Saj niso resni ...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Slučajno naletim na yugote, malo preverim cene in ... a so ljudje normalni? Za kak denar jih to prodajajo?

Sicer pa, če bi bili za tak denar, kot na sliki spodaj, bi morda še kakšnega novega prodali
tongue-1.gif

yugo.jpg

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
NAsplošno so nore cene za odltimerje. Folk raje vidi da jim zgnijejo na dvorišču kot da bi jih prodal nekomu za pravo ceno

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Yugo je legenda, tak da za popolni primerek upravičeno lastniki pričakujejo 1500eur. Se je pa pred par tedni pojavil tu gor en lastnik 20 let stare pobuškane Renault 19 z malo kilometri, pa mu je kar nekaj uporabnikov prikimavalo ceno 2000eur. Ta da pri takšnih zadevah je vsakemu po svoje avto vreden.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
kzs

Pa nimajo jih vsi na dvorišču... eni imajo pač plac pod senikom, in je tam pokrit in čaka na boljše čase...

in lep yugo je itak tok vreden. takega avta si ne kupujejo več mulci za gont se, ampak ga kupi nekdo ljubiteljsko. Če bi rad nekaj za gont je cliotov na kile.

Pa sem spadajo še katre, pa stoenke, pa warburg, itn...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Poleti sem v eni nemški reviji bral članek, da so oldtimerji postali za marsikoga naložbena možnost in da zato tako rastejo cene. Dobro, yugo verjetno ni med njimi, so pa med svetovno znanimi primerki denimo tisti VW kombiji iz hipijevskih časov in podobno. Cene v zadnjih petih letih so drastično zrasle. To ni več za ljubitelje, temveč pokupijo investitorji, ki ne verjamejo več v delnice in v zlato. Oziroma na tak način dodatno razpršijo del svojega kapitala.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Res je. Posledično se tudi sam nadejam morebitnega povišanja vrednosti dedkovega oltimerja (audi 100L 1975), ki bi ga dedek sicer najraje prodal za gnilih 300€ ampak sem ga že uspešno rpepričal, da naj še "malce" počaka
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
Pepe, zakaj pa jugo nebi bil med njimi? čez 50 let recimo bi mu znala konkretno zrast cena... ali te zopet moti da je bil anrejen v jugi. saj za fička tudi niso misili da bo kdaj cena zrasla...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Res je. Posledično se tudi sam nadejam morebitnega povišanja vrednosti dedkovega oltimerja (audi 100L 1975), ki bi ga dedek sicer najraje prodal za gnilih 300€ ampak sem ga že uspešno rpepričal, da naj še "malce" počaka
grin1.gif

KUPIM :D

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Samo zato, ker avto po svetu ni tako zelo poznan, da bi vlagatelji avto dobro poznali. Samo zato...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
turbobič vsem oldtimerjem rastejo cene...

včas so bili fiæki po 5000SIT ali pa še manj... no pa zdej najdi kakšnega za 50€

Yugo NJET Fičo
tongue-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zakaj ga pa ti ne kupiš za ušivih 300 €?

