Samsung Galaxy S2, Jelly Bean update (4.1)

wwhite

Zelenc'
15. dec 2012
24
0
1
Nekako ne najdem nobene točne informacije kdaj mislijo uradno releasat Jelly Bean za galaxy s2.. Najprej je bilo rečeno novembra, potem decembra, januarja. Pa se zmer, ko grem pod update, (imam 4.0), mi pravi da imam "all up to date".

Se komu sanja kaj čarajo, glede na to da je ta verzija razvita že več mesecev?
confused-1.gif

Se mi splaca zajebavat in rootat telefon in nalozit "na roke"? Kolk je dejansko dela s tem?

Tnx!

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik wwhite pravi:
Nekako ne najdem nobene točne informacije kdaj mislijo uradno releasat Jelly Bean za galaxy s2.. Najprej je bilo rečeno novembra, potem decembra, januarja. Pa se zmer, ko grem pod update, (imam 4.0), mi pravi da imam "all up to date".

Se komu sanja kaj čarajo, glede na to da je ta verzija razvita že več mesecev?
confused-1.gif

Se mi splaca zajebavat in rootat telefon in nalozit "na roke"? Kolk je dejansko dela s tem?

Tnx!

Za naložit "na roke" ni treba rootat telefona
smile-1.gif

Trenutno je stran z firmweari v posodobitvi, probaj zvečer tule.
Je pa JB že nekaj časa zunaj.

wwhite

Zelenc'
15. dec 2012
24
0
1
ok, nisem ravno vesc v tem, hvala za info. verjetno pa bom moral pobrisat vse slike / sms-e? imenik imam syncan v G ampak nevem kako je s slikami (in mp3ji)...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Slike in ostale podobne stvari shraniš na spominsko kartico in je zadeva rešena.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kupljen v prosti prodaji v Trstu.
Drugace sem pri simobilu.
Telefonje sam zaznal nastavitve in me vprasal ce hocem posodobit.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
če je Galaxy S2 bil namenjen prodaji pri opareterju Mobitel pol bo 100% zamuda zaradi tega da naložijo zraven svojo kramo aplikacij... Če pa je bil za Si.mobil , Tušmobil in ostale pol boste med prvimi v Sloveniji dobili posodobitev...
wink-1.gif

Vsaj je tako pri posodobitvah pri Galaxy S3
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če je pri Mobitelu, lahko da sploh nikoli ne bo dobil posodobitve ...
wink-1.gif

sam imam Samsung Galaxy Tab 10.1, kupljen pri Mobitelu. Simobil je imel že 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), Mobitel pa po dveh mesecih še vedno 3.2. in je tako tudi ostalo, nazadnje ko sem pogedal na sammobile.com, je mobitel še kar na 3.2. Simobil je imel posodobitev oktobra 2012, to je zdaj že 4 mesece tega, ta čas bi Mobitel že lahko spacal skupaj 4.0.4.
wink-1.gif

enako je z mojim Samsung Galaxy Note II - Mobitel je še vedno na 4.1.1., Simobil je že na 4.1.2. sicer tu ni velike razlike, ampak ni fino, da obstaja posodobitev, pa zaradi lenosti ali pa enostavno nesposobnosti in ignorance, ne moreš do posodobitve. Simobil je ponudil posodobitev decembra 2012, kar pomeni, da Mobitel tudi tu zamuja že 2 meseca.

pri Tabu sem si mislil, okej, pač je stara zadevica in ne razvijajo več pri Mobitelu (čeprav, bi bilo fer, da dokler proizvajalec sam razvija, je dobro, da razvija tudi operater, knede), ampak Note II je pa precej novejša zadeva, pa ravno tako nič.

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Joj, kolk komplicirate...

Ti, k si na Mobitelu, lahko normalno naložiš rom od Simobila gor; če že hočeš imet 4.1.2.

Sam sem, še preden je prišel JB na S3 (M@), sem imel JB iz IT, DE, AU, FR, pa mi ni blo treba rootat telefona.
Če je uradni rom (neglede na državo), vam ni treba rootat.
Se mi zdi, da se tud števec tu ne obrača, tko da dans popoldne kable v PC, pa DLjat uradne rome
wink-1.gif

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Hm, jaz imam pa NFC (9100P) model in za NFC model še sploh ni nobene uradne verzije 4.1
frown-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Čudno ja. Sploh pa da izdaš ISTI telefon, ki pa ima NFC... Sama zmešnjava zna nastat...

Ima pa Samsung zaj gužvo. Izid sgs4 z androidom 4.2.x , nato pride updejt za sgs3 in note2 na android 4.2, nato pa spet posodobitve za ostale modele.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Na I9100P delajo romi od navadnega I9100 ampak izgubiš NFC, ker ga programska oprema ne podpira.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Žal druge uradne alternative trenutno ni. Bo najbrž še nekaj časa za počakati.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Joj, kolk komplicirate...

Ti, k si na Mobitelu, lahko normalno naložiš rom od Simobila gor; če že hočeš imet 4.1.2.

Sam sem, še preden je prišel JB na S3 (M@), sem imel JB iz IT, DE, AU, FR, pa mi ni blo treba rootat telefona.
Če je uradni rom (neglede na državo), vam ni treba rootat.
Se mi zdi, da se tud števec tu ne obrača, tko da dans popoldne kable v PC, pa DLjat uradne rome
wink-1.gif

Sam to je pa res že otročje lahko postalo:)

Greš na sammobile in potegneš dol rom (traja cca 1h)
ta čas poiščeš odin
ko imaš vse dol, telefon ugasneš, potem na telefonu tiščiš volume down + home + power, dokler te nekaj ne vpraša, potem volume up.
zaženeš odin
priklopiš telefon
v pda okence dodaš tist kar si potegnu dol sammobile
klikneš start, počakaš 5min, da napiše pass (oz neki da je končal)
telefon se reštarta (prvič traja malo dlje)
To je to
nahrung002.gif

Telefon ima uradni FW, in NI rootan. Za rootanje je potrebno en zip naložit.

Nazadnje urejeno: