Scenic l.97 zadnje zavore preveč primejo

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Mene pa zanima, kje se nastavlja moč zaviranja zadnjih zavor, pa ker je sedaj toplo zunaj, bi to poštimal, da ne bo nevšečnosti pozimi na snegu, ker mi je rado zanašalo zadek, ko sem zaviral...? Hvala

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Odvisno

Če imaš regulator zavorne sile potem je treba to preveriti (če ti je rit odnašalo)

Če pa nimaš regulatorja, potem pa na zadnji strani bobna je ena luknjica, skozi katero nastavljaš silo zaviranja oz. pritiskanja pakne na boben.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, ko je bil še sneg in ko sem normalno zaviral, so mi zadnje gume vedno blokirale, medtem, ko mi sprednje niso in posledica je bila, da mi je rit zanašalo. Kje pa je nameščen ta regulator?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
smirk-1.gif
na bobnih nimaš kaj štelat zavorne sile,..
lahko da ima samo regulator, samo mi je malo čudno da bi zadnje zavore prijele bolj od prednjih.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Včasih so imeli renoji, 19tke, clioti kar nekaj težav , da so zadnji bobni bolj prijemali, občasno tudi blokirali. Krivec je bila menda vlaga.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Regulatorja ponavadi nimaš kaj štelat, bobnov tudi ne. Bobne dol, očistit vse z šmirglom, zavorne površine z malo bolj finim, spucat prah in namazat vse drseče površine na novo. Samo čudi me, a ti ABS ne dela ali ga sploh nimaš..

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Če imaš regulator,potem je ta krivec. Druga možnost še je,da so ti pakne razpadle in se ti je kak del kam vmes postavil. Sem par mesecev nazaj imel tak problem na enem meganu. Druge opcije skoraj ni.
evil.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vlaga, da bolje prijemljejo pomoje ni, ker sem se vozil par 10m z ročno, vendar je bilo potem stanje isto...tudi ročna presenetljivo dobro prime...sedaj v suhem, če jo malce zategnem, takoj zagrabijo gume oz. drsijo po suhem asfaltu in to obe dve gumi...
Lager: pa s čim bi ti to mazal, ker potem pa sploh ne bo nič prijelo?? ABS-a nima....
Da bi pakne razpadle in da bi se kak del kam vmes postavil pomoje ni, ker je avto od takrat naredil že 10000km, pa ni nič slišat oz občutit kakšne napake na zavornem sistemu in tudi zavira normalno. Problem pride samo pozimi na snegu...

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Nastaviš koliko blizu so pakne na boben

Regulator razporejanja zavorne sile je nameščen na zadnji premi (če ga imaš)

Zavorne cevke gredo v ta regulator in potem naprej do bobnov.
Če avto dvigneš in na roke zavrtiš gumo, se normalno vrti ali malce zavira?
Zajla za ročno je normalno gibljiva?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Za gumo ne vem, če se normalno vrti, ker še nisem probal.....kako misliš, če je zajla za ročno normalno gibliva? Ročna deluje v redu, tudi, ko jo spustim, ne zaznavam nobenih težav....drugače pa bom pregledal tale regulator takoj, ko bom lahko...... Hvala

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
seveda nastaviš koliko blizu so pakne glede na bobne, samo s tem ne nastavljaš moči zavor,.
pri vseh novejših avtih je avtomatska nastavitev paken, skozi tisto luknjo se nastavi samo priblizno ker sicer avtomatska nastavitev ne more delovati, pol se pa samo nastavlja

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Cilindri so v redu...nič ne puščajo...

Čist resno vprašam: si cilindre dejansko videl zadnjih par mesecev, ali sklepaš da ne puščajo, ker ni okoli koles "nič mastno"?
Ker zavorno olje naredi na paknah tako sranje da verjet ne moreš. Tudi če so kdaj cilindri puščali in so bili potem menjani (pakne pa ne), ne pomaga, moraš menjat tudi pakne.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, cilindrov nisem videl, sklepam, ker pač okoli koles ni nič mastno...vendar, kot je mac77 rekel, potem ne bi nič prijele, če bi bile pakne mastne...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
P se kdo mogoče vpraša, kaj pa če ne primejo zadne preveč, ampak prednje premalo? Regulator zadnjih je v zadnjih cilindrih in se ne da nastavljati. LAhko so sicer bili menjani cilindri, pa niso pravi, lahko puščajo kot je romzi napisal (zavorno olje ni olje ki maže, ampak zaradi agresivnosti povzroča rjo in blokiranje)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Aha, no pa še nekaj novega vem... Bo treba kr odprt bobne in pogledat, drugače pa najlepša hvala, ker ste si vzeli čas zame...
nahrung002.gif