Saj niso resni ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zakaj ga pa ti ne kupiš za ušivih 300 €?

Dobro vprašanje. No, Matey zakaj ga ne kupiš za ušvih 300eur? Je preveč? Toliko ti pač nebi dal za eno ničvredno starino in boš raje počakal, da ti ga dedek podari. Tudi to je velik problem, da mnogi oldtimerji propadejo. Vsi glasno tulijo kako vreden avto imajo in ni šans ga prodati, sami pa niti centa nebi dali za to njihovo podrtijo. A ni bolje, da ga v roke dobi nekdo, ki bi ga vzdrževal in vozil?
Večina starih avtov je vrednih toliko kolikor za njih ponudi najboljši kupec. Tisti, ki imajo res visoke cene in, ki jim iz leta v leto rastejo so bolj redki. Ni kar vsak ljudski avto zlata vreden.

Najlažje je pa sklepati kar nekaj na počez a ne?
smirk-1.gif
Jaz dam drugače za starine prav rade volje tudi več denarja, ker vem kako je s temi zadevami a seveda pod pogojem, da je predmet vreden te cene.

Kupim ga pa ne za teh "ušivih" 300€ zato, ker se avto ne prodaja več za 300€ oz. se za tak denar nikoli ni zares prodajal temveč je cena veliko bolj realnih 3000€ (primerljivi avtomobili se recimo v DE prodajajo za dvokratnik te številke in več). Meni bi ga dedek seveda dal že sedaj in ne želi od mene teh "300€", želi pa, da se mu avto odstrani iz garaže in tega mu pa jaz ne morem zagotovit, saj bi v primeru mojega lastništva tega avtomobila le-ta ostal v isti garaži, kjer počiva že od leta 1975 (ali 77 dalje, nisem popolnoma prepričan), dedku pa to ni všeč in ga ne želi več gledati pri sebi v garaži. Najverjetneje zaradi spominov in vsega ostalega, relativno pred kratkim mu je žal umrla žena oz. naša babica in take stvari ponavadi pripeljejo do raznoraznih sprememb.

Tole je pa fotka tega avtomobila:

putka

Zelenc'
26. nov 2015
2
0
1
Citat:
NAsplošno so nore cene za odltimerje. Folk raje vidi da jim zgnijejo na dvorišču kot da bi jih prodal nekomu za pravo ceno
To še na odpadu nočejo morš plačat, ker rje noben ne vrednoti...

vsaj za enkrat

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
le-ta ostal v isti garaži, kjer počiva že od leta 1975 (ali 77 dalje, nisem popolnoma prepričan),

dej ne nabiji, ta avto ni letnik 75 kaj da bi počival v garaži od takrat
ne-ne-1.gif
letnik je od 76-82, torej verjetno gatudi ni kupil prvo leto,....

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Citat:
le-ta ostal v isti garaži, kjer počiva že od leta 1975 (ali 77 dalje, nisem popolnoma prepričan),

dej ne nabiji, ta avto ni letnik 75 kaj da bi počival v garaži od takrat
ne-ne-1.gif

Pardon, pardon, sem zdaj preveril in je avto res 1977. Saj sem prej jasno napisal, da nisem prepričan ali je 75 ali 77 letnik ampak ok, štekam, da je za nekatere tu gor preveč za sprocesirat. In ja, ta avto je v tej garaži od leta 1977 dalje, seveda pa ne non-stop, tega tudi nisem nikjer napisal. Je pa dejansko prespal tam praktično vsako zimo, zdaj pa se ga ne vozi več cca. 1 leto.

In res ga ni kupil prvo leto (1976) ampak drugo (1977). In to je to pa če zaradi mene zdaj delaš sklece na trepalnicah
priden.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Najlažje je pa sklepati kar nekaj na počez a ne?
smirk-1.gif
Jaz dam drugače za starine prav rade volje tudi več denarja, ker vem kako je s temi zadevami a seveda pod pogojem, da je predmet vreden te cene.

Kupim ga pa ne za teh "ušivih" 300€ zato, ker se avto ne prodaja več za 300€ oz. se za tak denar nikoli ni zares prodajal temveč je cena veliko bolj realnih 3000€ (primerljivi avtomobili se recimo v DE prodajajo za dvokratnik te številke in več). Meni bi ga dedek seveda dal že sedaj in ne želi od mene teh "300€", želi pa, da se mu avto odstrani iz garaže in tega mu pa jaz ne morem zagotovit, saj bi v primeru mojega lastništva tega avtomobila le-ta ostal v isti garaži, kjer počiva že od leta 1975 (ali 77 dalje, nisem popolnoma prepričan), dedku pa to ni všeč in ga ne želi več gledati pri sebi v garaži. Najverjetneje zaradi spominov in vsega ostalega, relativno pred kratkim mu je žal umrla žena oz. naša babica in take stvari ponavadi pripeljejo do raznoraznih sprememb.

