Samsung Galaxy Spica-simobil

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ti ne razumes, da ti zdaj se enkrat wildude poudarja, da nima Simobil pri Vodafonu nic drugega, kot da trzi njihov produkt. Da je telefon brandan, ter je cena zaradi tega subvencionirana, ti mora biti pred nakupom jasno, kot tudi da so meniji cisto drugacni. Ne ažurnost ali celo manjko updejtov je pa stvar Vodafona in njihovih strokovnjakov.

Ce ne, potem je spet ista fora z neseznanitvijo pred nakupom, ce pa kupujes telefon kot klobase v trgovini ("Dober dan, 200g telefona prosim, lahko z vezavo za 2 leti ja"), bos pac najebal na nek nacin.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
nima nic drugega kot da trzi njihov produkt? mene kot uporabnika Simobilovih storitev pa zanima servis simobila in ne vodafona. Jaz imam pogodbo s simobilom ne vodafonom in kot tak se mora simobil pobrigat da meni storitve delujejo kot treba. Al naj morebitne reklamacije kr na vodafone pošiljam ker simobil nima veze s tem?

Mene druge relacije kot simobil in jaz ne zanimajo, ce nebom zadovoljen s simobilom bom šel stran od simobila in ne Vodafona...

z brandanim (brez tezav si ga debrandam) telefonom se z lahkoto sprijaznim z manjko updejtov pa ne...in to je za mene slab servis vodafona, ampak trpel bo zaradi tega simobil ker imajo pač slabega partnerja.

se malo za bolj pocasne: če ti lokalni mesar proda pokvarjeno klobaso od celjskih mesnin, kaj bos sel k celjskim mesninam ker lokalni mesar samo trzi njihove produkte in nima nic s tem!?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Primer s klobaso ni ekvivalenten v kontekstu telefon=klobasa, ker pri telefonu pac ni roka uporabe. Hotel sem podat primer, ko gre folk kupit nek tehnicni izdelek, o katerem se totalno nic ne pozanima (tu analogija s 200g klobas, ker on pac kupi "nek" telefon), potem pa ***** cez operaterja, ki ne more tu nic.

Da me nebos napak razumel, tudi meni je brandanje telefonov bedarija (sploh ko je telefon dejansko zelo okrnjen zaradi tega, pustimo zdaj samo lepotne razlike). Sam sem imel SE, pri katerem je bila prva stvar, da je sel originalni SE firmware gor. Toda meni so bile posledice znane, klel sem pa cez Vodafone, ampak [censored] ga, telefon sem dobil po taki in taki ceni in to mi je ugajalo.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
hepan ima cisto prav. simobil je odgovoren za nase telefone ne vodafone.
lahko ti pa dam en tehnicni primer, ki nima roka uporabe.

ce si narocnik tusmobila, pa te npr. pri gostovanju v mobitel omrezju nihce nemore poklicat iz neznanih razlogov... kam bos prijavil napako? po vasi logiki na mobitel, ker je tuš v tem primeru samo posrednik storitev. verjetno pa je pravi nacin, da napako prijavis na tus, pa naj se oni ubadajo dalje z mobitelom, navsezadnje si narocnik tusmobila ne mobitela.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
KekecXY, Simobil je OPERATER.

OPERATER ≠ PROIZVAJALEC & SERVISER.
Dovolj nazorno napisano?

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
borovnica.. negre se zato, da kaj nedela. z updateom pridejo npr. popravki kot so, povecanje zivljenske dobe batarije, hitrost menijov itd...

wild za tebe pa nimam besed.. naprej pravis, da je vodafone kriv zato, pol pravis, da je proizvajalec telefonov,.. nakoncu bos priso do tega, da je kriv tam en v rudniku bakra, ker nokia tud smao sestavlja skupaj cipe, ki jih delajo kitajcki. kitajcek bo reko, da tud ni kriv, ker ni mel pravega orodja. pol proizvajalec orodja bo ugotovil da je napaka v materjalu v orodju, itd..

skratka proizvajalec vsekakor ni kriv za brandane telefone. kriv je simobil, navsezadnje se oni odlocijo kje pa kaj bojo nabavli.
v cem sploh vidite prednost brandanja operaterji? z uporabnikovega stalisca je nevidim.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
KekecXY, napisal sem, da Simobil ni del Vodafone-a. Na to, kakšne zaključke vlečeš ti iz tega, pa ne morem vplivati.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Simobil se je odločil prodajati Vodafone brandane telefone, ker jih dobi ceneje kot navadne... in posledično nosi tudi simobil del krivde, da uporabniki ne morejo nadgraditi telefonov (seveda je kriv tudi vodafone, ki ne ponudi nadgradnje in seveda uporabnik, ki se prej ni seznanil z zadevo).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
še dodatna vprašanja, da vidim, a je to problem widgetov, problem firmware-a al dejansko telefona:

- torej, že omenjeni problemi z baterijo
- vremenski widgeti mogoče dvakrat posodobijo vreme (posodabljanje na eno uro), potem obstanejo in se nočejo več skonektat, šele po resetu telefona oz. po izklopu in vklopu omrežja se spet vzpostavi update
- Android Market bolj ne dela kot dela
- plus, zdajle sem mu komaj dotupil, da je šla ura za eno uro naprej - widget za uro sploh ni dojel, da hočem spremenit čas, plus da je sam spremenil čas nazaj na starega zimskega, ko sem telefon ponovno zagnal

resnično razmišljam, da bi telefon menjal za Samsung OmnioPRO 7330 ... saj bi katerega od HTC-jev, samo ... they're all out of reach ...
redface-1.gif

al naj počakam na Android 2.1 update in bo potem življenje lažje ...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
- baterija mi pade na 50% v precej kratkem času, vendar pa ostane na 50% kar lep čas
- vreme imam nastavljeno, da se posodablja na 2 uri in se je do sedaj še vedno, razen ko sem kaj takega killal, da je padel net
- Android market dela vedno BP
- ura se mi je samodejno prestavila, vendar en dan kasneje kot bi morala

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam uporabljam en navaden Task Manager, ne vem, mogoče sam kaj špiči? bi ga bilo bolje odmontirat, pa sprobat delovanje brez tega?

sem pa 3G izklopil in se je življenje baterije precej izboljšalo ...

še en problemčič, o katerem sem pa nekaj že bral - pošiljanje mms-ov - kako je zdaj s tem, menda so neke ekstra strašne nastavitve ... anybody knows?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Jaz sicer imam instaliran task killer, vendar ga ne uporabljam in zadeva deluje.

Strašne nastavitve za MMS? V kakem smislu?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tile nasveti so kul. oz. sem imel to v mislih, zdaj jih moram samo še pretestirat.

kar se tiče pa funkcionalnosti ... odinštaliral vso nepotrebno šaro, ampak ni razlike - vreme se mi še vedno zatika ... resnično razmišljam, da bom menjal, ker izgubljam živce. na servisu me bodo verjetno samo čudno pogledali, ker načeloma telefon dela okej (načeloma - telefonija in sms, čeprav, danes se je odločil, da kadar me kdo kliče, moram najprej odkleniti telefon, šele potem sem videl, kdo kliče, po resetu je bilo okej, baterija se je popravila po tem, ko sem izklopil par stvari, predvsem pa ko sem izklopil 3G - za vreme ga ne rabim, je dovolj EDGE, pa itak ne dela ...) ... skratka, vreme pa se stalno zatika. stalno. in me zelo iritira, ker sem med drugim menjal tudi zato, ker mi je pomembno vreme ... malenkost, vem, ampak me full ob živce spravlja ...
redface-1.gif