Samsung Galaxy Note 5

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Ga že kdo nestrpno pričakuje? 13 avgusta naj bi ga predstavili v new yorku. Jaz sem res upal, da bom končno menjal Note 2 ampak glede na zadnje informacije, dvomim da se bo to zgodilo. Dizajn mi je zelo všečen ampak... Baterija sploh ne bo 4200 mAh kot so sprva napovedovali ampak očitno samo 3000mAh, ne bo možnosti SD kartice in prav tako ne bo odstranljive baterije. In osebno me še najbolj moti da so sklepali kompromise pri velikosti baterije. Briga me za zamenljivost ampak 4200 mAh bi morali notr vtaknit. Da ni sd kartice je samo še en način da se bolj opuli pri večjih kapacitetah ampak meni bi 64gb verzija zadostovala. Prav tako ne bo next-gen bombonov ala USB-c

Slike:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Kar se mene tiče, že od S3 ni bilo kakega večjega koraka naprej.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Meni bi bil največji deal braker to, da nima možnosti SD kartice. Kot da ne morejo zraven sim kartice dati še režo za microSD..ne vem kje je problem, res ne.
Baterija upam da je res močnejša, razen če so kaj pogruntali, da bo pilo manj, ampak dvomim
smile-1.gif

Drugače pa nič novega...v bistvi bo S6 edge + enak temu telefonu, samo da edge ima zaobljene robove ekrana, ta pa ne, ima pa ta S-pen, ki ga edge nima....velikost pa bo menda enaka (zaslona).
Bo pa vsaj action memo prilagodljiv....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ne bo obstajal v EDGE verziji??
Kako dobiš spen ven??

Glede baterije pa očitno delajo v drugo smer, kot si uporabniki vsaj trenutno želimo.
Oni misljo, da polnilci visijo na vsakem drevesu in imajo "fast charging" in tko v 10min nafilaš za 4h uporabe (al kolk pač) ??
In potem bodo služli na menjavi baterije, ker ta ne bo zdržala eno leto??

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Jaz prav dvomim da bom letos šaltal na novega. Res ne vem zakaj so morali delati kompromise pri bateriji.

SPen naj bi bil spring loaded. Pomeni da ga verjetno malo noter potisneš in sloči ven. Prav tako ima mogoče elektronski potisk ven.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
To se je govorilo da bo tak SPen, ampak so potem zanikali to informacijo in naj bi bil še vedno enak postopek za ga vzeti ven kot pri prejšnjih Note serijah.

Ne, EDGE verzije ne bo (vsaj zaenkrat ne)...pa še S6 edge+ pride, ki bo dokaj podoben Note 5, samo brez SPena.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Če povzamemo..

-Nima SD slota, pomeni da je potrebno v štartu kupiti 64gb verzijo (ki je najvecja ker 128 sploh ni - ki je itak ne bi kupil ker bi bila cena verjetno za bruhat)
-Majhna 3000 mAh baterija
-Nima USB C

Edino kar je meni izjemno všeč je dizajn...

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Glede baterije pa očitno delajo v drugo smer, kot si uporabniki vsaj trenutno želimo.
Oni misljo, da polnilci visijo na vsakem drevesu in imajo "fast charging" in tko v 10min nafilaš za 4h uporabe (al kolk pač) ??
In potem bodo služli na menjavi baterije, ker ta ne bo zdržala eno leto??

A ti si tudi eden tistih, ki še vedno vestno spoštujejo 15 let staro pravilo, da je treba baterijo izpraznit in jo na to obvezno polnit do 100%. Samo povem, da s tem delaš novodobnim baterijam več škode kot koristi.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Do 100% se napolni v 90-ih minutah...tako kaže v videu no, naj bi se napolnil v 90-ih minutah...to je dobro...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Galaxy Note: 2500 mAh
Galaxy Note 2: 3100 mAh
Galaxy Note 3: 3200 mAh
Galaxy Note 4: 3220 mAh
Galaxy Note 5: 3000 mAh
13.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Meni bi bil največji deal braker to, da nima možnosti SD kartice. Kot da ne morejo zraven sim kartice dati še režo za microSD..ne vem kje je problem, res ne....

Zato, ker so to "so china cheap style" fore, multipraktik, plave, zelene, roza luci... V kitajski tus kabini.
High end znamke pac ne poslujujeo na tak nacin. Bos pac placal precej € za dodate spomin. Iste fore se gredo sveti trije nemski kralji v avto industriji.