Kaksen digital stoneage. Stvari je potrebno jemati s premislekom, raja pa na veliko rine z glavo v zid: oblak tu oblak tam uaaa vse tam nekje, samo da je dostopno tudi z WCja in kuhinje in vrha Triglava. Potem pa se kaj zgodi ponudniku, sprejme kaksna "protiteroristicna" zakonodaja, vdre v serverje, ponudnik fase kaksen bug, ki rezultira v brisanju mailov, podatkov, kaksnem remote wipe-u, pridrzijo dostop do podatkov zaradi xy razloga itn itn., pa je jok in stok.
Lastnistvo je 99% zakona, pri podatkih pa je to se toliko bolj pomembno.
BTW, sta nepremicnina, v kateri bivas, in tvoje transportno sredstvo, v tvoji lasti ali sta "v oblaku"?
Ni vse napredek ali zrela tehnologija. Kot sem rekel prej... gigabitna povezava, brez omejitve kolicine, dostop samo meni. Alternativa je seveda moj lasten server nekje pri meni, ampak tu lahko nastopijo druge tezave.
BTW, sta nepremicnina, v kateri bivas, in tvoje transportno sredstvo, v tvoji lasti ali sta "v oblaku"?
Ni vse napredek ali zrela tehnologija. Kot sem rekel prej... gigabitna povezava, brez omejitve kolicine, dostop samo meni. Alternativa je seveda moj lasten server nekje pri meni, ampak tu lahko nastopijo druge tezave.