DirectVobSub, če ne rabiš podnapisov) - nastavi vse file associations na WMP, thumbnaile izklopi. [ http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm ], v možnostih instalacije vedno izberi Haali media splitter
- PowerDVD 10

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Evo samo na hitro še vprašanje, glede na to da imam 64 bitne W7 ali obstajajo te različice codecov ter PDVD10 posebej za x64? Hvala

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja še eno vprašanje, kaj pa zdaj ko imam že jaz nameščenih miljon drugih codecov? Od codecov ki so prišli zraven MPC, FFD.., Hall Splitter, itd...?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Odinstaliraj obstoječe kodeke in namesti najnovejše s temi programi. "Bitnost" kodekov je vezana na bitnost programov za predvajanje. Torej, če uporabljaš 64-bitni WMP ipd. PowerDVD 10 je samo 32-biten, ampak brez težav deluje na x64 Windowsih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ok daj mi zdaj rečt kaj pomeni funkcija 3D? In sicer imam na izbiro Enable Cyberlink TrueTheater 3D potem pa imam pod Chose 3D display sledeče opcije:
-No 3D display
-3D Ready HD
-120Hz Time-Sequential 3D LCD (NVIDIA 3D...)
-Micro-polarizer LCD 3D (row interleaved)

Torej kaj je s tem 3D sranjem? Gori ne dam enable? Ter potem dam No 3D display?

Ko pa zaženem MKV fail pa imam pod Video nastavitve in sicer:

TrueTheater HD in pod tem Enable NVIDIA CUDA

Potem imam ThrueTheater lighting
ThrueTheater Motion ter
ThrueThater Noise Reduction ter ThrueTheater Stabilizer

Torej kako in kaj?

Aja fora je še v tem ko zaženem 1080p MKV me pred zagonom opozori High definition contend detected ter da mi priprooča da določene te ThrueTheater funkcije izklopim?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Tako, ja:
- no 3D (razen če imaš tak monitor/TV oz. očala)
- enable NVIDIA CUDA / PureVideo (ali Intel, ATI, kar pač imaš)
- disable true theater

To lahko naknadno spreminjaš pod Options/Video; klikneš še Advanced, da vklopiš/izklopiš interlacing (1080i, 576i vs 720p/1080p formati).

PowerDVD10.exe daš na priority High, ostale High/Above Normal procese pa daj eno stopnjo nižje (tiste, ki porabijo vsaj nekaj sekund CPU časa). Taka konfiguracija deluje lepo na vseh novejših računalnikih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ok nastavil, zdaj pa mi še razloži samo ta interlacing pod advanced, nič jasno. Prilagam sliko: