Samsung klima za 200+ EUR v rdečem katalogu

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
to je 80€ materiala..kar je tudi dobra marža. do montaže odtane še lep kos.

men so monterji hotli vzet 150k za eno etažo, se pravi 300k za obe. sam sem dal 97k za material, cevi sem raztegnil v par urah.

Eni nočete razumeti..... 80€ je instalacijskega materiala + konzola + drobni material (vijaki, vezice, izolacija, t člen, vtikač...)
pa si na 120€ z materialom. Plus da se nekam pripelješ še nekaj goriva in ti ostane od montaže kot sem napisal nekje zgoraj!
Ko pa prodam zraven še klimo mi pa res pri njej ostane še nekaj....

Zakaj to pišem? Zato, da bi enkrat razumeli, da ne zaslužim z montažo 230€!

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Igi, eni resnično ne razumejo, nevem zakaj se spuščajo v razčlenjevanje in seciranje , če pa sami naredijo vse oh in sploh...Hvala bogu.
Eni imamo pa za te stvari 2 levi roki, mi je prav žal, ampak vsi nismo za vse in mi na konc pameti ne pride da bi šel delat sam vse to, zataknilo bi se že v štacuni- kaj moram sploh kupit.
Zato dam raje € za montažo pa imam narejeno kvalitetno pa še garancijo na vse skupaj. Res pa je, da je vse skupaj odvisno tudi od monterja in njegovega dela.
Za Igija osebno že lahko rečem da dela strokovno in kvalitetno...(pa ni reklama), mimogrede, kdaj
smirk-1.gif
jo prideš zmonirat še meni...again, na drugo lokacijo ( ...ja, v enem letu se je marsikaj spremenilo).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men je jasno, da se ne dela zastonj. in ni mi jasno zakaj to delaš, če je tako slabo plačano. če znaš to, znaš tut kaj druzga, pa več colaš.

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
men je jasno, da se ne dela zastonj. in ni mi jasno zakaj to delaš, če je tako slabo plačano. če znaš to, znaš tut kaj druzga, pa več colaš.

Saj sem rekel, da če bi bilo tako slabo, da se mi nebi izplačalo, potem tega nebi delal. Načeloma sem v osnovi informatik
smile-1.gif
Ampak ni tako kot imajo nekateri predstavo!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.792
6.778
113
pri taščici
softi: kaj se pizdiš na igija....
igi bi bil slabo plačan če bi delal po tvojem "ceniku"
Ker dela po svojem (za katerega praviš da je previsok) je za njega dobro plačan posel.

Lahko ti poveš kaj delaš in za kakšno ceno? Bomo mi začeli svoje cenike pisat za tvoje delo

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kako pa ti reššuješ reklamacijo klime, ki je kupljena v maloprodaji, ti zanjo nisi pooblaščen in si jo samo montiral?
Imam preverjene informacije, da prodajalci ala Merkur in podobni brez problema priznajo garancijo, samo problemček je, da moraš zadevo prinesti k njim v reklamacijo... Serviserji, ki jo samo zmontirajo pa se garancijskih posegov izogibajo...
Recimo, kupim klimo v tem katalogu, ti mi jo zmontiraš. Ker je narejena na Kitajskem in so le ti nemarni, se zgodi da je loputa zvita. To ugotoviš šele, ko jo zmontiraš na steno... Se boš ti jebal z reklamacijo, boš stranki rekel naj pokliče pooblaščenega monterja (zakaj ga potem ni takoj) ali boš zadevo odmontiral in naj stranka sama nese celotno klimo na servis/trgovino?
Na koncu ugotovimo da take klime over all niso poceni...

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kako pa ti reššuješ reklamacijo klime, ki je kupljena v maloprodaji, ti zanjo nisi pooblaščen in si jo samo montiral?
Imam preverjene informacije, da prodajalci ala Merkur in podobni brez problema priznajo garancijo, samo problemček je, da moraš zadevo prinesti k njim v reklamacijo... Serviserji, ki jo samo zmontirajo pa se garancijskih posegov izogibajo...
Recimo, kupim klimo v tem katalogu, ti mi jo zmontiraš. Ker je narejena na Kitajskem in so le ti nemarni, se zgodi da je loputa zvita. To ugotoviš šele, ko jo zmontiraš na steno... Se boš ti jebal z reklamacijo, boš stranki rekel naj pokliče pooblaščenega monterja (zakaj ga potem ni takoj) ali boš zadevo odmontiral in naj stranka sama nese celotno klimo na servis/trgovino?
Na koncu ugotovimo da take klime over all niso poceni...

Hja za svoje klime rešujem sam.... ali popravim ali dam novo. Dobavitelj mi zagotavlja rezervne dele. Če pa jo sam kupiš Hja še vedno smo se dogovorili.... če je samo loputa zvita ni prehudo veliko dela, da se odmontira. samo loputa in zamenja

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lahko jo tudi z vročim zrakom poravna. Ampak vprašanje je bilo če boš to opravil brezplačno za stranko (kot garancijski poseg)? Kdo bo tebi povrnil stroške (pa ne stroške materiala ampak stroške storitve-dela)? Vsak uvoznik in distributer ima ponavadi svojo servisno službo (krog monterjev).

BTW, kaj pa ti montiraš?

