Se je začelo....dohtarji !?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Naj pokaže plačilno listo. Tudi jaz lahko rečem, da imam neto izplačilo skupaj s prevozom in malico in del. dobo in še ne vem čim celih 600€. Pa mi verjameš?

PS neto 2000€ je bruto 4500€.. kar je že nekako na pol poti onih senzacionalno velikih izplačil zdravnikov, ki jih tako populistično prikazuje televizija. Samo da se noben tega ne zaveda, koliko dejansko država odškrtne od bruto plače, ko 1x presežeš povprečje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
mimogrede: šolanje smo plačali davkoplačevalci... študenti imajo določene "privilegije" tako da lahko "kolikor toliko" mirno študirajo...

drugače pa airj se strinjam se teboj... ko pride do plač je dosti ljudi "pametnih"... rečejo da imajo 500€ neto plače (pozabijo pa prišteti dopust, nadure, prevoz delovno dobo bla bla bla) na koncu pa izplačilo 900€...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
mimogrede: šolanje smo plačali davkoplačevalci... študenti imajo določene "privilegije" tako da lahko "kolikor toliko" mirno študirajo...
A govoriš samo o šolanju zdravnikov, ali o šolanju na splošno?
Ker tudi jaz sem imel zastonj šolanje, pa nisem zdravnik, prav tako sestra.
Pa tudi vsi sošolci iz osnovne in srednje šole so imeli zastonj
šolanje, prevsem zaradi lastne lenobe pa niso šli naprej na zastonj faks.
Pa delava oba s sestro v privat sektorju, in nihče (še) ni zahteval
vračila stroškov šolanja.

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
V posredovanem prispevku ti je bilo razloženo kaj je bilo vključeno- tudi malica, prevoz na delovno mesto, hišni obiski, delovna sobota.

Težko verjet, da je tako nizka plača v resnici, ne?
rolleyes-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
z veseljem vas obvescam da cez manj kot 10 dni zacne stavkati tudi policija. Oz policija zacne stavkati, dohtarji spploh niso stavkali pa je ze bila panika.

Naceloma ne bo radarjev, ne bo pa tudi obravnave prometnih 1. In 2. Kategorije, na meji se bo izvajala temeljita kontrola tovornega prometa, tudi na brniku, prav tako bodo poostreni nadzori prometa na pomurski in gorenjski AC, poostren nadzor po prometu v okolici vlade in nad vozili ministrov razen vozil MNZ.

Tko da ne glih divjat, ker ne bo nobenega ki bi vas kaznoval
wink-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MiKa pravi:

Težko verjet, da je tako nizka plača v resnici, ne?
rolleyes-1.gif

ali je "nizka" ali nizka?

potem ne zmore preživeti meseca, ker mu zmanjka denarja za položnice in prehrano?
ali je zato nizka ker mu zmanjka za lizing enega dobrega avtomobila
confused-1.gif

za kakšnega direktorja pošte je 9.000€ nizka plača, za nekoga je pa 5000€ nizka plača.
nekateri pa so veseli samo, da dobivajo redno plačo in da ne zamuja
smirk-1.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Razložim ti lahko tudi jaz, da imam slabo oz nizko plačo. Pa mi verjameš? Kr tko? Sej ne da kr tko tudi verjamem, da imajo tisti nekateri dohtarji res tako visoko plačo, a so nekoč pokazali plačilno listo... za tiste nizke plače pa.. je kar ni in ni videt na spregled. Naj jo kdo objavi. In da ni od pripravnika. Lahko?

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Pa dobro no, ti si res en pacijent...verjameš številkam, ki ti jih kažejo na raznih 24ur, Rtvslo in ker so seveda izbrali same top off the top, , je pa že cel cirkus...ko pa ti taisti pokažejo prispevek o dejanskem stanju povprečja pa že zahtevaš dokaz, ker to seveda ni možno.
rolleyes-1.gif

Kdo zavraga ti bo pa skeniral in na netu objavljal svojo plačo, kaj si na glavo padel?! Če ne verjameš dejstvom je to tvoja napaka. Kdo od tistih, ki imajo bajne plače je pokazal svojo, da ti to zanesljivo veš?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
To je izpred parih let... verjetno pripravnika... ko sem bil jst pripravnik sem dobil 590€, samo kaj naj jaz govorim ker nisem zdravnik.

Pa tudi tole je dosti več, kot mi je bilo namenjeno po končanem pripravništvu.