Sklepam po tem kar sem že mnogokrat videl in doživel. Ta tvoja zgodba je tako tipična... videl že neštetokrat. Sami izgovori, nimam časa, denarja, prostora, avto je FULLL vreden.... ko bo čas ga bom zagotovo zrihtal... mah... Koliko so cene na mobile.de me niti najmanj ne zanima in sploh ni pomebno. Očitno tebi ni vreden nič, v nasprotnem bi poskrbel za avto, ga vzel vzdrževal in vozil. Tko pa...
119195411015296333447707.jpg

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Ti že veš, saj me poznaš že skoraj celo življenje. Oh wait....
smirk-1.gif

Imam dovolj razlogov, da se ne poglabljam v ta (ali pa katerikoli drug) avto, saj so trenutno prioritete povsem drugje. Ko se pa te poštima pa spet pridejo na vrsto avtomobili, ki so moja ljubezen že praktično polovico življenja in je zdaj prvič po cca. 10ih letih, da si lastim zgolj enega. Tako da si lahko to tvoje pametovanje zapišeš na kak šmergl papir in nekam zatlačiš
roza.gif

Če ti gre pa (glede na tvoje pisarije) vse to res tako v nos in bi rad odrešil ta avto te (po tvoje) zanj neprimerne prihodnosti, pa ti je seveda brez problema na voljo v zameno za nekaj evrskih bankovcev. Tko da "shut the fu.ck up or put your money where your mouth is", jaz denarja in časa zanj nimam. Simpl.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ti že veš, saj me poznaš že skoraj celo življenje. Oh wait....
smirk-1.gif

Imam dovolj razlogov, da se ne poglabljam v ta (ali pa katerikoli drug) avto, saj so trenutno prioritete povsem drugje. Ko se pa te poštima pa spet pridejo na vrsto avtomobili, ki so moja ljubezen že praktično polovico življenja in je zdaj prvič po cca. 10ih letih, da si lastim zgolj enega. Tako da si lahko to tvoje pametovanje zapišeš na kak šmergl papir in nekam zatlačiš
roza.gif

Če ti gre pa (glede na tvoje pisarije) vse to res tako v nos in bi rad odrešil ta avto te (po tvoje) zanj neprimerne prihodnosti, pa ti je seveda brez problema na voljo v zameno za nekaj evrskih bankovcev. Tko da "shut the fu.ck up or put your money where your mouth is", jaz denarja in časa zanj nimam. Simpl.

MIJAUUUUUUU!!!!

He he očitno sem zadel bistvo.
wink-1.gif

Da bi jaz kupil ta avto ni varijante, me ne zanima, nemški avtomobili zame nimajo nobene vrednosti. Imajo pa za koga drugega in kakšen bi se verjetno našel, ki bi kupil tega Audija za primerno ceno. Poleg tega mi je načeloma vseeno kaj se zgodi s tem avtom, saj je meni čisto nezanimiv, govorim le o tem kako se vedno najdejo neki tipi, ki sanjajo o nekih avtomobilskih projektih v daljni prihodnosti, ki se nikoli ne zgodi. Cenim pa vsakega, ki ima in vzdržuje katerikoli star avto. Sicer bo pa itak čas pokazal ali si samo brezvezen nakladač ali si resen ljubitelj starin. Pa meni ni treba nič dokazovati, dokaži sebi, da tvoje napisane besede niso mlatenje prazne slame.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tole niti ni fičo... za Fičota je osnova Fiat 600, tole pa je Fiat 500. Tole je še starejše od fičota...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
sixpower en /(morda več njih) ima v mostah en kup ameriških avtomobilov pod drevesi parkiranih. malo pobuškani, rjavi... kaj porečeš na to? enkrat sem bil v bližnji gostilni in sem jih opazoval... meni se je zdelo da vse skupaj propada tam... nisem pa nikjer videl nobene mehanične delavnice da bi bila vozila v obnovi...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sixpower en /(morda več njih) ima v mostah en kup ameriških avtomobilov pod drevesi parkiranih. malo pobuškani, rjavi... kaj porečeš na to? enkrat sem bil v bližnji gostilni in sem jih opazoval... meni se je zdelo da vse skupaj propada tam... nisem pa nikjer videl nobene mehanične delavnice da bi bila vozila v obnovi...

Zakaj pa misliš, da je napisal da ceni vsakega, ki ima ali vzdržuje star avto. Ker jih on ima in "vzdržuje".

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:

Vsi so vozni, tehnično brezhibni, registrirani in dnevno v uporabi. Obuškani so predvsem zaradi vandalizma in nesposobnežev, ki morajo med parkiranjem vedno kakšen avto zadeti. Nima smisla, da jih vsakič sproti popravljam, se pa na nekaj let odločim za to in takrat se sanira vse in na novo pobarva. Sploh pa meni je bistvo avtomobila to, da se ga uporablja, ne da stoji v garaži. Pač ni mi fora imeti neko neuporabno stvar v vitrini.

