Se bo Samsung odrekel Androidu?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Mislite, da je dejansko kaj resnice na tem, ali samo populistični članek?
Razlog naj bi bile konstantne tožbe Appla in težav ki so s tem povezane, ter napovedan prihod novih Windows Phone 8 telefonov iz Samsunga. Verjetno ni slaba ideja, da tudi Samsung da več povdarka na Windows Phone sisteme, ki imajo po mojem mnenju izjemno svetlo prihodnost. Saj bo tudi združljivost večja - PC, tablice, telefoni...
Link:
Samsung proti Androidu z novimi Windows Phone telefoni

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pa saj jih Apple toži v glavnem zaradi kopiranja oblike telefona. V Samsungu so rekli, da je smešno, da se tožarijo zaradi pravokotnikov. Torej jih lahko toži ne glede na OS.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Aha, za trenutek sem mislil, da gre za članek v resni računalniški reviji, kot sta recimo Lady ali Jana, potem pa vidim, da gre za RN.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
A mislite, da se bo Samsung odrekel svojemu paradnemo konju. Japajade....

WP8 bo le dopolnilo Samsungove ponudbe.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Aha, za trenutek sem mislil, da gre za članek v resni računalniški reviji, kot sta recimo Lady ali Jana, potem pa vidim, da gre za RN.
Zadetek v polno.
zmaga.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
V tej vročini zgleda manjka resnih tem in šlogajo.
Da le ne bo šloganja preveč.
Po drugi strani je pa res, da vkolikor je zadaj preveč patentnih problemov tudi v samem androidu se zadeva lahko tudi v to smer obrne.
Win ima pa vsekakor potencial zaradi združljivosti. Drugo pa je koliko in če sploh nas to dejansko rabi.

Še vedno ne vem zakaj bi rabil win8 na katerikoli napravi. Z XP na PC se vse uspešno naredi. V domačem in malem pisarniškem okolju enostavno ni potrebe po nadgradnjah od XP. Ko se dokupuje HW pa gre seveda zadnja verzija gor.
Glede naslednjega telefona in tablice (če ne bo nsesreč se pri nas vsaj v naslednjih 2 letih ne bo kupovalo) pa bo morda res večja dilema v katero smer se odločit.
"jabčki" pa so mi preveč ekstravagantni in niso opcija.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Pa saj si si sam odgovoril.
Združljivost z računalnikom, tablico, mobilcem je tista, ki je najbolj pomembna. Veliko bolj enostavno je, da imaš isti OS na vseh napravah, kot pa na vsaki drugega.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Sploh ni nujno. Japka to vse ponuja, pa meni recimo sploh ne potegne. Ne pomeni da bo microsoftu to avtomatsko uspelo

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
kakšno združljivost pa imaš v mislih? trenutno preko samba file sharinga enostavno dostopam in izmenjujem datoteke na PC-ju z win7, routerju z linuxom ter telefonu z androidom. ravno tako multimedija preko DLNA deluje v vse smeri. kaj še ostane za izmenjavo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Haha...boljši primer ne bi mogel dati, kot si ga zdaj:

1. preko samba file sharinga...koliko navadnih uporabnikov ve to nastaviti? 0%
2. router z linuxom... spet 0%

Ko bo win8, bo to zgledalo tako, da se bo samo pognalo program na PCju in telefonu in bo vse delovalo, brez "čaranja".

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Recimo da bomo verjeli, ko bomo videli. Windowsi niso ravno sinonim za "vse deluje in brez čaranja"
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Windows mobile..torej tista zadeva stara...4 ali 5 let in sinhronizacija s PC... je delovala ravno tako, in brez problema tudi preko bluetootha.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Windows mobile..torej tista zadeva stara...4 ali 5 let in sinhronizacija s PC... je delovala ravno tako, in brez problema tudi preko bluetootha.

Bom presenečen, če bo sinhronizacija preko bt v win8 sploh še delala, ker je nek ostanek preteklih časov. Dandanes je vsa magija v oblaku in to je googlu super uspelo. Je dejansko čisto vseeno kakšne sisteme imam drugje.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Sploh ni nujno. Japka to vse ponuja, pa meni recimo sploh ne potegne. Ne pomeni da bo microsoftu to avtomatsko uspelo
Seveda ne pomeni, imajo pa že v startu veliko boljše možnosti, ker je Windows uporabnikov veliko več. Pa še ne zanemarljiva prednost-jabolčni telefoni, tablice, računalniki so po večini dražji od opreme na katerih lahko tečejo win OS.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tle si pa usekal mim.... Mogoče na nivoju ne-brand PCjev. Povej mi, kateraq jabolčna ali androidna tablica košta tisočaka? Stock nobena. Samsung Slate PC, katerega sem imel na testu? Krepko čez tisočaka. Pa mi dol visi če je Intel i5 notri.
Me pa res zanima kako se bo obnašala tablica z ARM procesorjem (M$ naj bi to tržil direktno)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
@darjan wm6.x je delalo tekoce ja, samo kdaj? Po letih piljenja. In ms bo po stari navadi ruknil ven napol beta in potem update za updejtom da bo stvar koliko toliko delovala. Sicer pa je ze nekdo napisal, sync je zgodovina, oblak pa realnost in tukaj gugl raztura in platforma sploh ni pomembna

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Ko smo ravno pri oblaku, ne morem, da nebi tegale prilepil.
grin1.gif

(Če HP zamenjaš z Microsoft je zadetek v črno.)

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Ko smo ze pri oblaku, si ne morem kaj, da ne bi tegale prilepil.
evil.gif

http://www.france24.com/en/20120805-apple-co-founder-wozniak-sees-trouble-cloud

Fino je, ce ljudje malo razmisljajo in ne silijo na vrat na nos v ene spremembe, ki pravzaprav pomenijo premik nazaj v 1960-a leta ali nekaj takega (ob tem, da je danes na tem podrocju veliko vec nevarnosti in potencialnih "lukenj" s strani "organov pregona").

Moji predpogoji so... gigabitno omrezje kjerkoli, brez omejitve kolicine prenosa podatkov, 1000% zagotovljen dostop zgolj meni ne glede na karkoli... sele potem se lahko pogovarjamo o storitvi, priblizno enakovredni temu, da imam podatke v lasti in pri sebi.
grims-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Kar se pa steve 2 in tega clanka tice. Kar on vidi in ne vidi je komplet brezpredmetno, ker nikoli ni veljal za vizionarja kot steve 1, ampak hardware genija.