Še zmeraj se jih največ pobije zaradi divjanja

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:Tak da, NIKOL več. regionalna 70-80, dolga ravnina max.90, ac 110-120km/h, naselje max. 59.
cheer.gif
Mal pa pretiravaš. Še varne hitrosti po mojih izkušnjah:
gosto naselje: bo 50 kar prav, pred prehodi kjer gre cesta v ovinek dajem v drugo da mi zmanjša na 40
naselje, ki to niti ni (recimo da je bla včasih omejitev 70, potem pa iz nekega razloga ne več): 70 po števcu, tudi če se je kdo hotel vključit, to ni nobena hitrost, da mi nebi uspelo ustavit še veliko prej kot bi moral
izven naselja - ovinki: tam do 90 po števcu, meni 105KM itak več ne da
izven naselja - ravnine: 100-110 po števcu oz. 90-100 realnih, če je res prazno in nobenih stranskih cest, magari do 130, ampak se moraš zavedat da vseeno izzivaš srečo
izven naselja - ravnine - ura do 7:00 in meseci jan.-apr. in sept.-dec. (pač tolk da je temno): 70-80 po števcu, pač tolk da še lahko ustaviš pred divjadjo
AC - 150, za to hitrost te tudi ne bo noben ustavil, oz. tudi če bi te, bi prej plačal 20 kot pa 40€ s polovičko (pač že sam števec laže za 10, pa še sami morajo nekaj odštet)

dež - naselje končna enaka, pospeševanja pač bolj mirna, izven naselja - ovinki recimo da do 10 manj, ravnine niti ni treba
sneg - max 50-60

Pač če imaš avto, ki nima nobene moči, moraš imet vsaj eno spodobno hitrost, da ne umreš od dolgčasa med vožnjo. Mislim, da če bi imel 200KM, da bi lahko preživel z 10-20km/h manj, čeprav večina misli, da močnejši avto pomeni večjo hitrost.

Diplomsko si že napisal? Ker če še nisi, ti predlagam naslov zanjo: "Teoretična analiza vožnje avtomobila s 85kW (105 KM)". Pade čista desetka, majke mi...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Ko smo ravno pri hitrosti in mladosti
wink-1.gif

Včeraj šli na dolenjske konce kupit vinčka (k možakarju, ki je 30 let skrbel v Pletarjah za vinograde/vino in kuhal šnops (5.000 litrov letno samo šnopsa skuha za patre)...furam jaz. Nastavim tempomat na 120 km/h in gremo. Dol z AC ...se ustavimo na kavi, pri točenju vinčka še kaki dve uri zabijemo ( ne gre to na hitro
wink-1.gif
) nazaj grede enako...tempomat na 120 in piči kuči.
Čez nekaj časa vpraša sodelavec koliko ima avto km...mu povem in reče...aha, ga še ulavfavaš. Sem rekel..ni treba več a imam glavo ulavfano
grin1.gif
(cel popldne zabili...kaj in čemu lahko jaz pol na AC profitiram??? Dva upokojenca zraven...jaz pa s frej popoldnevom..)

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tako se to dela. Modro.
Ko ti pride spoštovanje predpisov in spoštovanje hitrostnih omejitev v kri, je potovanje prijetno.
Problem je v tem, ker mladina na cesto ne pride potovat, ampak pride tekmovat. Svoje manjvredne komplekse in nevzgojenost mladina kompenzira s tiščanjem gasa. Je pa to po večini krivda staršev, ker svojih otrokom ne nudijo osnovne in splošne vzgoje. Mladino danes ne vzgajajo starši. Mladino danes vzgajajo trenerji fuzbala, košarke in drugih "interesnih" dejavnosti. Danes starši svojih otrok "nmajo časa" vzgajat. Svojo starševsko dolžnost odrivajo nekakšnim "vzgojiteljem" telesne športno tekmovalne vzgoje.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Moto: Na cesti raje izgubiti eno minuto življenja, kot življenje zaradi ene minute...
Vožnja: Rajši 3 km/h počasneje, kot samo 1 km/h preveč...

lp

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.914
113
KSZ:
Kaj pa ena nora ideja.

Vozi po omejitvah! Če ne zmoreš, se pa umakni tistim, ki to zmorejo. Oz. še raje, nehaj vozit, ker če ne zmoreš po omejitvah, nisi za na cesto.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.689
3.295
113
Saj taki so najbolj problematični. Izven naselja vozijo svojih 70-80 in pri tej hitrosti je varno prehitevanje že kar težava. Zraven vsega jim niti na misel ne pride, da bi se na kaki avtobusni umaknili, ko se za njimi nabere kolona avtov in tovornjakov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:Kaj pa ena nora ideja.
Vozi po omejitvah!
In ob priliki preveri, koliko na tvojem vozilu laže števec (GPS na ravnem odseku ali vozi za kakim tovornjakom na avtocesti - če ti kaže več kot 88, pač števec laže) in upoštevaj tudi to.

jello

Guru
22. sep 2008
10.162
3.880
113
Še enkrat. Tip je bil star 28 let. Pišete pa o njem kot o 14 letniku, ki je s fotrovim avtom rasturaval po Tržiču. Ta motorist je bil vsaj 10 (z besedo deset - kaj je deset let lahko vidiš če svoje otroke pogledaš) prestar da bi lahko govorili o nekom, ki je predvčerajšnjim zlezel iz plenic, včeraj naredil izpit, danes pa že pyzdarijo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Še enkrat. Tip je bil star 28 let. Pišete pa o njem kot o 14 letniku, ki je s fotrovim avtom rasturaval po Tržiču. Ta motorist je bil vsaj 10 (z besedo deset - kaj je deset let lahko vidiš če svoje otroke pogledaš) prestar da bi lahko govorili o nekom, ki je predvčerajšnjim zlezel iz plenic, včeraj naredil izpit, danes pa že pyzdarijo.
Ja kaj si pa ti mislu?
Današnji čas je mulc star 28 ravno v letih, ko misli, da vse ve in zna in da je ves svet kupu. Vso pamet misli, da je požrl. Najbolj neumen in rizičen stadij odraščanja.
Včasih so to bila res leta, ko je moral nekdo pri 28 letih že orenk delat in je že vsak imel familjo, hišo itd.....danes taka mladina pri 28 letih nima še nič. Totalno nezrela in nepripravljena na življenje. Samo veliko presrano in naduto rit kot mlad kos. Vsaka čast nekaterim izjemam, ki hvala bogu tudi obstajajo.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ja kaj si pa ti mislu?
Današnji čas je mulc star 28 ravno v letih, ko misli, da vse ve in zna in da je ves svet kupu. Vso pamet misli, da je požrl. Najbolj neumen in rizičen stadij odraščanja.
Včasih so to bila res leta, ko je moral nekdo pri 28 letih že orenk delat in je že vsak imel familjo, hišo itd.....danes taka mladina pri 28 letih nima še nič. Totalno nezrela in nepripravljena na življenje. Samo veliko presrano in naduto rit kot mlad kos. Vsaka čast nekaterim izjemam, ki hvala bogu tudi obstajajo.

Nekako res, čeprav bi lahko to starost še povišal za kakih par let. Toliko kot danes vidiš izgubljenega folka pri 30+, saj ne more iti na bolje.

Kar se pa motoristov tiče, kakor se nekateri vozijo po navadnih cestah je še malo mrtvih. Sam sem motorist, ga dostikrat stisnem bogato čez omejitev, ko se mi zdi da se peljem že precej prehitro, pa mimo padeta dve cestni raketi s hitrostjo 50/100+ čez mojo - go figure?
Pa morali bi počasi sprejet kako omejitev moči motorjev za na cesto. 200 konjev pač ni za navadno cesto, ker to je neobvladljivo. Potem pa vidiš ko si moški v drugi puberteti kupujejo razne mašine z 150+ konji. Pa kje bo tak možak pri 55-60 letih obladal tak motor - to je za mladce ki znajo in imajo še reflekse.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Res je. Veliko je starih bedakov, ki si v zrelih letih kupijo motor in divjajo. Nekateri ne odrastejo nikoli.
Poznam enga 55 let starega tepca, poklicnega šoferja, ki kamion vozi pametno in po predpisih saj je to njegova služba in kruh. Ko pa se usede na motor pa same pizdarije zganja. Ko sem mu jaz lično enkrat s svojim pametnim manevrom rešil njegovo zmešano butico je potem, ko sem mu jih napel reku: kaj češ, treba malo prtisnit... Tolk, da ga nisem prtisnu jaz.

