Samsung Galaxy S2, Jelly Bean update (4.1)

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Sicer je vse to res, kar si napisal. Problem je lahko le v tem, da se ti spremeni CSC in na servisu zadnje čase kar težiojo zaradi tega in ti zavrnejo garancijo...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Naložiš nazaj ROM za svojega operaterja, iz marketa potegneš program CSC Changer. spremeniš CSC in je zadeva takšna kot ima za biti. CSC changer brez roota deluje na starejših verzijah Androida, na Jelly Beanu je potreben root. Za ICS pa probajte. Če slučajno ne gre spremenit brez roota potegnite dol kakšen Gingerbread ali ICS ROM pa bo zadeva delovala.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kater CSC je pravi za mobitelove telefone in kje preverim kaj imam sedaj brez te aplikacije?

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Včeraj zvečer je prišla OTA nadgradnja na 4.1.
cheer.gif
Mobilni operater: Mobitel

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Čisto uradna in redna posodobitev je bila!

Popoldan ni bilo še nič, zvečer ob cca. 22.00 pa je butnil ven posodobitev in ima zdaj gor verzijo 4.1.2
cool-1.gif

Kako je možno, da na istem operaterju, nekomu posodobi, nekomu pa ne?

Hopeless

Zelenc'
10. feb 2013
28
0
1
Maribor
Meni tud ni jasno. Iskal sem na samsung slovenija datum posodobitve pa piše da ne vejo. Iskal sem na mobitelovi spletni strani pa sploh nič ne piše. Meni je to zelo čudno...
confused-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Pa si jo kupil pri Mobitelu ali samo uporabljaš Mobitelovo omrežje in je telefon drugače brandan?
confused-1.gif

Hopeless

Zelenc'
10. feb 2013
28
0
1
Maribor
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Pa si jo kupil pri Mobitelu ali samo uporabljaš Mobitelovo omrežje in je telefon drugače brandan?
confused-1.gif

Telefon je GT-I9100 torej normalen S2, kuplen pri mobitelu, mobitelov paket, mobitelov operater in uradn 4.0.3 mobitelov OS. Čudno je to meni. Iskal sem tud na slo-android če kdo ve pa nisem nič našel...
sprasujem se.gif

meLchiika

Zelenc'
18. mar 2013
5
0
1
Pozdravljeni
smile-1.gif

Zanima me, če kdo ve, kako je s tem, da si naložim uradno verzijo JB na Note (pač 'na roke'), pa bi slučajno želela imeti kasneje spet ICS, kako potem pridem do tega? S ponastavitvijo na tovarniške?
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tako kot naložiš uraden JB naložiš nazaj tudi ICS, preko programa Odin na računalniku. ROM-e pa dobiš na spletn istrani sammobile.com pod zavihkom Firmwares.

meLchiika

Zelenc'
18. mar 2013
5
0
1
Najlepša hvala. Kaj pa je potem z garancijo, če naložim ICS nazaj slučajno, se mi garancija povrne? Mislim vem, da bi naj uradno veljalo, da garancija velja tudi, če si tako posodobiš telefon, ampak ne vem, koliko to upoštevajo. Pa potem ko bo v sloveniji JB dostopen za ta telefon, bo mi prikazalo posodobitev?
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Samsung ima veliko zmešnjavo s temi posodobitvami saj je za vsako državo, potem pa še znotraj države za vsakega operaterja "drugačen ROM". Če boš naložila ROM, ki je recimo namenjen za Nemčijo bo aparat deloval OK, ampak garancije s tem romom naloženim na aparat ti pri nas ne bodo priznali ampak ti jo bodo izničili. Vedno ko devaš aparat na servis mora biti nujno naložen software, ki je namenjen za operaterja pri katerem je bil aparat kupljen, drugače ti bodo komplicirali saj preverijo čisto vse. ROM mora biti za operaterja, CSC se mora ujemati z naloženim ROM-om in števec v download mode more biti na 0 in binary na official. Če boš nalagala software iz strani, ki sem ti jo povedal s temi števci ne boš imela težav saj so ti romi na strani uradni iz se zaradi njih stanje števca ne spremeni.

Link do strani in Mobitelovega ROM-a za Note: http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-N7000&pcode=MOT#firmware

pa še za Simobil: http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-N7000&pcode=SIM#firmware

Sam osebno pa bi naložil katerega izmed zadnjih 10ih ROM-ov (Nemški, Italijanski,...), kakšnega od okoliških držav, katerim se oznaka ROM-a začne na XX, v teh verzijah je ponavadi slovenski jezik in nastavitve za naše operaterje. http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-N7000&pcode=0

Pa glej da je poleg ROM-a tisti K oranžen in ne siv, to ti pove da je ROM končna verzija in ne kakšna testna verzija. CSC za mobitel je MOT, za simobil pa SIM. CSC recimo vidiš ko greš v recovery mode (volume up + home tipka + power tipka) in na začetku napiše "Multi CSC applied: SIM" nekaj v tem smislu. Primer, imaš naložen Simobilov ROM, csc pa piše recimo JPR, to ni OK in ti izničijo garancijo zaradi treh črk
stupid-1.gif

Servis ne more nikoli vedeti da si ti kaj softwarsko čarala po telefonu če se vse zgoraj omenjene stvari ujemajo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Vprašanje je tut, če boš lahko povrno zadeve na telefon, ko bo ta nucal servis
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Drži. V skrajni sili da nobeden od dveh servisev pri nas ne bi želel popraviti telefona ga pošlješ v Anglijo in ti ga brez problema porpavijo, ne glede na software, ki je naložen. Strošek poštnine tam in nazaj pa je 20€, to je vse kar plačaš.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
To je res - kupljen je bil v Nemčiji na Vodafonu, vendar po redni ceni odklenjen. Zdaj je notri le mobitelova kartica. Nisem vedel, da je lahko razlika v OTA posodobitvi, če je telefon kupljen drugod.