Se bo Samsung odrekel Androidu?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Kaksen digital stoneage. Stvari je potrebno jemati s premislekom, raja pa na veliko rine z glavo v zid: oblak tu oblak tam uaaa vse tam nekje, samo da je dostopno tudi z WCja in kuhinje in vrha Triglava. Potem pa se kaj zgodi ponudniku, sprejme kaksna "protiteroristicna" zakonodaja, vdre v serverje, ponudnik fase kaksen bug, ki rezultira v brisanju mailov, podatkov, kaksnem remote wipe-u, pridrzijo dostop do podatkov zaradi xy razloga itn itn., pa je jok in stok.
smile-1.gif
Lastnistvo je 99% zakona, pri podatkih pa je to se toliko bolj pomembno.

BTW, sta nepremicnina, v kateri bivas, in tvoje transportno sredstvo, v tvoji lasti ali sta "v oblaku"?
smile-1.gif

Ni vse napredek ali zrela tehnologija. Kot sem rekel prej... gigabitna povezava, brez omejitve kolicine, dostop samo meni. Alternativa je seveda moj lasten server nekje pri meni, ampak tu lahko nastopijo druge tezave.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Problemi so tudi drugje, kot je prejšnji teden na lastni koži občutil pisec za Wired Mat Honan

Citat:
In the space of one hour, my entire digital life was destroyed. First my Google account was taken over, then deleted. Next my Twitter account was compromised, and used as a platform to broadcast racist and homophobic messages. And worst of all, my AppleID account was broken into, and my hackers used it to remotely erase all of the data on my iPhone, iPad, and MacBook.

Kaj se je zgodilo? "Hakerji" so prišli do amazon računa, kjer so videli zadnje 4 številke kreditne kartice in domači naslov. To so potem izkoristili pri Applovi telefonski pomoči za pozabljeno geslo, kjer so tega resetirali. Potem so preko iClouda pobrisali iphone, ipad in macbook. Bye bye vsi podatki, če nimaš backupa.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Da ti disk crkne si ze kdaj slisal? Torej ekvivalent vsemu tvojemu klobasanju ----> podatki papa. Ja vem, Backup disk. Samo potem naenkrat poste varjanta cloud + backup hdd nekako bolj smiselna kot pa hdd+ hdd se ti ne zdi?

O svojem privatnem internetu pa ne sanjaj. Mislis da bodo za komodorcija iz alterja privat internet naredili? Svet bo sel naprej in tudi cloud bo tako samoumeven kot je danes fb (vem ja, se se najde kaki hardcore nasprotnik ki iz protesta ni gor)

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
O svojem privatnem internetu pa ne sanjaj. Mislis da bodo za komodorcija iz alterja privat internet naredili? Svet bo sel naprej in tudi cloud bo tako samoumeven kot je danes fb (vem ja, se se najde kaki hardcore nasprotnik ki iz protesta ni gor)

Ne govorim o privatnem internetu. To, da imas od povsod dostop do podatkov (po primerni hitrosti in brez omejevanja kolicine prenosa), hkrati pa tudi EDINO TI dostop do teh podatkov v kakrsnikoli obliki (in da lahko z njimi pocnes karkoli, tudi dejansko POBRISES
smile-1.gif
), ne pomeni, da gre za "privaten internet", ampak zgolj to, da so izpolnjeni doloceni - ce hoces "civilizacijski" - predpogoji. Slednje (da imas samo ti dostop) je tehnicno izvedljivo, ampak se zadnje case vsi tako radi izgovarjajo na "vojno proti terorizmu"...

Alternativa je seveda lasten server, ampak (ce odmislimo kaksen Tonido) so zadeve v precej omejeni ponudbi. Nekako dolocene korporacije forsirajo drugo smer... ce bi slo za popolni napredek, bi ze par let lahko komot kupil kaksen "jukebox", v katerega bi vsaj v prehodnem obdobju lahko stlacil na stotine CDjev in DVDjev, pa raznorazne NAS skatle za domaco uporabo ne bi bile nesramno drage ob hkratnem podpiranju zgolj npr. dveh diskov, temvec bi nanje lahko priklopil tudi deset ali vec diskov.

