Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Dve kile ti jest prodam po nabavni ceni od Hmezatda, ker sem ga kupil malo preveč. Je pa pale ale.
 

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Citat:
Uporabnik strasni pravi:
Meni so tudi poslali, vendar sem se dogovarjal mimo Ebaya, plačal pa po Paypal-u.

Pošlji jim mail na: catering-portal@bergland24.de

Evo, še mušter:
Sehr geehrte Damen und Herren,


Ich habe Interesse an Ihren Edelstahl Kochtopf xy Liter mit Deckel. Konnten Sie mir da ein Angebot für x Stuck mit Versand nach Slowenien machen?
Ich wurde gerne per Paypal bezahlen.

Danke.

Mit freundlichen Grüssen
Podpis
Tel: 00386 xx xxx xxx

"vielen Dank für Ihre Nachricht und Ihr Interesse an unseren Produkten.

Leider ist eine Lieferung nach Slowenien nicht möglich. Wir verschicken unsere Waren nur innerhalb Deutschlands und nach Österreich. Hätten Sie eine alternative Lieferadresse in Deutschland oder Österreich? Wenn ja, dann unterbreiten wir Ihnen gern ein Angebot."

Očitno ne pošiljajo več izven Nemčije in Avstrije... Vseeno hvala.
 

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
hm, to mora bit neka nova davčna fora...
škoda, tako poceni velikega lonca pri nas ne boš našel...
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
ksz

Prvič uporabljam tisto veliko vrelno veho, ki se dobi pri nas pa me zanima ali mora biti zgornji pokrovček do konca dol potisnjen ali je lahko privzdignjen dokler je sifonski efekt. Upam, da sem razumljivo napisal.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Normalno se ti bo veha (pokrovček) dvignila ko bo nastal zadosten pritisk in potem spuščala mehurčke (ali pa tudi ne) preko stranice. Če jo obtežiš bodo mehurčki preko luknjic prehajali na površje, bo pa pri tem pritisk v poosdi višji (odvisi koliko vode daš v veho). Načeloma je vseeno, itak ima veha pokrovček pa če daš notri sterilno tekočino ni nevarnosti za okužbo.

Če ni dovolj velik fermentor oz. je veha dosti velika potem bo razen malce dviga pokrovčka veha na videz mirovala. Občasno naredi kakšen bakonček in to je to. Za spremljat fermentacijo preko "mehurčkov" so boljše S vehe.

Sem ugotovil da je ta tip vehe precej bolši kadar pride do vulkana, eno S veho m je že uspelo uničit ker enostavno ne moreš spucat godlje ki jo je pivo pometalo ven. Pri tej vehi na lonček ne samo da se lepo očiti, tudi če pomeče kaj ven ostane v lončku (je sicer po koncu izbruha pametno zamenjat veho oz. vsaj tekočino v njej).
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:


Sem ugotovil da je ta tip vehe precej bolši kadar pride do vulkana, eno S veho m je že uspelo uničit ker enostavno ne moreš spucat godlje ki jo je pivo pometalo ven. Pri tej vehi na lonček ne samo da se lepo očiti, tudi če pomeče kaj ven ostane v lončku (je sicer po koncu izbruha pametno zamenjat veho oz. vsaj tekočino v njej).

Evo točno to se mi je zgodilo. Enkrat sredi noči je začelo metat pivino ven skozi veho.. Kako to očistit brez da vse skupaj izpostavim okužbam?
 

Gasperus

Zelenc'
12. feb 2014
18
0
1
Zanima me, če ima kdo izkušnje z dimljenim sladom iz Hmezada? Koliko se ga dodaja, okus, aroma....Ali pa z dimljenim črnim čajem Lapsang Souchong? Plan je narediti dimljen porter in sicer po osnovne receptu za porter ter dodati čaj. Razmišljam da bi začel s 25g čaja in ga dodal 10min pred koncem vretja in kasneje po potrebi še pred stekleničenjem. "Čaj" bi pa naredil tako, da bi čajne liste namakal cel dan v mrzli vodi.

