Samo še 38 let in bom šel lahko v pokoj

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Še samo 26!!
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska

izobes zastave na pol droga

sicer pa v najboljšem primeru bo penzija slabih 50 % sedanjega neto izplačila ( brez potnih in malice ). dodatni stebri pa bodo propadli

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
jst jih vsaj 5 komadov v žlaht poznam, ki bodo 40+ let v penzionu.
cheer.gif

vsak, ki zna malo računat.....
stupid-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
cheer.gif

stupid-1.gif

kako bodo 40+ let v penzionu..delat pri 15, pokoj 58..živiš koliko? al sme anrobe razumel

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik softi pravi:

kako bodo 40+ let v penzionu..delat pri 15, pokoj 58..živiš koliko? al sme anrobe razumel

Npr policaji z benificirano dobo so šli v penzijo precej mladi. Poznam enega, ki se je upokojil pri približno 50-ih letih.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
samo tega ni več.
po osamosvojitvi je menda najmlajši(a) uslužbenec(ka) policije , ki je bil(a) upokojen(a) bil(a) star(a) 38 let !
še danes mi je žal da nisem bil takrat policaj. takoj bi šel v penzion. tako pa bo še nekaj časa potrebno na tlako hoditi
po mojem si sicer terenski ( policaji, cariniki, gasilci, vojaki ipd ) salužijo predčasno upokojitev.
je nekak nerelano pričakovati , da bi lahko pri 60 + enako dorbo delali kot pri 30 recimo.
saj vem, da ni ideja da bi se delalo do 65 leta. ideja je folk zjebat tako, da ali crkne v službi ali pa se predčasno upokoji in bo penzija za vsako leto dela za ene 10% nižja. ne boš dobil 50 % plače ampak ene 35 % v najboljšem primeru. ravno zadosti, da si kupiš štrik pa lestrev da se obesiš na drevo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Npr policaji z benificirano dobo so šli v penzijo precej mladi. Poznam enega, ki se je upokojil pri približno 50-ih letih.
Jest poznam policajko, ko je šla v penzijo v starosti nekaj nad 40 let.
Delala pa ni zunaj ampak lepo not na toplem.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
cheer.gif

stupid-1.gif

Šli so v 70 in 80-ih v penzijo do the math....

pri 40-50-ih letih... partizani, policaji, rudarji....

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
.....po mojem si sicer terenski ( policaji, cariniki, gasilci, vojaki ipd ) salužijo predčasno upokojitev.....
Pomojem pa ne. Delo policaja, vojaka... ni nič težje in nič bolj terensko kot delo enga servserja pralnih strojev, šoferja, električarja, da ne govorim o gradbenikih....

Kaj pa tolk težkega npr na Brniku gledat pasoše in udart štempelj, da bi moral imet benificiran staž? (ja včas ga je mela tud tajnica na policiji..)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Jest poznam policajko, ko je šla v penzijo v starosti nekaj nad 40 let.
Delala pa ni zunaj ampak lepo not na toplem.

Jaz poznam knapa, ki je šel v penzijo z 38imi leti.

Benificirano delovno dobo so imeli med drugi tudi baletniki...