Dobro vprašanje. No, Matey zakaj ga ne kupiš za ušvih 300eur? Je preveč? Toliko ti pač nebi dal za eno ničvredno starino in boš raje počakal, da ti ga dedek podari. Tudi to je velik problem, da mnogi oldtimerji propadejo. Vsi glasno tulijo kako vreden avto imajo in ni šans ga prodati, sami pa niti centa nebi dali za to njihovo podrtijo. A ni bolje, da ga v roke dobi nekdo, ki bi ga vzdrževal in vozil?
Večina starih avtov je vrednih toliko kolikor za njih ponudi najboljši kupec. Tisti, ki imajo res visoke cene in, ki jim iz leta v leto rastejo so bolj redki. Ni kar vsak ljudski avto zlata vreden.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Dobro vprašanje. No, Matey zakaj ga ne kupiš za ušvih 300eur? Je preveč? Toliko ti pač nebi dal za eno ničvredno starino in boš raje počakal, da ti ga dedek podari. Tudi to je velik problem, da mnogi oldtimerji propadejo. Vsi glasno tulijo kako vreden avto imajo in ni šans ga prodati, sami pa niti centa nebi dali za to njihovo podrtijo. A ni bolje, da ga v roke dobi nekdo, ki bi ga vzdrževal in vozil?
Večina starih avtov je vrednih toliko kolikor za njih ponudi najboljši kupec. Tisti, ki imajo res visoke cene in, ki jim iz leta v leto rastejo so bolj redki. Ni kar vsak ljudski avto zlata vreden.
Se strinjam. Sam malce (površno) spremljam oldtimer sceno in se v zadnjih letih oldtimerji pri nas cenijo.
Recimo fičkoti so bili včasih po 4 ali 5 jurčkov, sedaj jih najdeš že od 2 jurčka navzgor. Pa so verjetno še vedno precenjeni. Poznam Opla, ki je v relativno dobrem stanju, pa ne gre za 2 jurja že kar nekaj časa. Zakaj? Ker je kriza ljudi usekala in ni več interesa.
Osebno sem se pogovarjal z lastnikom avtomobila, ki je prišel žicat, če bi kdo kupil fičkota. Ga da poceni za jurčka. Pokaže slike in avto je bil dobesedno pregnit že (na fotkah, kaj bi bilo šele v živo), ampak on ga ne bo dal za manj kot jurčka. Po njegovem rabi samo enega, ki se mu da ukvarjat in ga poštima tip top. Ja, prišlo ga bo pa to takoj par jurjev, ob tem, da je osnova itak zanič. Za projektni avto kupiš super osnovo, ne pa gnilo školjko.
Popolnoma druga stvar so pa res avtomobili, ki imajo ''svetovni'' trg, recimo kakšni stari SL-i in ostale zadeve. Ti znajo biti dobra naložbena priložnost. Ampak problem pri precej teh pri nas je, da so v takšnem stanju, da ti obrne želodec. Lastniki pa seveda ponosno razlagajo, da ga pod x EUR ne bodo dali. Da jim raje zgnije v garaži. In točno to se bo zgodilo. Namreč, avtomobili so od daleč res lepi, potem pa prideš zraven, pa vidiš kup mehurjev od rje, določene dele malo pobrušene in s čopičem pobarvane ali posprejane. Tapecirunga limana s selotejpom, kup neoriginalnih delov (po besedah lastnikov so to ''izboljšave''
grin1.gif
) in tako naprej. In seveda, takšni lastniki gredo potem na mobile.de in tam vidijo ceno 30.000 EUR (spregledajo, pa da gre za avto v MINT condition) in seveda je tudi njihov vreden toliko. Ja itak.
Mi je pa zadnjič en Porsche zaprl usta in sem samo stal in ga občudoval ene pol ure, potem je pa lastnik prišel in mi ga je še razkazal. Avto komplet obnovljen, na laku so bile pa dve minimalni napakici, ki mi jih je lastnik takoj pokazal in rekel, da ga to žre že od takrat, ko ga je pobarval... Uh....
Sem pa doživel že, da je lastnik prodal avto (v stanju potrebnem obnove) za manj denarja, kot mu je drugi ponujal, zato ker ga je drugi mislil razkosat, prvi kupec pa se je dokazal, da bo zadevo obnovil in spravil v perfektno stanje. Je pa bila zraven še zaveza, da ga potem prodajalcu posodi za en vikend.
Takle mamo.
smirk-1.gif

PS: Če kdo prodaja ali ve za kaj zanimivega, lahko tudi potrebno obnove, me lahko kontaktira na zs. Sem potencialen interesent, če mi avto pade v oko. Definitivno pa bo avto šel v dobre roke. V poštev pridejo tudi youngtimerji...

Še fotka avtomobila, ob katerem sem obstal z odprtimi usti:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Problem je v tem ker nekateri so avte vozili tako dolgo časa, da so zdaj postopoma postali odltimerji a hkrati dobesedno razpadajo. Lep primer je katrca...tista, ki dobesedno razpada hoče zanjo jurja.
Res pa je, da je dobro obnovljena (niti ne ohranjena) 8 jurjev.

Jaz osebno bi odkupil od sosede fičeka (rdeč)...ali ga še fura, pa se bojim, da ga bo do smrti - je pa kot iz škatlice. Drug sosed ima pa Scirocco (po moje tam okoli 75 letnika), živo rumen, kilometrov po moje pod 100 jurji, kot iz škatlice - možakar ga že nekaj let ne vozi (prestar) ga pa pelje sin vsake toliko na sprehod a....
crazy1.gif

Po barvi, izgledu in ohranjenosti v tem smislu

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
seveda je sedaj kriza in ljudje nimajo več denarja za oldije... se to vidi tudi vsako leto na srečanjih... (ps: sem aktiven udeleženec;))

drugače pa pri fiæku je problem s kariserijskimi deli. recimo pragov se ne da več dobiti A kvalitete samo še B ali C... kaj pa to pomeni se pa ve... orodja so enostavno iztrošena in posledično novi kosi niso več ok... pa skorajda vsi fički imajo pregnite pragove...

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
o katerem fičkotu je tu govora originalnem (Fiat) ali yugo verzija (Zastava)
cool-1.gif
?

Sam iščem original fičkota za primerno ceno (lahko tudi obnovo). Na A netu je recimo en lep sivomoder , ampak za tako ceno, da dol padeš (12 jurčkov).

Če kdo ve za kakšnega, se priporočam
cheer.gif