Samsung SlimFit

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ta TV me mika že od začetka, ko je prišel na trg. So sicer bolj redke, tudi nove so prodajali samo določeni ponudniki, zdaj pa vidim na bolhi za 200-300 EUR 2 leti stare. Če me spomin ne vara, je ta TV stal celih 230k SIT tistega cajta. Govorim za 32'' modele; nove majo tudi, ampak max 29. Te me ne zanimajo.

Ma kdo kake izkušnje, se splača? Kako se pa naprava obnese v praksi? Slika v redu? Kako se vam zdi cena rabljene?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Menda majo ene probleme s sliko, samo to sem bral že dost nazaj.
300EUR za 32" CRT je kr dost za tako škatlo... 200 EUR je že na meji.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Menda majo ene probleme s sliko, samo to sem bral že dost nazaj.
300EUR za 32" CRT je kr dost za tako škatlo... 200 EUR je že na meji.

To glih zdaj berem. Problem je baje v geometriji in se začne slika raztegovat/nagibat čez robove. En celo na blogu piše, da je na koncu lahko gledal samo še 4:3.
Zamenjati je potrebno nekaj kondijev, service manual rabiš, sliko pa je potrebno ponovno zravnat.
Okuženi so tisti, ki imajo v serijski oznaki xxY9xx, xxY8xx in xxYAxx, ostali bi naj bili ok.

Se pravi 200 je na meji? Da vem, kako barantat.
wink-1.gif
Če bo vztrajal pri ceni, ga niti ne grem gledat ...

Takole zgleda problem, ko je še v povojih (spodnji desni rob - slika se tudi v celoti upogiba v kontra smer):

dscf36032nc.jpg

dscf36278bp.jpg

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dedek ima tale SlimFit. Samo prste stran, slika je vpognjena na robovih da je groza gledat, črnih robov se sploh ne da odstranit (torej recimo pri pop tv-ju, ki oddaja 16:9 s črnimi robovi, je slika raztegnjena).

Še ena v vrsti polomij iz strani Samsunga...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Mislim da 2001, ne me pa za besedo držat. Zdaj so že nove generacije zunaj, te sive so še prve. Baje obstajajo zdravi in malo manj zdravi batchi ...

Očitno je prevelik rizik, bom kar katodnega grundiga 82 cm gulil še naprej.
wink-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Ko sta se soseda iz DE spravila v penzijo in prišla nazaj, sta si privoščila en hud LCD pa sta mi staro dobesedno v roke potisnila, ker mam rad uporabno in delujočo tehnično kramo.
smile-1.gif
Slimfita pa sem se spomnil in če je cena primerna, zakaj ne bi kupil soliden velik TV za manj kot 200 EUR.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Imel 32 doma cela dva tedna. Kupljena je bila nova. Potem pa veselica. Najprej blede sive poševne šrte čez ekran, nato samodejno ugašanje po cca treh minutah, potem po minuti. Odpeljali na servis, vzrok napajalnik (ali nekaj v tem smislu) v samem tv-ju. Slika bedna. Hvala bogu da so ga pri dostavi malo butnili in je plastika počila. Dobil dobropis in takoj tv druge znamke.

Ko je ugasnjen je lep.
hysterical-1.gif