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Aha. Je bilo rečeno, da ne sme bit od pripravnika in le-ta je. Vredu, dobil si 590 evrov, a zdravnik bi potemtakem tudi moral dobiti toliko, da slučajno ne bi imel več kot ti?
bonk.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik pipo pravi:

jap, temu se lahko reče en velik patentno/birokratski nateg z začimbo kapitalizma in požrešnosti vpletenih na globalni ravni in hkrati odsotnosti želje po spremembi

Skoraj bi si upal trdit, da je danes zdravstvo umetno drago in je to vse skupaj fama, ki nam jo vcepljajo vsakodnevno v glavo. Potrebe pa ni.
467716-post_slo.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Se pravi, če te dobro zastopim.. verjameš v take plače zdravnikov, kot so bile predstavljeno v preverjeno, ne verjameš pa v tiste megalomaske? Daj nehi no, ali verjameš v obe skrajnosti, ali pa v nobeno. Dejstvo je, da če iščeš visoke plače, kjih najdeš, če iščeš nizke jih pa isto najdeš. Večina zdravnikov ima pa kr solidne plače in plača neto 2000+ to tudi je, ne samo zame, za večino. In problem niso ta večina, pač pa oni ki tako močno izstopajo, da je neverjetno kako jim uspe delati, živeti, seksati, jesti in ne nazadnje tudi srati, ker enostavno dan nima dovolj ur. Kapiš?

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Ti samo, da mene ne razumeš, ti očitno nič ne razumeš. Nikjer nisem napisal, da ne verjamem v bajne plače! Napisal sem od kod tebi prepričanje, da zdravnica v prispevku laže, tiste bajne so pa zanesljivo takšne. Za vse si, verjetno, izvedel preko medijev.

Pa od kod tebi prepričanje, da je zdravniška plača 2000+? Koliko plačilnih listov več kot 4500 Slovenskih zdravnikov si videl?
bonk.gif

"Le čevlje sodi naj kopitar."

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
A govoriš samo o šolanju zdravnikov, ali o šolanju na splošno?
Ker tudi jaz sem imel zastonj šolanje, pa nisem zdravnik, prav tako sestra.
Pa tudi vsi sošolci iz osnovne in srednje šole so imeli zastonj
šolanje, prevsem zaradi lastne lenobe pa niso šli naprej na zastonj faks.
Pa delava oba s sestro v privat sektorju, in nihče (še) ni zahteval
vračila stroškov šolanja.

nekak si predstavljam, da delata dobiček..al ne?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Zakaj misliš, da nobenega ne poznam? Poznam dva (pa še enega, a ne preveč dobro) in sta oba dobro preskrbljena in se včasih tudi pohvalita.. Povprečen doktor ne živi slabo, defitivno boljše kot delavke v muri ali pa če hočeš, kot nek delavec v tovarni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
pa jebal vas ti delavci v tovarni... vsak bebec zna za trakom sestavljat, operirat pa ne vsak.

Ce pa vam je cilj damate vsi enako pa vas severna koreja vabi -tam majo vse enako - torej nič.

faking socializem no.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Se pravi, če te dobro zastopim.. verjameš v take plače zdravnikov, kot so bile predstavljeno v preverjeno, ne verjameš pa v tiste megalomaske? Daj nehi no, ali verjameš v obe skrajnosti, ali pa v nobeno. Dejstvo je, da če iščeš visoke plače, kjih najdeš, če iščeš nizke jih pa isto najdeš. Večina zdravnikov ima pa kr solidne plače in plača neto 2000+ to tudi je, ne samo zame, za večino. In problem niso ta večina, pač pa oni ki tako močno izstopajo, da je neverjetno kako jim uspe delati, živeti, seksati, jesti in ne nazadnje tudi srati, ker enostavno dan nima dovolj ur. Kapiš?

Zanimivo, pri vseh teh divjih objavljenih plačah se za 2 celo izvedal, čigavi sta. Pri eni je šlo za človeka, ki je dobesedno res delal po 1-16 ur na dan, vsak dan. Ne po lastni izbiri, ampak zato, ker druge možnosti ni bilo.
Pogledam tadrugo, pa sploh ni bila plača, ampak odpravnina ob upokojitvi (ob plači, ki ni čisto nič posebnega) ... In od takrat v pravljice o bajnih plačah za nič dela ne verjamem več ...