samopostrezne blagajne v merkatorju

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Meni so tudi super, čeprav imajo nekatere od teh 8-ih bug-e (npr. težijo, da teža izdelka ne ustreza ceni ipd.) a to pač preslišiš. Tudi sam sem v tem M dnevno in mi je super, da mi ni treba čakati v vrsti in dvakrat prelagati blaga ipd... Ko (če) bodo imeli sistem na RFID bo pa še boljše.

Patsy... hvaliti se, da goljufaš? No ja.

Pa ko te je teta iz mašine opozarjala da teža ne ustreza, si lahko kode odčitaval dalje? So to popravili?
Meni na začetku, ko so uvedli take blagajne ni hotelo skenirat novih izdelkov, če je prišlo do take situacije. Je mogla prodajalka prisopit in odobrit nadaljni nakup. Od takrat pa se mi še ni zgodilo da bi mi kaj narobe stehtalo.

Ne, prodajalki ni več treba priti.
Mislim, da je ta napaka odvisna od kake napake na tehtnici (vrečke?), saj zadeva ne teži na vseh blagajnah.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.061
416
83
Hvala za info, sem bil vedno eksta pazljiv ko sem v vrečko metal. Me je pa presenetilo da je tehtnica zaznala kvas ki vsega skupaj nič ne tehta :D

Spomnil pa sm se kaj mi gre blazno na živce pri teh blagajnah. Kako ženski glas naglašuje cene izdelka. X€ in X céééntov. Za znort. Malo mimo se mi zdi zbirat drug jezik recimo angleški a včasih mi gre ta malenkost blazno na živce.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
naj mi dajo na koncu 10% popusta, ce grem na samopostrezno blagajno!

Zakaj bi ti dali popust? normalnim kupcem je ta vrsta blagajne konkurenčna prednost in ne nekaj zaradi česar bi moral trpeti. KONKURENČNA PREDNOST. Prideš, opraviš nakup...košaro na tehtnico, poskeniraš, v 2 minutah si konec. Stvari zlagaš direktno v vrečke, pobereš vrečke in je fertik.

Čisto enostavno je. Če so ti všeč samopostrežne blagajne, pojdi tja..., če so ti všeč klasične blagajne pojdi tja. Sam še nisem videl, da bi bila samo ena blagajna odprta..., če pa je že bilo tako in je bilo na samo eni blagajni 10 kupcev, je moral biti zelo zelo zelo prazen mercator. Jaz na tem mestu tudi ne bi odpiral druge blagajne.

Folk se samo pritožuje in nič jim ni všeč.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Samo cene za te blagajne bi lahko za kakšen procent znižali saj v bistvu ne rabiš blagajnika in to delo namesto nejga naradeiš sam.Logično mar ne ..

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
da imas omejene sposobnosti razmisljanja smo ze ugotovili.

evo si ze na ignore, da mi ne pokvaris vsakega dne posebej.

Nazadnje urejeno:

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Mene pa ne motijo ker so prodajalke v merkatorju med najbolj počasnimi v evropi....vsaj kar imam jaz izkušenj

a še nisi bil v nobenmu tušu

spar vrhnika...obup počasn
crazy1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
je blo tako "hudo" da sva z mat cel voziček pustile v vrsti in šle vn iz štacune.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Samo cene za te blagajne bi lahko za kakšen procent znižali saj v bistvu ne rabiš blagajnika in to delo namesto nejga naradeiš sam.Logično mar ne ..
Ni logično. Zakaj bi nižal cene, če si edini s tako ponudbo, ki je ljudem všeč?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Sam kupujem v praktično vseh trgovinah, pač odvisno od situacije in kje sem. Edino Tuša sem izogibam če se le da ker sem že nekajkrat prišel domov (iz megatičnih centrov ne zakotnih trgovinic) in opazil, da imam polno robe s pretečenim rokom. Žal se nimam cajta s tem ukvarjati da bom vsak artikel ko kupujem čekiral, ali je rok uporabe pretekel, ker tak izdelek preprosto ne sodi na police in v Tušu se mi je to že res nekajkrat zgodilo (v različnih centrih), tako da mi smrdi že od daleč..pa dober to je druga zgodba.
Te blagajne v Merkatorju so mi čist ok, je pa problem ker se vedno najdejo kakšni ki iz firbca čekirajo kako je pa to narejeno in prov počasi vse čekirajo tako da si hitro na tem, da nekoga čakaš 5 minut da zmeče tistih 6 artiklov v vrečko.
Osebni stik mi je vseeno bolj primeren, razen če je gužva me tud te blagajne nič ne motijo.
Me pa MOČNO moti nekaj drugega. Na vsake toliko časa grem v Lidla ali Hoferja zaradi ugodnih jogurtov in mlečnih izdelkov in ko tam uletiš na blagajno, jao katastofa. Prodajalec tako hitro šopa izdelke čez čitalec da ti v osnovi nimaš šans da tako hitro v vrečko mečeš. Pa pazi foro. Sem zadnjič sam na blagajni, za menoj nobenega in blagajničarka spet šopa izdelke ko 100 mater, pa ji rečem kam se ji mudi da ni nobenega za menoj jaz je pa pač ne dohajam in imajo pacienti tako zrihtano, da jih nadzirajo kako hitro blagajničarke obračunajo artike. Mislim halo?? Ko enkrat odčita prvi izdelek mora še vse ostale do zaključka računa čimhitreje spraviti čez, kot neka norma kako hitro mora računati. Katastrofa kaj vse se spomnejo. Sej je fajn k hitro popadena gužvo ampak vse ima ene meje no.
bonk.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Po moje bi blo najboljše, da bi bilo polovica samopostrežnih blagajn in polovica normalnih blagajn. In tako bi se lahko vsak odločil kam bo šel-če se ti mudi greš na samopostrežno, če ti ni vredu samopostrežna pa greš normalno na blagajno in počakaš
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Ni logično. Zakaj bi nižal cene, če si edini s tako ponudbo, ki je ljudem všeč?

Sploh pa bi to lahko kvečjemu kak Tuš ponudil...Mercator ne cilja na kupce, ki iščejo izključno nizke cene, ampak bolj na zadovoljstvo s storitvami, celostne storitve, širok portfelj produktov ipd...

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Meni so super te blagajne, mi grejo pa na živce tisti ki pridejo tja s polnimi vozički in tam delajo gužvo...To naj bi bila hitra blagajna tik tak, ne pa za cele vozičke robe... Pa na živce mi gre, da od kar so te blagajne ni več hitre blagajne do 5 izdelkov...vsaj v Novi Gorici je tako, drugot ne vem