EDIT: Če jih jaz pred leti nebi pokupil sem prepričan, da bi že zdavnaj vsi trije končali na avtoodpadu.

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Pa še to osebno imam raje takšen avto, kot so na sliki, registriran in vozen ter v uporabi, kot pa neko sterilno brezhibnost v garaži, ki čaka na tiste tri sončne nedelje v letu. Ampak itak vsakemu svoje. Važno je edino, da se avto vozi.

wink-1.gif

352634320481366.jpg
355930267615eb57cff3o.jpg
9636100365bc1e9a068cc.jpg

Ja, sem čudak, zato se nikar ne trudite razumeti. Ne bo šlo.
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
ok hvala za razlago. meni je delovalo kot deponija... nič kaj lep prizor ni bil.

se pa strinjam, da je prav da se avto vozi... ampak če nekdo vloži recimo 50.000€ v obnovo enega hudega oldija ga najbrž ne bo hotel reszirat da mu ga en bumbar razbije...

in a si predstavljaš da se dnevno voziš s ford model T?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Vsak ima svoj pogled. Sam oldija ni šans, da imam za daily-driverja.
Se imam preveč rad (varnost običajno nikakršna) in preveč km delam, da bi ''trpel'' v avtu (relativno v primerjavi s sodobniki). Pa ne sedaj vlačit v primerjavo kakšnih Mec S-klasa, itd. Ker tam pa odpade že samo 5x strošek za gorivo
grin1.gif
, da stroškov vzdrževanja niti ne omenjam.
Popolnoma druga zadeva pa je, ko imaš čas in se greš zapeljat. Tukaj pa ''novinci'' večinoma pogrnejo, razen redkih izjem. Nič kaj preveč užitka v vožnji.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
ok hvala za razlago. meni je delovalo kot deponija... nič kaj lep prizor ni bil.

se pa strinjam, da je prav da se avto vozi... ampak če nekdo vloži recimo 50.000€ v obnovo enega hudega oldija ga najbrž ne bo hotel reszirat da mu ga en bumbar razbije...

in a si predstavljaš da se dnevno voziš s ford model T?

S to deponijo se poleg vsakodnevnih opravkov vozim tudi na nekih 8-10 srečanj na leto v Avstrijo, Hrvaško, Italijo, Madžarsko, Nemčijo in po Sloveniji, nekatera so oddaljena tudi do 400-500km. Brez problema in z veliko veselja
cool-1.gif

Vsak ima svoj pogled na vseskupaj, načeloma ne razumem, da človek zmeče 50.000eur za avto potem se pa z njim boji vozit. Kva je potem fora? Saj razumem in vem, da boli, če ga nekdo na parkirišču porajsa ampak potem si pač ne kupiš tako dragega avtomobila, da si zaradi njega stalno pod stresom že ko ga samo iz garaže zapelješ. Kje je potem veselje v tem? Mnogi to gledajo, kot naložbo, kar je meni čisto zgrešeno ali pa nek statusni simbol
bonk.gif
. S katerim se ponavadi hvalijo v kafiču blizu doma in morda enkrat letno na kakšnem srečanju, ker dlje in več se itak ne upa vozit. Škoda. Konckoncev vem za primere, ko lastniki tako zelo čuvajo te avtomobile, se nič ne vozijo, potem pa enkrat na pol leta en krog in....BUM... pa gre vse v cvet. A ni brezveze? Ravno letos se je nekomu zgodilo nekaj takega. To, da se skoraj nič ne voziš ne zmanjša možnosti, da se ne bo nič zgodilo, ko se boš vozil. Zato jaz pravim, čim več vozit, če ti sploh je do vožnje s takim avtomobilom, v nasprotnem ne razumem zakaj si ga nekdo sploh kupi.
Se pa strinjam, da je fino imeti garažo ali pa vsaj nadstrešek, že svoje privat dvorišče s parkiriščem je veliko, da je avto čimanj izpostavljen. Tudi jaz delam na tem, saj sem v iskanju novega stanovanja z veliko garažo, da bom lahko tudi sam kaj več pošraufal in porihtal. Je zajeban tko pred blokom, nič ne moreš narest.
Ajd, model T je res extrem, ker je enostavno ne dohaja sodobnega prometa ampak v hot roda predelan T bi bil pa zame čist v redu daily
wink-1.gif

Evo še sliko moje deponije iz začetka letošnjega poletja. A je res tako grozno? Je pa problem, ker so stalno pod drevesi jaz pa res nerad perem avtomobile, vsak pride na vrsto 2-3 na leto in potem so nekateri že res svinjski in zgleda precej bolj grozno in zapuščeno. Sploh ta beli je takoj umazan.

105048981020241207383931.jpg