Ampak zal zadeve gredo bolj po poti "varcnih sijalk" in digitalne/IP televizije...
smirk-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Dejstvo je, da bo Microsoft z Windows 8 in je že z Windows Phone 7 (in 8) močno poenostavil delovanje, izjemno izboljšal uporabniško izkušnjo, dosegel zelo gladko delovanje sistema itd... Mislim, da je Microsoft po vseh desetletjih dojel bistvo računalništva in kaj večina povprečnih uporabnikov želi - enostavnost in preglednost.

Z windows 8 pa bo verjetno dosegel zelo dobro poenotenje med vsemi platformami - telefoni, tablice, PC, prenosniki, kar je samo še pika na i celotnemu sistemu. Seveda bo omogočal tudi oblak, saj to že sedaj uporablja na WP7 napravah...
Če bo vse delovalo tako, kot se zdaj predvideva in je zaenkrat še v teoriji, bo to zmagovalna kombinacija!

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Dejstvo je, da bo Microsoft z Windows 8 in je že z Windows Phone 7 (in 8) močno poenostavil delovanje, izjemno izboljšal uporabniško izkušnjo, dosegel zelo gladko delovanje sistema itd... Mislim, da je Microsoft po vseh desetletjih dojel bistvo računalništva in kaj večina povprečnih uporabnikov želi - enostavnost in preglednost.

Zakaj tole poslušam ob čisto vseki novi verziji windowsev
bonk.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Zato, ker so po do zdejšnjih testih W8 zelo pohvalil dobro odzivnost in enostavnost sistema...
WP7 je pa že tako in tako najhitrejši sistem med mobilci...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Glede na to, da je tale tema "malo mešano" bom kar sem prilepil:
1550601-2q12.png

Priponke

• 1550601-2q12.png
    1550601-2q12.png
    59,3 KB · Ogledi: 118

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Upam da ne. Logično je da je iOSu malo padel marketshare v Q2, ker potencialni kupci čakajo na iPhone 5.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Ja neverjetno res...za celi 1%. Meni je zanimivo oz ze strasljivo z kaksno hitrostjo se android siri. +50 mio naprav v enem letu. Android se jabolko pocasi spreminja v nisni produkt
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če bo na Samsungu Windows 8 potem jim bo prodaja drastično padla sem skoraj 100%
Android je odprtokodni win bo pa za plačat in posledično bodo tudi cene mobilnikov šle v višave saj že sedaj niso ravno poceni Samsung telefoni.
Nokia ima Win OS gor pa že razmišlja da bi šla raje na android ne vem zakaj bi Samsung sedaj naredil obratno.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Nokia ima Win OS gor pa že razmišlja da bi šla raje na android ne vem zakaj bi Samsung sedaj naredil obratno.
Kje si pa tole zasledil? Po moje bodo mogli najprej microsoftovcu (Elop) dati odpoved, preden bo mogoč ta korak...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Škoda, da v zadnjih letih izmed 120,000 zaposlenih niso mogli sestaviti ekipe, ki bi dala android na njihov hardware.
Sem prepričam, da bi se ti telefoni prodajali krepko boljše od tistih z W7.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Škoda, da v zadnjih letih izmed 120,000 zaposlenih niso mogli sestaviti ekipe, ki bi dala android na njihov hardware.
Sem prepričam, da bi se ti telefoni prodajali krepko boljše od tistih z W7.

Mislim da ni bil problem v tem da niso mogli, prej to da niso hoteli ker namreč da se. Youtube je poln videov N9 na katerih teče ICS.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Cinizem? Seveda bi z lahkoto to naredili... Če velja da 20% zaposlenih naredi 80% dela to pomeni, da v nokiji 96.000 zaposlenih meša meglo.
grin1.gif

Za primerjavo googlova android ekipa je velika cca 50 ljudi, pa razvijajo android, ne pa da bi ga samo portali na eno napravo...