Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Problem, ki je podoben tistim praskam na avtomobilih, kjer "zanesljivo" () pomaga tisti 'čudež' za odstranjevanje prask.
Torej: kolikor vidim, gre za močne poškodbe laka, kjer pa so moje dosedanje izkušnje pokazale, da je edina rešitev brušenje laka (ne nujno tudi parketa!) in ponovno lakiranje, tako, kakor je zapisal KStoner.
Morda je začasna rešitev tudi premazovanje s kakšnim od tekočih premazov, kakršen je predlagan zgoraj, vendar sem prepričan, da se bodo v tem primeru praske le optično skrile, nikakor pa ne sanirale. Kako bi se uspešno pobrusil lak po nanosu tega sredstva pa bi bilo zanimivo vedeti. Bojim se, da z velikimi težavami.
LP
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Mat lak imaš.
Odpravil ne boš prask...se bojo pa malo zakrile. Zadeva sama po sebi solidno zaščiti lak.
Z oljem popravljaš oljene produkte, ne lakiranih. Pri oljenem produktu samo pooljiš kjer so praske, ali pa sam ekscentričnem brusilcem pobrusiš na fino in pooljiš. Pri lakiranem pa ti samo ostane brušenje in lakiranje...Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Za opticno ti samo premazi pa bo zvoskalo te svetle praske na skoraj isto barvo parketa pa bo vizualno ok. Itak pa da drugace nemores popravit kot na novo lakirat. Edino nevem ce nebo prevec na temno te sprajne potegnilo ker to je tko kot da navlazis parket in ima temnejso barvo, suh svezi les in praska po njem pa svetlejsi odtenek
Probaj jedilno navadno soncnicno olje po eni sprajni namazat pa povej kaj se bo zgodilo, jest sem tko "popravil" ena vrata iz pravega lesa. Ceprav je vrjetno bolje to namensko stvar za parket uporabit
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
samo potem nisi nič popravil, samo malo si skril napake.