Xiaomi Mi Max 2 v čem je ta slabši, ob tem, da je 3x cenejši
Off topic, ampak vseeno.Tehnološko gledano je med njima precejšnja razlika. Prednosti Mi Max-a 2 pred N8 so daljša avtonomija baterije, FM radio, boljši zvok vgrajenega zvočnika (dveh pravzaprav, ker predvaja stereo zvok v kombinaciji s slušalko za pogovor), nekaj dobrih rešitev v Mi androidu (snemanje pogovora, dvojni tap za vklop in izklop zaslona...), večji ekran z bolj ugodnim razmerjem za gledanje YT, drugih video storitev in branja knjig (Kindle itd), možnost polnjenjenja baterije druge naprave.
Slabosti Max-a 2 v primerjavi z Note8 (ali N9) so slabši ekran (ločljivost, tehnologija, svetilnost), precej počasnejši procesor (SD 625 vs SD 835/845/Exynos9xxx...), precej slabša kamera (sploh v slabih svetlobnih pogojih), še vedno android 7.1 in že več kot pol leta brez varnostnih popravkov, Xiaomi bloatware in dejstvo, da tudi Global verzija ne deluje v 800 MHz LTE omrežju (band 20), kar je v Slo precejšnja pomanjkljivost, če potrebuješ LTE izven urbanega okolja. Sicer pa ne glede na vse pomanjkljivosti deluje presenetljivo solidno in stabilno.
Mi Max 3 stane slabo polovico cene N8 ali tretjino cene N9. Od predhodnika, Max-a 2, ima precej boljšo kamero, večji ekran z aktualnim razmerjem stranic 1:2, malenkost večjo baterijo s sicer manjšo avtonomijo, hitrejši procesor (SD 636), podporo za LTE 800 in posodobljen android.
Oba Max-a sta glede na razmerje cena/zmogljivost dobra aparata. Odlično nadomestilo za manjše modele tablic, ki so zapustile trg androidnih naprav.