Se spozna ko na jazbece?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik malcomX pravi: Pa od malega treba fojtrat na roke in čimmanj surovega mes, bolj mačje in pasje brikete.

Jazbec je mesojeda žvavca? To pa res nisem vedu
shocked-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi: Pa od malega treba fojtrat na roke in čimmanj surovega mes, bolj mačje in pasje brikete.

Jazbec je mesojeda žvavca? To pa res nisem vedu
shocked-1.gif

Jazbec požere vse, od tega da spleže na drevo in požere jajca, do martinčkov, jozdni sadeži, mrhovino ki je ostala od kake lisica, skratka model je ko golf 2, vse prenese. Njegovi hodniki so zelo dolgi in do 4m pod zemljo, domujejo pa ko kaka siciljanska mafija, jih je kar nekaj
na kupu, tako da ko iz luknje pripizdi foter ven, se zna zgodit da zadi še vdari mati pa še kak njen brat, so izjemno zajebane zveri,
cela družinska drevesa so jih tam spodaj.

Pred zimo se tako nažere, da ima špeha dovolj za celo zimo, čeprav iz luknje vdari tudi ko je zunaj meter snega, ker ne poznajo
hibernacijskega ciklusa.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.799
939
113
tu in tam
KSZ
No, končno ste se poučili z nekega drugega foruma, da ne nabijate v prazno
smile-1.gif

eh, pa jazbecev sploh ni veliko, sploh ne toliko, da bi ga kar mlakom nagazil
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
KSZ
smile-1.gif

wink-1.gif

Kja? Celo mapo na FB mam o njem! (jazbeca povoziš vsake 90 let mogoče)
1148177-fdsfds.jpg

Priponke

• 1148177-fdsfds.jpg
    1148177-fdsfds.jpg
    25,2 KB · Ogledi: 298

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
KSZ
smile-1.gif

wink-1.gif

sem ga že sam z avtom "prehiteval", je maširal ob eni asfaltirani cesti in se ni pustil motit, ponoči seveda

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
KSZ
smile-1.gif

wink-1.gif

Jaz sem ga parkrat videl zjutraj, ko sem šel na šiht, ko je marširal ob cesti.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Možno.

Al pa iz kurbarije.
evil.gif

Je pa cesta skozi gozd, z malo prometa.

Kolega ga je par let nazaj povozil blizu ene fabrike, kjer kar konkretno ropota in mu je na cliu naredil kar konkretno škodo.

Bolj sem ze začudil, ko sem sredi "urbanega naselja" naletel na netopirje pod strešnim ceglom.
tongue-1.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Lov na jazbece je precejšen podvig ker so živali pametne, zato se tudi uporablja pse! Samo psi jazbeca ne pokončajo (prej obratno), samo zbezajo ga iz skrivališča in potem se ga ustreli. Dobri psi za lovljenje jazbecev ne smejo biti napadalni oz. morajo bit "strahopetni" ker samo tako preživijo.

Vse, ki smo jih do sedaj pri nas postrelili, so bili iz koruze. Ponavadi ponoči, dva letos popoldne in eden zjutraj okrog 7h. Je škoda psa za v jamo, pa tudi premalo jih je v planu, da bi jih zaj* in po gmajni lovil s psi ali celo jamaril...

Se mi ga pa zmeri škoda zdi, ko je tak car ko se privleče iz grmovja pa zgleda kot da je skoz mal napizden... tko da gre samo če res demolira njivo...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
pa ko te modele likvidirate, naletite na kaj mladih? Jaz benega do dva vzel, ker bi ga frend tut mel.

Pripeljem kako gajbo pira pa kak liter domače viljamovke, pa si lahko z ostalimi lovci naredite žur.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Jazbec je na sporedu od avgusta do konca leta, mlade ma pa spomladi. Do jeseni že grejo vsak na svoje... pa res, tamalih pa še ni bilo na njivo. Mogoče sem prehiter, pa pridejo za tastarimi...

Ne morem ti ga zrihtat. It's a law...

Drugač ge je pa Erjavec tkole opisal: Z ujetim mladim jazbecem človek ne more imeti veselja, ker je preneumen in prelen, da bi si kaj naučil. Ves dan bi spal, ponoči pa je buden. Če ga človek vznemirja, renči in piha skozi nos in kruli v trebuhu. Bati se je njegovih zob, potuhnjenec rad grize in zlepa ne spusti.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sosed si je kajmana nabavo, do zdaj sn v ulici jaz carjeval z parahybano, zdaj pa me je presekal, nimam kaj, morem
si jazbeca vbost, da bom spet numero uno.

Jaz bi si omislu enga oreng prasca, tacga - roza. Bi ga dal enmu ki tetovira, da se mal uči na njemu pa da ga ma namesto kataloga za kazat... recimo ajronmejden na desni plečki, al pa one kitajske pismenke, trajbal al pa whorestamp po hrbtu - sej za drugam ko za na prasca tko niso.
Ga orenk sfotraš, mu daš ime, npr. Koči, pa naj prase leži celo popoldne na dovozu - cigo 100% ne pride zraven, sam da mu jajca pustiš, da je mal bol živ, da ti ga ne spizdijo.
Pa še u klobase ga lahko daš pol, iz kože pa nardiš jakno, pa ne rabiš našitkov pa še Koči je zmeri s tabo...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
legenda gor ali dol, nazadnje ko mi je mesar prodal merjasca kot svinjsko meso je cela pečenka bila za psa, drug dan je dal pa zastonj drugo, ker je cela hiša smrdela kot....