Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ravno to je primer, ki ga v štartu omenjam. Lastnica vozila ne ve komu je posodila avto. Zavarovalnica pri kateri je zavarovan avto je primer odstopila škodnemu skladu zavarovalnega združenja. Me pa zanima razplet, ali se bo regresiralo lastnico vozila. Tak da čakam na razplet. Se mi zdi, da mi v takšnih primerih morali zakonodajo spremeniti, ker to je zame larifari, da ti ni treba povedati kdo je vozil tvoje vozilo, predvsem v primeru ko gre za povzročitev prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in potem pobegne.
Tu nimaš kaj spreminjat. Osnova prava je, da ne moreš biti kaznovan za nekaj, česar nisi storil, če dokažeš, da tega nisi storil (pri obrnjenem dokaznem bremenu, kot je pri prometnih prekrških) oz. če država ne dokaže, da si to stril (pri normalnem, recimo kazenskem postopku).
Zato je US tudi razveljavilo tisti člen, ker je bil v nasprotju s tem. Ko dokažeš, da nisi bil ti, je problem države, da najde, kdo je bil.
Razplet pri zavarovalnici bo pa zanimivo izvedet, ja. Sam bi rekel, da (če se voznika ne najde) bodo poskušali regresirati od nje, če gre stvar potem na sodišče, pa ne vem, kakšen bo razplet.