Sicer pa da povem o mojem pivovarskem dnevu prejšni vikend. Ker si sposodim 45l lonec, sem si rezerviral cel dan in naredil plan, da naredim čimveč piva. V osmih urah sem iz dveh drozganj dobil tri pivine. In sicer za pšenično pivo, double chocolate stout in po navdihu parti gyle-a sem odvzel "prvo" pivino z višjo gostota obeh drozganj, zmešal in naredil nekaj podobnega močnemu belgijcu. Rezultat je 30l pšeničnega piva, OG 1.052, s kvasovkami WB-06; 20l double chocolate stout, OG 1.063(tu pripomoreta dodana laktoza in kakav), s kvasovkami S-04 in 11l "belgijca", OG 1.080, s kvasovkami WB-06 in vsak je vrel posebaj in z drugačnim hmeljevim urnikom. Z boljšo pripravo in planiranjem lahko odvzamem še kakšne pol urce, mogoče celo uro. Bom preiskusil naslednjič. Je pa res, da so dober plan napisan na papir do skoraj vsakega detajla, veliko posod in bistra glava nujno potrebni za izvršitev.
 

miskon

Pripravnik
8. apr 2014
34
1
6
Izkušenj o dimljenem sladu še nimam, sem pa ga kupil in se o njem pozanimal tem bolje.
Jaz ga bom uporabil v nasljenji rundi temnega pšeničnega. Sam ga bom dodal 8% tako upam da bo malce karakterja dima ampak le blag del njega ...

Gre sicer za lažje dimljeno različico ki jo lahko uporabiš do 100%.

Dodajam odsek iz revije BYO, kjer mislim da je lepo razloženo.

When brewing with the milder rauchmalz, even a small amount will give a hint of smoke. Using from 1 to 5% rauchmalz will yield a beer with smoky highlights that accentuate the other flavors in the beer. At around 25% rauchmalz, the beer will have a definite smoky character that stands out, but doesn’t dominate the beer’s flavor and aroma. This is a nice level for smoked porters, if you want both the smoke and dark grains to be on near equal footing. At around 50% rauchmalz, you will have a distinctively smoky beer. The smoke will not completely overpower the other flavors in the beer, but it will be the dominant one. At this level, the smoke intensity will be similar to that of the beers produced by Schlenkerla Brewery. From there, you can scale the smoke malt all the way to 100% of the grist. I’ve made beers with around 98% rauchmalz (and just a little CaraMunichŸ) and they have been smoky, but not over-the-top for a smoked beer lover.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Mene mika, kupil ga pa še nisem. Trenutno uživam v zadnji kišti mojga pale ala, ki te kar zasvoji in mojem stoutu, ki ostane na 1019 in je tak za najest. Zorita mi pa pale ale s cascadom in še en stout. V planu še to pomlad se je it dry hoping, pol bo pa počas konc sezone, pa gremo na morje
smile-1.gif
Moja prva pivovarska sezona je bla kar uspešna. Šlo je skozi ene 10 rund 4 različnih receptov, zlil nisem še nobenga stran, vse smo spil, kar je zame uspeh. Žena je dokončno požegnala pivovarno kot uspešno naložbo, kar je naduspeh.

Sam ko pa daš na jezik recimo Kramaha od Bevoga, ki je vsaj zame hmeljna poezija, pa ugotoviš, da si še svetlobno leto od kakršnekoli mojstrovine, beri brewing greenhorn, tko da gremo dalje
smile-1.gif
 

usy

Pripravnik
14. jan 2014
60
0
6
Naslednji teden bom imel 500g smaragd (http://hopunion.com/german-smaragd-emerald) po ceni kolikor pride 0,5kg v hmezadu... če je kdo interesent. Ali pa še bolje, menjam za kakšen drug hmelj
smile-1.gif
 

miskon

Pripravnik
8. apr 2014
34
1
6
Trenutno imam v fermentatorju pšenično pivo s medom in temno pšenično pivo, v planu pa je ječmenovo vino in american brown.
Moram izkoristit čas dokler ga je še kaj.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Mene je pa sram povedat, da mam prazne fermentorje
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.781
113
Saj jih lahko napolneš, da ne bodo samevali
evil.gif

Če ti ni do pitja, pa narediš nekaj močnejšega, da se bo staralo do jeseni.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.