Se lahko od operaterja pridobi vsebino SMS-ov?

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Zanima me če je možno pridobiti vsebino poslani sms-ov z dolčene številke - npr, da imetnik oz lastnik številke, da zahtevo operaterju.. verjetno ne toda ni greh vprašati.
bonk.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Po moje da se da, samo mora verjetno zahtevat kakšno sodišče ali policija... nisem pa 100%

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Zakonsko se vsebine SMS sporocil ne sme hraniti. Le cas smsa in kdo je komu poslal, lokacija itd...
Tako da organi niti ne zahtevajo tega. Tudi ce bi zahtevali ga ne bi dobili (glej prvi stavek).
Ce pa operater hrani take podatke (pa ne zaradi vsebine smsov, pac tak in drugacen traffic,kjer je seveda tudi SMS lahko vmes) je pa tema zase, katero je brez veze sploh zaceti...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
@all: da se.
cry12bpy.gif
žal.
Ne zavajat. Ponudnik lahko shrani vsebino samo toliko, kolikor je potrebno, da pride do prejemnika. Ko ga enkrat prejemnik dobi, ponudnik nima več podlage, da bi to shranjeval...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Kako pa je lahko potem tretja oseba, ki ni imela z SMSi nič, pridobila moje SMSe pol leta po tem, ko so bili poslani? Ne mislim enega, pač pa več .. Druga in tretja oseba se ne poznata, v mojem GSMu se SMSi ne shranjujejo .. in ko sem klical na ponudnika GSM storitev, so ob mojih navedbah naredili preiskavo? .. In ko ti agencija, ki se ukvarja z "nevidnimi" stvarmi pove, kakšne so stvari, se samo še bolj zamisliš ..

Če ima kdo kaj za skrivat, naj to naredi preko MSN, Skype .. ne pa preko GSM ..

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Je pa nekaj res: če greš kupit predplačniško sim kartico, nikogar ne zanima kdo si. In potem komot delaš sranje in ljudem težiš/groziš. V tujini je pogosto praksa, da moraš vseeno pustiti neke svoje podatke in to ni slabo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Kako pa je lahko potem tretja oseba, ki ni imela z SMSi nič, pridobila moje SMSe pol leta po tem, ko so bili poslani?

Nič osebnega ampak tole ti žal ne verjamem. Da bi neka oseba pridobila prov VSEBINO tvojih smsmov in to po pol leta....no go.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz tudi ne verjamem. Tudi, če bi bilo možno, bi moral biti kakšen močno upravičen sum kaznivega dejanja in bi sedaj kripo pisal iz zapora. Pa ne verjamem, da je možno!