Nazadnje urejeno:

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Res je. Veliko je starih bedakov, ki si v zrelih letih kupijo motor in divjajo. Nekateri ne odrastejo nikoli.
Poznam enga 55 let starega tepca, poklicnega šoferja, ki kamion vozi pametno in po predpisih saj je to njegova služba in kruh. Ko pa se usede na motor pa same pizdarije zganja. Ko sem mu jaz lično enkrat s svojim pametnim manevrom rešil njegovo zmešano butico je potem, ko sem mu jih napel reku: kaj češ, treba malo prtisnit... Tolk, da ga nisem prtisnu jaz.

Tko nekako je to. Problem starih prdcov je da si ne priznajo, da ne gre več. Glava bi, telo pa ne da več. Za onegavit rabi viagro, motor bi pa vozil kot Rossi pri 25 letih.
Tudi jaz sem lahko pred 10 leti vozil motor precej drugače kot sedaj, navkljub 10 letnim dodatnim izkušnjam nisem nič hitrejši/boljši, kvečjemu počasnejši/slabši - govorim o off roadu, po cesti gre nekak isto, ker so druge zahteve

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Kdor si v drugi puberteti kupi motor z 200 konji si ga zaradi užitka. Ne da ga bo pritegoval čez ovinke. Ker če prej nisi imel motorja imaš enostavno strah.
Pol ure nazaj gledal reševalca na motorju..padel mimo firme da me je kar stisnilo...če mu eden zapelje na cesto bojo še njega nalagali in zlagali obenem.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ni fora v tem da stari prdec ne more več. Fora je v tem, da obstajajo stari prdci, ki so potem na motorjih enako bedasti kot presrana mularija. Utrga se jim. Saj če nekdo z motorjem goni je pač navaden bedak, pa ni važno kolk je star.Niso refleksi tisti, ki so pri vožnji najpomembnejši. Najpomembnejše je kaj motorist nosi v lobanji. Sicer je pa tako, da se noben motorist ne more hvalit s svojo lobanjsko vsebino. Pameten motorist ne obstaja. Kdor je pameten, motorja noče. Kdor si kupi motor, je dal svojo butico na prodaj.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Avtomobili imajo na volanih airbag-e. Motor bi moral imet na balanci pa vile.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
obstajajo tudi normalni motoristi... tako pa kot povsod se najdejo izjeme... tudi sam vozim motor že dolgo časa... še nikdar nobenega problema...
povem pa tudi jaz, tisti ki pač vozi brezglavo je bolje da čim hitreje v kakem ovinku uredi zadevo, kako pa da v naselju povozi otroka 3 leta starega...
in ne, niso vsi motoristi enaki, kot tudi ne vsi ki vozijo avte...

lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi: 200 konjev pač ni za navadno cesto, ker to je neobvladljivo.

Neobvladljivo je le za nesposobne ali bedake. Enako kot avti s 500+ konji, recimo. Tudi te se da čisto lepo vozit 50 na uro po nasleju ali 100 na uro po regionalki.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi: 200 konjev pač ni za navadno cesto, ker to je neobvladljivo.

Neobvladljivo je le za nesposobne ali bedake. Enako kot avti s 500+ konji, recimo. Tudi te se da čisto lepo vozit 50 na uro po nasleju ali 100 na uro po regionalki.

Če uporabljaš 200 konj na navadni cesti z motorjem je to neobcladljivo. Če pride do kakršnekoli nepredvidene situacije zasmrdi po cipresah.
glede avtov, kaj če ti 500 konj če ne boš pohodu gasa.