Sankanje

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Ujej, velik si upa tale Krašovc. Nabila ga bosta tolk da zase ne bo vedu. Predlagam da jih uzameš kšn dan prej pa mal potreniraš, k tele športne se mal drugač voz kokr tekmovalne. Zanč sm končno šine prerihtal za na Torgglerce (je blo treba matice prestavt, k so ble drugje luknje) in sm se šu mal s tekmovalnimi vozt. Sej dokler ležiš jih komot loh komandiraš, ampak ko se pa usedeš greš pa sam še naravnost - v mojem primeru pod breg :p

Ti sam sporoč, ta vikend sicer ne bo šlo, ker gremo z dinastijo Rev v njemaæko na evropsko prvenstvo s športnimi sanmi (Rev bo predtekmovalc, jst grem pa mal fotkat), naslednje vikende bom pa doma
smile-1.gif

Naj bi bla tekam Krasovci proti nama, se fotr (ki je bil zelo zelo dober vcasih) naj bi tekmoval
smile-1.gif

A res?? katere si potem obdrzal?? Jah na tekmovalnih pa mora lezat, drugace ne gre
smile-1.gif

U fajn, lepo se imejte, se že veselim slikc
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.102
1.276
113
42
hudi posnetki, jaz grem bolj počas pa bolj na pošrek pa z unim plastičnim bobom iz špara. Sam kaj ko nikoli ni blo fotiča zraven

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.779
179
63
ksz

Na katerih progah se še da sankat ta vikend? Ljubelj je odprt, na Vogarju ni snega.
Mangart mogoče? To grem lahko v lastni režiji - peš gor pa s sankami dol - ali so si razne firme prilastile progo za čez zimo?

lp

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Da si malo sposodim temo...

Kam bi se lahko šli ta vikend sankat z 6 let starim otrokom, po možnosti v okolici LJ? Je kje kakšen sankaški teren, kjer je zadosti snega? Seveda je lahko tudi kje višje
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.339
113
ksz...

ima kdo kaj izkušenj s sankanjem z Jezerskega? s družbo naj bi šli tja v nedeljo zvečer pa me malo zanima kaj pričakovat....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.339
113
Citat:
Uporabnik Dushan pravi:
Da si malo sposodim temo...

Kam bi se lahko šli ta vikend sankat z 6 let starim otrokom, po možnosti v okolici LJ? Je kje kakšen sankaški teren, kjer je zadosti snega? Seveda je lahko tudi kje višje
smile-1.gif

Velika planina, Stari vrh, ....Jezersko? (ok, to zadnje res ni blizu a ne)
smile-1.gif

menim, da bi bila za otroke najboljša izbira Velika planina, ravno danes se začne....od 17-19h....

---> http://www.kamnik.si/novice/Sankanje-na-Veliki-planini-15-02-2012

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ja jaz.

Zadeva ful uredu, če je dost snega pa fajn steptano leti ko šus.

Mi smo imeli sicer dnevno, organizirano (dobili za darilo, tako da ne vem ne kje se prijavit ne koliko stane).

Poberejo te pred unim starim razpadajočim hotelom, te neložijo v Neki Rover pa peljejo v hrib. Imeli smo to srečo, da smo bili zadnji tisto sezono in so nam dal še vožnjo gratis, ker je bila proga na parih koncih precej mehka. Po vsaki rundi ko se dol prisankaš smo dobili čaj in/ali kuhano vino. Luštn je blo
aplauz.gif

Če imaš kakšen podatek kdo to organizira se pa priporočam, bi še šel z veseljem.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.339
113
ha...ravno včeraj sem testiral taka dva modela sani..

sanke1.jpg

priporočam ta desne (športne) - http://www.mizarstvo-rozic.si/sani/sportne-sani. malce novejši model kot leve (po besedah organizatorja včerajšnjega spusta z Jezerskega) pa še bolj stabilno sediš not, na levih non stop drsiš naprej, na desnih si pa lepo fiksiran in lažje zavijaš skozi ovinke oz. prenašaš težo iz leve na desno ap to...
zmaga.gif
cena takšnih pa naj bi se gibala okoli 150€...baje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aha... kok so pa kej težke? a so isto kot navadne sanke, al so težje, glede na to, da so iz močnejšega lesa narejene...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.339
113
so rahlo težje kot tista klasika, na katero smo navajeni iz preteklih let. nič kritičnega, so pa težje (mogoče kakšno kilo težje
grin1.gif
)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
msenjur: jst imam športne sani od tegalga rožica. to je ODLIČNA zadeva:) ka to leti, sploh pri mojih 100+kg:) če se kdo ne umakne odleti par metrov stran...leti to ko sneta skira:) zavijaš BP v ovinke...

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Sam bejžte stran od Rožičevih! Jaz sem kupil dvoje in so oboje malo zavijale same od sebe... Kališnik je za rekreativnce OK, za tiste ki majo pa mal več veselja pa so Pohlevnove (nima spletne strani).

Matej, a pol si bil ti v soboto pri Kališniku? Se je včerej zjutrej ko sm pršu po dva dvoseda za moje polbrate hvalil, da sta dva Kamničana prišla po sani, pa sm samo skomignil z rameni :p

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.478
449
83
Tele športne na Mateyevi sliki so Kališnikove, ne Rožičeve.

Katere so boljše je stvar okusa, pomojem več ljudi navija pri športnih za prvega. Je pa človek lahko malo jebiveter - da ne bi slučajno kak Štajerc na pamet hodil na Gorenjsko po sani, ki bodo "za gvišn fertik", brez da prej 100% preveri.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.339
113
@Maverick - ne ne, nism bil jst pri Kališniku...jaz sem bil včeraj na Jezerskem, kjer so imeli na izposojo oba taka modela, kot sta na fotografijah Kališnika....zato sem napisal, da sem testiral njegove sani. malce prehitro, saj sem minutko za tem ugotovil, da je več proizvajalcev skoraj identičnih modelov
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.280
3.906
113
Jaz mam Rožičeve (take kot so na sliki leve), par kolegov tudi, pa nihče nima pripomb. En jih je polomil (stebriček) pa so jih kar hitro popravili. Res je pa da ko sem se prvič peljal so tudi kar same zavijale in sem jih celo parkiral v "kropile". Drugič sem potem že znal zavijat.
hysterical-1.gif

OFF: A je tale cokel v ozadju tvoj? Rabim 5 ploščic pa živboh ne dela več tega.