Zanima me, če ima kdo izkušnje z dimljenim sladom iz Hmezada? Koliko se ga dodaja, okus, aroma....Ali pa z dimljenim črnim čajem Lapsang Souchong? Plan je narediti dimljen porter in sicer po osnovne receptu za porter ter dodati čaj. Razmišljam da bi začel s 25g čaja in ga dodal 10min pred koncem vretja in kasneje po potrebi še pred stekleničenjem. "Čaj" bi pa naredil tako, da bi čajne liste namakal cel dan v mrzli vodi.
Sicer pa da povem o mojem pivovarskem dnevu prejšni vikend. Ker si sposodim 45l lonec, sem si rezerviral cel dan in naredil plan, da naredim čimveč piva. V osmih urah sem iz dveh drozganj dobil tri pivine. In sicer za pšenično pivo, double chocolate stout in po navdihu parti gyle-a sem odvzel "prvo" pivino z višjo gostota obeh drozganj, zmešal in naredil nekaj podobnega močnemu belgijcu. Rezultat je 30l pšeničnega piva, OG 1.052, s kvasovkami WB-06; 20l double chocolate stout, OG 1.063(tu pripomoreta dodana laktoza in kakav), s kvasovkami S-04 in 11l "belgijca", OG 1.080, s kvasovkami WB-06 in vsak je vrel posebaj in z drugačnim hmeljevim urnikom. Z boljšo pripravo in planiranjem lahko odvzamem še kakšne pol urce, mogoče celo uro. Bom preiskusil naslednjič. Je pa res, da so dober plan napisan na papir do skoraj vsakega detajla, veliko posod in bistra glava nujno potrebni za izvršitev.