Sankanje

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Ujej, velik si upa tale Krašovc. Nabila ga bosta tolk da zase ne bo vedu. Predlagam da jih uzameš kšn dan prej pa mal potreniraš, k tele športne se mal drugač voz kokr tekmovalne. Zanč sm končno šine prerihtal za na Torgglerce (je blo treba matice prestavt, k so ble drugje luknje) in sm se šu mal s tekmovalnimi vozt. Sej dokler ležiš jih komot loh komandiraš, ampak ko se pa usedeš greš pa sam še naravnost - v mojem primeru pod breg :p

Ti sam sporoč, ta vikend sicer ne bo šlo, ker gremo z dinastijo Rev v njemaæko na evropsko prvenstvo s športnimi sanmi (Rev bo predtekmovalc, jst grem pa mal fotkat), naslednje vikende bom pa doma
smile-1.gif

Naj bi bla tekam Krasovci proti nama, se fotr (ki je bil zelo zelo dober vcasih) naj bi tekmoval
smile-1.gif

A res?? katere si potem obdrzal?? Jah na tekmovalnih pa mora lezat, drugace ne gre
smile-1.gif

U fajn, lepo se imejte, se že veselim slikc
smile-1.gif

Haha, ta "clash of the titans" bi pa rad vidu
smile-1.gif
Obdržal sem torgglerce, pohlevnove sm dal pa naprej v Idrijo in so lani poleti že koleščke gor montiral... Se bomo zmenil, trenutno čakam na spojlerje (lesene sm nekam založu, včerej mi pa objubljenih niso dostavli, ker so dostavitelju ponoči pretepli sina, tko da ni prišu na tekmo), ko pa bojo pa prid na soriško, da vidmo če je še kej ostal od nekdaj najboljšega slovenskega sankača :p

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a vlečenje z avto zdržijo? al so sam bl za spuščanje?

do zdej so se vse razlomile...

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Nop, nista. Cene so tam-tam, kališnikove so mogoče še kakšnih 10 eur dražje..

Uglavnem fantje, ne se pustit nategnit.. Če boste dajal 120 eur, dajte rajš še 10 eur več in kupite kališnika... Al pa če pri Rožiču izsilite namesto traku za vižanje zajlo. Ker to precej izboljša odzivnost sani. Pri gurtni moreš najprej našponat le-to, potem se šele začnejo krivine upogibat. Medtem ko pri zajli je pa ta že nategnjena in se takoj začnejo upogibat krivine... Da ne omenjamo o tem, da zajlo lahko spustiš in ne bo šla nikamor, medtem ko ti bo gurtna ušla nekam pod sani in boš šel samo še naravnost v kup snega
smile-1.gif
)

Drugače pa so fantje v Savskih jamah nad Jesenicami že pričeli rihtat progo - dvakrat so jo že povaljali, še cca 2x jo povaljajo pa bomo lahko vozili. Sporočim ko izvem kaj več, potem pa res organiziramo Alter sankanje
smile-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Evo ko bo tekma, pa povabis vse 3 (4) izdelovalce sank, naj jih dajo na test
smile-1.gif

Jest bom pa gledal
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.339
113
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Uglavnem fantje, ne se pustit nategnit.. Če boste dajal 120 eur, dajte rajš še 10 eur več in kupite kališnika... Al pa če pri Rožiču izsilite namesto traku za vižanje zajlo. Ker to precej izboljša odzivnost sani. Pri gurtni moreš najprej našponat le-to, potem se šele začnejo krivine upogibat. Medtem ko pri zajli je pa ta že nategnjena in se takoj začnejo upogibat krivine... Da ne omenjamo o tem, da zajlo lahko spustiš in ne bo šla nikamor, medtem ko ti bo gurtna ušla nekam pod sani in boš šel samo še naravnost v kup snega
smile-1.gif
)

word! upoštevanja vreden nasvet
zmaga.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Pa ko boste imeli zajlo, jo potem na delu kjer jo držive povijete z trakom, da vam ne bo drsela.
Sam sem ponavadi tam imel še malce debelejšo, daje fajn sedla v roko.

Nazadnje urejeno:

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
KSZ.

Zadnje novice iz Ljubelja. Sem šel danes gor pogledat pa je tko. Snega je dost, ampak na žalost so ga z ratrakom potlačili samo enkrat in je še vse preveč mehko.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Za Rozica mi obcasno fotkamo nove modele sank. Cena, ki jo imajo te sanke je za moje pojme zdi precej visoka. Sicer res nimam pojma o tem, ampak za 3x na leto se spustit s hriba je pa res prevec..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kzs....

Kako je kej z sankanjem iz valvazorjevega doma?? Neki smo se odlocili, da bi se se malo premigali prej, da bo uzitek pol se vecji... katera je se kaksne lepa pes turca pa pol z sankami dol?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Mate še enga pr nas na vas, kjer delajo tele sanke.
http://users.volja.net/maks001/podrobnosti.html

Tele sem jaz uporabljal in moje mnenje (laik), da so zelo dobre sanke. Bi si jih kupil, samo mi je 120 EUR malo preveč za stvar, ki jo uporabljam morda 3x do 5x na leto.
Imam Pohlevnovega dvoseda, 20° naklon, ponjava za sedež in zajla za upravljanje. Kupil sem njih 7 let nazaj za cca. 90EUR, pa so vredne vsakega centa. Računaj, da je to investicija, ki bo gladko preživela uporabo vsaj dveh generacij, če ne bo kake nesreče.
smile-1.gif

So pa občutno težje od klasičnih Elanovih.
Pri sodealcih in kolegih je še vsaj 5 Pohlevnovih izdelkov (večinoma dvosedi, eden tudi 25° enosed), starih od 5-7 let pa ni do sedaj nobenih pripomb na kvaliteto izdelave.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Se podpišem pod tole
smile-1.gif
. In ti garantiram da bi jih najmanj za tak dnar kot si jih kupil dandanes tudi prodal. Ker je v zadnjih letih Pohleven konkretno podražil svoje sani. Za športnega enoseda je trenutno treba odšteti nekje 180 eur. Res pa je, da so njegove sani trenutno daleč-daleč najboljše v Sloveniji. Sicer kakšne športne Torgglerce ali SuperSportovke iz tujine jih posekajo, ampak tisto so pa že sani ktere se vozi na Veliki nagradi Evrope itn...

Glede nesreč: če se zgodi kakšna nesreča pa se vedno da dobiti rezervne dele za sani, tako da če se kaj polomi ni treba kupiti novih. Drugo je pa z rezervnimi deli za udeležence nesreče :p

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Citat:
Uporabnik gas pravi:
V savskih jamah naj bi bila proga zrihtana,....

Maš to kakšen kredibilen vir? Ker sm kolegu obljubu da ga peljem sankat jutri, ampak soriška še ni zrihtana - ga je v ponedeljek vrglo 40cm in bodo jutri šele rolbali..

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Evo, situacija Savske jame je sledeča: proga je sicer res nekako "zrihtana", ampak res v narekovajih. Povaljali so jo cca 2x pa še to pomoje že en cajt nazaj. Tako da sem sem s tekmovalnimi konstantno ružil po tleh. Malo bolje so jo odnesli moji kolegi s športnimi, ampak ni neke bojazni, da bi kaj preveč hitro šlo... Vozili smo se od vrha do mostu, ker je bil spodnji del čisto prepočasen. Upam da se bodo fantje iz SAK Jesenice jutri kaj spravili na progo in jo povaljali, da se sneg bolje obrži čez vikend odjugo...
smile-1.gif