Še 1x za vselej: radar in prekrški

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Ker je kolega pameten bi rad razčistil 1x za vselej:

Če te slika radar, dobi na dom kazen lastnik vozila. Če lastnik ni vozil, potem mora samo dokazati, da on ni bil, se pravi, mora podatki "uraden dokaz", da je bil nekje drugje. NE rabi pa pisat, oz. povedat, kdo je vozil?

S tem se postopek zoper njega ustavi.

Pravilno?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Da, samo dokazilo, da ni on vozil mora bit primerno. To da je doma TV gledal ne bo obveljalo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Se pravi lahko moja baba med tem, ko sem jaz v službi, s tadrugim avtom, ki je pisan name, dela kar se ji zljubi in potem samo dokažem, da sem bil drugje in ne bo kazni?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Se pravi lahko moja baba med tem, ko sem jaz v službi, s tadrugim avtom, ki je pisan name, dela kar se ji zljubi in potem samo dokažem, da sem bil drugje in ne bo kazni?

Da, če seveda jo ne ustavijo pa popišejo
evil.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Ne vozim se brezveze jaz z avtom, ki je registriran na ženo in ona s tistim, ki je pisan na mene.
evil.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Na obvestilu o prekršku imaš pravni pouk in tam vse piše.
Med drugim tudi, če nisi vozil, da napišeš ugovor na plačilni nalog in priložiš morebitne dokaza v DVEH izvodih,
ker jih kasneje v postopku ne bo možno prilagat.

Imel sem tak primer, ko je moja parkirala na pločniku.
Postopek so ustavili, stroški postopka bremeniijo proračun.
Če te zanima lahko prilepim scan, ko se vrnem domov.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Ne vozim se brezveze jaz z avtom, ki je registriran na ženo in ona s tistim, ki je pisan na mene.
evil.gif

Morata si zamenjat še bančne kartice.
evil.gif

Ko te radar poslika takoj pokličeš ženo in ona gre v tistem trenutku na najbližji bankomat in dvgne denar.
Izpisek bo verodostojen dokaz, da nisi ti vozil še posebej, če bo v drugem mestu.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
evil.gif

Morata si zamenjat še bančne kartice.
evil.gif

Ko te radar poslika takoj pokličeš ženo in ona gre v tistem trenutku na najbližji bankomat in dvgne denar.
Izpisek bo verodostojen dokaz, da nisi ti vozil še posebej, če bo v drugem mestu.

Na posnetku pa zena
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz se v primeru, da si dejansko vozil ti nebi preveč hecal. Od mojga fotra znanec je pred leti v nemčiji prišel na sodišče, ampak tam sta želela z ženo zamenjat, ker ona ni rabla vozniškega on pa nujno, pa je rekel, da je ona vozila, pa je rekel sodnik - a ona tud tako vozi, potem pa še njo kaznujmo (bolj v šali kot zares), ker se je na sliki jasno videl njegov obraz
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Na obvestilu o prekršku imaš pravni pouk in tam vse piše.
Med drugim tudi, če nisi vozil, da napišeš ugovor na plačilni nalog in priložiš morebitne dokaza v DVEH izvodih,
ker jih kasneje v postopku ne bo možno prilagat.

Imel sem tak primer, ko je moja parkirala na pločniku.
Postopek so ustavili, stroški postopka bremeniijo proračun.
Če te zanima lahko prilepim scan, ko se vrnem domov.

tole je pa dober vedet;) enkrat bi že lahko prišlo prav.
dej pošlji scan

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Da, samo dokazilo, da ni on vozil mora bit primerno. To da je doma TV gledal ne bo obveljalo.

Izkazat moraš razumen dvom, da nisi vozil vozila (po odločbi ustavnega sodišča). Možna je tudi navedba izjave priče, da je v času prekrška bila pri tebi doma ali kaj podobnega.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
upam, da ta zakon čim prej spremenijo.

potem je radar slikal dvojnika?
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Jaz se v primeru, da si dejansko vozil ti nebi preveč hecal. Od mojga fotra znanec je pred leti v nemčiji prišel na sodišče, ampak tam sta želela z ženo zamenjat, ker ona ni rabla vozniškega on pa nujno, pa je rekel, da je ona vozila, pa je rekel sodnik - a ona tud tako vozi, potem pa še njo kaznujmo (bolj v šali kot zares), ker se je na sliki jasno videl njegov obraz
grin1.gif

Kolikor vem (lahko se motim), mora biti v Nemčiji slikan obraz; brez jasno razvidnega voznika kazen ni možna. Menda so zato Avstrijci že začeli postavljati radarje, ki slikajo s sprednje strani in tako, da je obraz tudi viden. Vsaj en tak je na A1 pri Astnu. Do sedaj so Nemci avstrijska obvestila o prekrških preprosto metali v koš, ker za nemška sodišča dokazi niso bili zadostni.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
Za Švedsko velja, da se mora jasno videti cel obraz, drugače ti ne smejo kazni poslat. Če vozite po Švedskem, samo senčnik dol, pa ste brez skrbi glede stacionarnih radarjev, preverjeno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Kaj pa primer ki se je zgodil pred kratkim. Nekdo je povzročil prometno nesrečo in pobegnil. Lastnica vozila pa ne ve komu je posodila avto, ima pa dokaz da ni vozila ona, ker so očividci videli v avtu moškega.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Tudi, če bi se zgodil rop ali umor ti ni treba pričati proti sebi ali družinskim članom. Če je vozil njen oče, mož ali sin ji tega ni potrebno povedati, če samo noče.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
samo to pomeni, da potem krivda avtomatično pade nanjo (lasntica avtomobila)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Ja, v tem primeru se je sodišče in zavarovalnica spravla na njo. Zaradi pobega gre za izgubo zavarovalnih pravic, torej regresacija, bila pa je povzročena tudi huda telesna poškodba in potem nenudenje prve pomoči poškodovancu itd.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.499
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kaj pa primer ki se je zgodil pred kratkim. Nekdo je povzročil prometno nesrečo in pobegnil. Lastnica vozila pa ne ve komu je posodila avto, ima pa dokaz da ni vozila ona, ker so očividci videli v avtu moškega.
Haha, ne ve, komu je posodila avto!? Buče!
priden.gif