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Lahko jo tudi z vročim zrakom poravna. Ampak vprašanje je bilo če boš to opravil brezplačno za stranko (kot garancijski poseg)? Kdo bo tebi povrnil stroške (pa ne stroške materiala ampak stroške storitve-dela)? Vsak uvoznik in distributer ima ponavadi svojo servisno službo (krog monterjev).

BTW, kaj pa ti montiraš?

Ne bi popravil v "garanciji" ampak iz dobre volje, če bo šlo za drobnarijo kot je tole.... Meni v takšem primeru ne bo nihče plačal stroškov storitve.

Največ se montira Mitsubishija, Toshibe in nekaj malega Panasonic. Pa seveda še nekaj "kitajčkov" za manj zahtevne.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne pizdim se na nobenga.

sam enkrat reče, da je mal keša, potem to znese 10€ an uro, pa zdej ne vem, a je pocen al drago.

kaj jaz delam
svetujem. za 120€ na uro. zdej v 'recesiji' za 100. plus ddv seveda. moji nasveti, pomoč, itd stranki prinašajo prihranke vsaj 5 krat večje od investicije v moje delo.

sem pa za mnoge zadeve levoruki in mi pač ni jasno, če ve da je slabo..zakaj ne gre med keramičlarje, vodovodarje..tam se lupi. ker bil bi dober, vsaj glede na dejstvo, da je dober klimaš.

igi, sej ne zameriš na odprti debati?

on
jaz si bom moral omislit dve dvojni inverter zadevi

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne pizdim se na nobenga.

sam enkrat reče, da je mal keša, potem to znese 10€ an uro, pa zdej ne vem, a je pocen al drago.

kaj jaz delam
svetujem. za 120€ na uro. zdej v 'recesiji' za 100. plus ddv seveda. moji nasveti, pomoč, itd stranki prinašajo prihranke vsaj 5 krat večje od investicije v moje delo.

sem pa za mnoge zadeve levoruki in mi pač ni jasno, če ve da je slabo..zakaj ne gre med keramičlarje, vodovodarje..tam se lupi. ker bil bi dober, vsaj glede na dejstvo, da je dober klimaš.

on

Smiljan Mori?

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne pizdim se na nobenga.

kaj jaz delam

on

Ma kaj bom zameril.... ne se hecat. Sej se samo pogovarjamo. Pri sami montaži ni nekega keša, pri kompletu pa seveda nekaj ostane
wink-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Saj je sigurno že kje pisalo, pa sem prelen da bi iskal. Kakšen je okviren strošek za klimo, ki bi se jo dalo uporabljati tudi za gretje v času, ko centralna kurjava še ne laufa (jeseni je včasih že kar hladno, radiatorji pa še mrzli)? Velikost stanovanja je 60 m2. Se pravi, spodobna klima z montažo. Koliko moram našparat?

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Saj je sigurno že kje pisalo, pa sem prelen da bi iskal. Kakšen je okviren strošek za klimo, ki bi se jo dalo uporabljati tudi za gretje v času, ko centralna kurjava še ne laufa (jeseni je včasih že kar hladno, radiatorji pa še mrzli)? Velikost stanovanja je 60 m2. Se pravi, spodobna klima z montažo. Koliko moram našparat?

Tako na prst za solidno klimo vsaj jurja....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem si mislil, da maš boljše cene kot internet trgovci ali čezmejni ponudniki.

čeprac 40€ marže je že lep denar na tistih 33€ prigaranega

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.792
6.778
113
pri taščici
ampak ti pa si en "kekec"
zaslužiš 120evrov/uro, potem pa greš delat delo ki ti ga drugi opravi za "10" evrov/uro. Matematika ti ni ravno "vrlina".
Verjemi da bi jaz raje bil dve uri raje več na šihtu pa potem cel popoldan gledal klimašu pod prste.
No saj to sem tudi počel,kljub temu da zaslužim manj od tebe, manj od klimaša, ker bi mi pri garanciji to lahko teplo...

Sicer pa sem nekje drugje izpostavil en problem...
Klimo lahko dobiš z 8,5% DDV, kuhinjo pa?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ma vprašanje koliko on zasluži 120 EUR na uro. Saj mene tudi moja firma prodaja za 150 na uro, pa nimam plače niti blizu.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mekani dela na črno oz. nateguje državo, kot se rad pohvali. Torej pare na sunce oz. na roko. Mora biti res vrhunski stručko, da si ga firme privoščijo čeprav ne more izdati računa...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še enkrat. toliko dobi pravna osebe zame. koliko dobim jaz, nima veze.

vsekakor bi si lahko privoščil amrsikaj okol del, ki jih delam sam, ampak mi je v veselje.

klimo razpelat sem hotel najet mojstra, pa je rekel, da naj to nardim sam, ke rznam in ni težko. me je pač dobil sred dela in je sklepal, da bo šlo. in sem naredil. in marsikaj naredim sam. recimo travo pokosim, posesam..pa bi si lahko privoščil čistilko, sam mi ni fino, da mi neznanec hodi po bajti, košnja me pa sprošča.

in sem pač tip k rad vtakne nos v vse, zato tudi veliko znam. če ne drugega v teoriji.

še za reberta
delam ne na črno, samo rad plačujem brez računa.